Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 15:12

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 571 posts ]  Go to page Previous  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next

Za koga navijate.......
Crvena Zvezda 11%  11%  [ 9 ]
Partizan 4%  4%  [ 3 ]
Zeleznicar 32%  32%  [ 26 ]
Dinamo(Zagreb) 6%  6%  [ 5 ]
Hajduk(Split) 6%  6%  [ 5 ]
Neko Drugi 21%  21%  [ 17 ]
Ne navijam 20%  20%  [ 16 ]
Total votes : 81
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 02:48 

Ravager wrote:
fudbalski navijači, generalno, najniža su sorta ljudi.

nigdje nije moguće vidjeti takve izljeve primitivizma kao na nogometnoj utakmici.

čast izuzecima

Generalizacije potkrijepljene i masovnim medijski skandalistickim obmanama.. a sve to jedan obicni 'cast izuzecima' ne pokriva nit 'drzi vodu'..
Ko nije bio na jednoj takvoj manifestaciji, osjecao se kao dio mase, pripadao joj, bio tu da stoji uz rame necega u sto vjeruje i sta voli beskrajno i bezuvjetno nema pravo ni 'a' reci.. sve ostalo su nagadjanja, miskoncepcije i uvrijezeni stereotipi o navijacima.. i ne, ni to ne prolazi..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 09:49 

Shakhbuurz wrote:

jebote i kultura i sve...
primitivizam... pa to je ono shto chovjek i jest po prirodi... svi pokushaji chovjeka da budu iznad toga samo ga chine nesretnim....

je l se to furaš na Himmlera ?? ("Kad god čujem riječ kultura, hvatam se za pištolj")

Quote:
Generalizacije potkrijepljene i masovnim medijski skandalistickim obmanama.. a sve to jedan obicni 'cast izuzecima' ne pokriva nit 'drzi vodu'..
Ko nije bio na jednoj takvoj manifestaciji, osjecao se kao dio mase, pripadao joj, bio tu da stoji uz rame necega u sto vjeruje i sta voli beskrajno i bezuvjetno nema pravo ni 'a' reci.. sve ostalo su nagadjanja, miskoncepcije i uvrijezeni stereotipi o navijacima.. i ne, ni to ne prolazi..

drago mi je čuti npr. da je nedavna tragična smrt 26-godišnjeg navijača Željezničara u Zenici "medijski skandalistička obmana"...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 11:41 

Archangel wrote:

fakat... ko nije osjetio tu atmosferu na stadionu...
jo samo kad se sjetim BiH - Danska na Jugu, majko draga, kakav je to osjechaj... jebote MasterCard!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 16:30 

Ravager wrote:
Shakhbuurz wrote:

jebote i kultura i sve...
primitivizam... pa to je ono shto chovjek i jest po prirodi... svi pokushaji chovjeka da budu iznad toga samo ga chine nesretnim....

je l se to furaš na Himmlera ?? ("Kad god čujem riječ kultura, hvatam se za pištolj")

Quote:

drago mi je čuti npr. da je nedavna tragična smrt 26-godišnjeg navijača Željezničara u Zenici "medijski skandalistička obmana"...

Pod jedan znas na sto sam mislio.. il mozda ne znas cak, sto bi bilo jos tragicnije.. drugo, nije prvi koji je tako zavrsio, tragicno jest, al je bar umro za nesto sto voli.. ljudi umiru svaki dan, a nemaju ni to za 'pohvaliti' se.. koliko god to tebi ili nekome suplje zvucali sumnjam da bi i njemu tako bilo.. Normalno da je gubitak zivota uvijek krajnost i velika tragedija, ali da ti generaliziras po tome sve navijace i izvlacis svoje zakljucke a ni vidio n od navijanja nisi i ne znas sta te ljude pokrece i sta je sve tu u pitanju.. e to ne moze, zalim..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 17:10 

ja sam samo izrazio svoje mišljenje o datoj temi. bio sam na nekoliko utakmica, i definitivno nije moj stil. ne mislim nikoga mijenjati, radite šta god želite...samo sam rekao svoj dojam. ni ono što mene impresionira i nosi vjerovatno vas ne dotiče...svakom svoje, dakle

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 20:11 

imaju dvije stvari kod navijaca:1. da su veliki obozavatelji futbala ili nekog drugog sporta 2. da predstavljanje svoje drzave svijetu... biti navijac znaci biti clan jedne zajednice kojom tece ista krv... to je najveci razlog incidenata naravno. medjutim ja se protivim tim strastvenim i huliganskim navijanjim u kojima dolazi to takvih stvai.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 20:28 

Shakhbuurz wrote:
dje sam rek'o da je svaki srbin = chetnik... za tvoj jebeni info, ja imam dosta prijatelja iz srbije koji nisu chetnici... a ja svakom ko se osjecha k'o chetnik svrshim u usta i onda mu rukom izvadim jabuchicu, majku im jebem...

brate robijashu shto si onom chetniku razvalio i ruku i glavu, klanjam ti se!

ma bravo,brate,u pravu si.koji je vama svima kurac,pa jebem ga ja isto ko da niste ni gledali utakmicu.sta je to bilo na kosevu.i evo iskreno-ne znam ko bi se mogao ponostit sto je srbin,poslije svega ovoga!
BOSNA 4-LIFE!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 22:53 

Ravager wrote:
ja sam samo izrazio svoje mišljenje o datoj temi. bio sam na nekoliko utakmica, i definitivno nije moj stil. ne mislim nikoga mijenjati, radite šta god želite...samo sam rekao svoj dojam. ni ono što mene impresionira i nosi vjerovatno vas ne dotiče...svakom svoje, dakle

A e pa.. samim time cinis gresku i nisi meritoran davati neke dojmove.. bio si na par utakmica, postujem.. al pretpostavljam na ugodnom istoku il zapadu (nenavijacke, ovisno o stadionu), gdje je 'mirnije'.. ustvari mozes ti dati svoj dojam, al on nikada ne moze biti potpuno realan, objektivan a pogotovo ne moze ni blizu obuhvatiti sto znaci biti navijac i ziviti za nesto.. mislim, nista protiv toga, svakome svoje u svakom slucaju.. al ne mozes sa distance to sve promatrati i davati komentare tog tipa.. generalizirano je, u cijelini nerealno, glupo, distancirano i ne ide dalje od povrsine..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2005. 23:25 

eh, evo prije nekolko sati je gotov transparent koji ide na jug... VIOKO METALHEADS! ZERO TOLERANCE! i josh jedan veliki natpis 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 13:05 

e shak ja konto tebe danas vidjet u kresevu na bosni, a ti na kosevo :) :)
volio bi da zeljo uzme danas :) :)

i sad nakon svih tih kvalifikacija doso je i baraz, i FIFA/UEFA odigrale znacajnu ulogu, nek me jebe onaj koji je reko da spancima nije nastimano protiv slovacke

spanija -slovacka
svicarska - turska
norveska - ceska

ocekujem prolaz -
-spanije(mada mislim da ce se puno namucit, al proce uz pomoc sudija),
-svicarske (tu ce bit gusto al mislim da svicarska ima bolju ekipu, i odigrali su odlicno u irskoj al srreca ih nije sluzila)
-ceske(nemaju sta norvezani trazit)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 13:06 

Nogometna reprezentacija BiH u kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švicarskoj ipak će ući iz četvrte jakosne grupe.
Domaćini EURA 2008. su Austrija i Švicarska, koji su direktni sudionici Evropskog prvenstva. U kvalifikacijama će sudjelovati 50 reprezentacija.
Žrijeb kvalifikacijskih grupa obavit će se 27. januara 2006. u švicarskom Montreaxu, a reprezentacije će prilikom žrijeba biti raspoređene u sedam jakosnih grupa (sedam bubnjeva). Iz svakog bubnja izvlačit će se jedna reprezentacija.

Jakosne grupe su određene na temelju rezultata koje su reprezentacije ostvarile u kvalifikacijama za EP 2004. i SP 2006. Grupu prvih nosilaca kvalifikacija čine Grčka (evropski prvak),Holandija, Portugal, Engleska, Češka, Francuska i Švedska.

BiH za protivnika sigurno neće imati Republiku Irsku, Belgiju, Latviju, Izrael, Škotsku i Sloveniju koje se nalaze u našoj grupi.

Teoretski je moguće da BiH u kvalifikacijama za EP 2008. ponovno igra sa SiCG, Španijom, Litvanijom i San Marinom, dok sigurno Belgija ovaj put neće biti u našoj grupi.

U Montreauxu će se žrijebati sedam kvalifikacijskih grupa. U šest grupa bit će po sedam reprezentacija, a u jednoj će biti osam momčadi. EURO 2008. izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake kvalifikacijske grupe.

JAKOSNE GRUPE ZA ŽRIJEB KVALIFIKACIJA ZA EURO 2008.:

1. skupina: Grčka, Holandija, Portugal, Engleska, Češka, Francuska, Švedska

2. skupina: Njemačka, HRVATSKA, Italija, Turska, Poljska, Španija, Rumunija

3. skupina: SCG, Rusija, Danska, Norveška, Bugarska, Ukrajina, Slovačka

4. skupina: BiH, Republika Irska, Belgija, Latvija, Izrael, Å kotska, Slovenija

5. skupina: Mađarska, Finska, Estonija, Wales, Litvanija, Albanija, Island

6. skupina: Gruzija, Makedonija, Bjelorusija, Armenija, Sjeverna Irska, Kipar, Moldavija

7. skupina: Lihtenštajn, Azerbajdžan, Andora, Malta, Farski otoci, Kazahstan, Luksemburg, San Marino

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 18:33 

"Junace se samo magarci i njihova kopilad, ali i oni samo do izvjesne mjere.
Na njih, medjutim, ne vrijedi ni obracati paznju zato sto apsolutno nista ne znace". F.M.DOSTOJEVSKI

ja mislim da nema potrebe pojasnjavati tko su bili magarci na marakani.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 18:58 

pa oni koji su se junacili - logicno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 19:25 

jooo ludila na JUGU :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 19:59 

Shakhbuurz wrote:
eh, evo prije nekolko sati je gotov transparent koji ide na jug... VIOKO METALHEADS! ZERO TOLERANCE! i josh jedan veliki natpis 8)

hej ev samo da pitam,navijam za sarajevo,al ne mrzim zelju,osim kad je derbi,hehe,ali kad je napravljen onaj transparent-FEAR OF THE MANIACS?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 20:02 

Fear Of The Maniacs? ne znam...
al' ima metalheadsa dosta medju manijacima :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 23:42 

Ma Zeljo majka...metal klub :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2005. 23:53 

Ah.. Fin dan danas za sportske fanove.. neke barem.. Zeljo - Sa 0:0.. koliko cujem ni d od derbija uz bunkersku igru Zelje.. Å iroki 'laganini' rjesava Modricu i zasjeda ponovno na celo gdje mu je i mjesto.. ;P ocekivao sam malo vecu posjecenost svejedno, no haj i ovako je bila sasvim solidna, aposolvirano lagano, idemo dalje..
Dodatni highlight dana mi bijase prebacivanje u susjednu dvoranu odmah po zavrsetku nogometne predstave i pracenje Å iroki Hercegtisak - Partizan koji je ispracen sa finih 25 koseva minusa uz briljantnu igru starih lisaca Joke i Sesara te podrsku prepunih tribina uz odlicno navijanje.. what more could one ask..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2005. 00:05 

Danas, samo nerviranje... nista drugo. Nije lahko biti pitar.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2005. 00:45 

Cniostani wrote:
Danas, samo nerviranje... nista drugo. Nije lahko biti pitar.

nije, nije... predji u manijake :)

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 571 posts ]  Go to page Previous  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]