Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 23:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: EX-YU scena , sta dalje ili poslednji vrisak ?
PostPosted: 17. 03. 2006. 19:09 

text koji ce te procitati je iz Metal Market Br.1 .
pretrpio je samo sitne izmjene ( srbija je prepravljena u ex-YU je je situacija na celom ex-YU podrucju ista).
mislim da se ovo treba procitati i dobro razmisliti !
molim bez suvisnjih komentara , ovo je vise stavljeno da se vidi kako izgleda situacija!!! molim odgovorne da ovu temu stave na vrh da sto vise ljudi vidi ovo!
mislim da nema potrebe da kazem zbog cega?!?

šta se to dešava sa ex-YU metalcima ?!?!

Ex-YU metal scena na samrti

Metalom se na ovaj ili onaj način aktivno bavim već tačno 25 godina, i mislim da sam među najpozvanijima da javno uputim apel ex-YU metalcima. Scena je na samom rubu provalije, i krajnje je vreme da se nešto uradi!

Iako stanje na domaćoj metal sceni nikad nije bilo sjajno (sem par svetlih perioda početkom 80-ih i 2000-2002), činjenice govore da OVAKO loše nije bilo nikada. U svim segmentima scene, situacija je, blago rečeno, katastrofalna - pa se postavlja pitanje: šta se to u par godina desilo sa ex-YU metalcima? Kako je došlo do opšte nezainteresovanosti koja preti da uništi i ovo malo što smo s mukom uspeli da stvorimo? Da krenemo sa analizom...

KONCERTI
Koncertna poseta je nikad slabija. Imali ste priliku da pročitate ogorčeno javno istupanje organizatora koncerta CANDLEMASS i DESTRUCTION. I stva-rno, ko još treba da dođe u zemlju Srbiju da se na koncertu skupi makar 1000 ljudi? Sa 400-njak prodatih karata, organizator je otišao u debeo minus. Na decembarski koncert MAY RESULT došlo je manje od 200 ljudi. Na koncert hard rock legendi DEEP PURPLE došlo je 8000 ljudi, a svega 3 godine ranije bilo ih je preko 20.000. SOULFLY je pre par godina svirao ispred 4500 ljudi, a danas ispred 1000. Dovoljno primera?

PRODAJA DISKOVA
Kupovina originalnih izdanja pala je na najniži nivo. Čak i tokom 90-ih, u eri vladavine pirata, prodavalo se više originala nego danas. Ako u "MORDOR", jedini srpski metal shop, uđe 10-tak ljudi dnevno koji ukupno kupe 3-4 diska (a od toga su npr. 2 punk ili hardcore izdanja), zvona moraju da zvone za uzbunu. Situacija sa kupovinom domaćih metal izdanja je još gora. Tokom februara 2006 u "Mordoru" je prodato oko 30 domaćih diskova. Neka su ostale radnje u zemlji prodale još 70. Znači, domaći metalci mesečno kupuju 100 diskova, ili 1200 na godišnjem nivou. Zato neka vas ne čudi što se izdavačke kuće gase. Metropolis i ITMM već odavno ne rade. U PGP RTS je upravo smenjen direktor zbog enormno slabe prodaje. Walk Records najavljuje gašenje firme ako se nešto pozitivno ne desi do kraja ove godine. Buffalo Revenge, Rock Express, pa i uvek hiper-aktivni One Records su maksimalno smanjili izdavačku delatnost. I stvarno, KOME izdavati albume, ako u ovom trenutku u ex-YU ne postoji bend koji može da proda 1000 CD-a. Alogia, Kraljevski Apartman i May Result su blizu te cifre, ali ni oni danas ne mogu da je dostignu. Ostali bendovi se bore da pređu "magičnu cifru" od 100 primeraka. Eeeej, ljudi, pa jesmo po mnogo čemu najgora zemlja na svetu, ali ne moramo to i u metalu da budemo.

MEDIJI
Situacija sa medijima je takođe veoma loša. Pre par godina na kioscima su bili Rock Express i Metal Express koji su publiku na sveobuhvatan način obaveštavali o svim segmentima domaće i strane scene. Danas je na kioscima samo licencna verzija Metal Hammera u čijoj koncepciji gotovo da nema mesta za domaće bendove, kao i druge "male" bendove iz "malih" zemalja. Tu su i još par fanzina, od kojih odskaču Butcherian Vibe i Over The Wall, ali zbog malog tiraža i ograničene distribucije njihov uticaj je minoran. Zbog novog Zakona o radio-difuziji uslediće gašenje mnogih malih radio stanica koje su davale podršku metal pokretu (mnoge emisije su već ukinute), pa će u etru ostati samo 202-ka. Na TV-u se samo povremeno može videti neki metal spot (naravno, isključivo spot nekog benda koji izdaje za mejdžr kuće), i to uglavnom u noćnim satima.

BENDOVI
Bendova je više nego ikad, što bi u bilo kojoj drugoj situaciji bilo odlično. Međutim, sada je "bara" prepuna "krokodila" i nema mesta za sve. Zato i ne čudi što više nema onog duha zajedništva, pomaganja... Preovlađuju pljuvanje i svađe. Zbog svojevremene svađe između Alogie i 202-ke, stvoreni su frontovi suprotstavljenih bendova i to se odrazilo i na podelu publike.

"GLOBALNI FAKTORI"
I u svetu je situacija sve lošija. Generalno, muzički biznis se polako ali sigurno gasi zbog mnoštva faktora, ali pošto sam u kontaktu sa kolegama iz celog sveta, odgovorno mogu da kažem da je kod nas situacija najgora. Prodaja albuma je i dalje solidna. Ako GOTTHARD u Švajcarskoj proda preko 40.000 CD-a, SONATA ARCTICA u Finskoj više od 15.000, ako NIGHTWISH u svetu proda milion primeraka (kod nas jedva 100) - vidimo da argument "globalne krize" pada u vodu.
Drugi "krizni" faktor - piraterija & download je naravno odgovoran za pad tiraža, ali pošto je današnji procenat piraterije u Srbiji oko 80%, a 2001 je bio 95%, to bi trebalo da znači da prodaja originala u našoj zemlji MORA da skoči. Međutim, prodaja je manja i to 4-5 puta! Znači, ni u tom "grmu" ne leži "zec". Besparica; na ovaj faktor se žale skoro svi domaći metalci. Naravno, danas niko (pošten) nema love u ovoj zemlji. Ali, ako opet uporedimo situaciju sa 2000. kada su plate bile oko 50 EUR, moramo se složiti da danas ipak imamo više novca nego ranije. Uz to, i cene domaćih diskova su JEFTINIJE nego ikad (2-6 EUR). Znači, nije ni to. Hiperprodukcija - tu leži dobar deo odgovora na datu temu, ali pošto ona postoji u celom svetu, a tamo je situacija bolja nego kod nas (pa i u Bugarskoj, Rumuniji, Slovačkoj... da se ne poredimo sa Nemačkom i Amerikom), ne mislim ni da je to razlog ovdašnje katastrofe. Pa o čemu se onda radi?

Ex-YU SINDROM
Svaki od gore pomenutih razloga u određenoj meri je uticao na slabljenje domaće metal scene. Međutim, ako u zemlji ima 50.000 metalaca (što je minimalna procena), od kojih najmanje 20.000 živi u Beogradu, a u "Mordoru" se nekim danima proda 2-3 diska - matematika kaže da je tek svaki 10.000-ti (ili 0,01%) odlučio da tog dana potroši neki dinar na metal. To što vi kod kuće slušate piratske diskove, nosite piratske majice sa buvljaka - od toga niko nema ništa, pa ni vi (shvatićete vremenom). Scena ne može da se održi bez novca, kupovine časopisa, izdanja, ulaznica. Posle mnogo razmišljanja i duboke analize - jedino što vidim kao razlog sveopšteg raspada domaće scene je – ex-YU mentalitet. Domaći fanovi su mahom neobrazovani, prate gotovo isključivo jedan jedini metal pravac (nedavno je urednik jednog black metal fanzina začuđen posterom na vratima "Mordora" pitao "A ko je to?" - na slici je bio Dimebag iz Pantere. Kad mu je iznervirani prodavac rekao o kakvom se metal velikanu radi, samo je nezainteresovano prokomentarisao - "Aha, čuo sam za njih"). Dalje, faktor bezobrazluka i načela "lako ćemo" duboko je usađen u glave "fanova". Domaći metalci su postali preterano razmaženi. Posle mnogo sušnih godina, najzad se metal koncerti održavaju gotovo svakodnevno, ogroman broj izdanja je dostupan po cenama najnižim u Evropi i... to više nije interesantno. "Ma, kupićemo to sutra, 'ajmo sad na pivo!" - toliko često slušam da mi je od toga već muka.

Å TA DONOSI SUTRA?
I izlazak Metal Marketa je još jedan naš pokušaj da nešto promenimo, najviše u glavama ljudi. Potrudili smo se da sasvim besplatno dobijete ovaj primerak. Pogledajte koliko košta poštarina za slanje, raspitajte se oko cene štampe i bez digitrona ćete videti da smo u ovaj projekat uložili OGROMNA sredstva. Baš me zanima koliko će vas (od 3500 ljudi) poručiti nešto i odlučiti da potroši neki dinar na metal. Nisam optimista, ali rešio sam da pokušamo još jednom. Ako se u veoma kratkom roku nešto ne promeni, ne treba biti vidovit pa projektovati budućnost. Ugasiće se sve izdavačke kuće, ili će izdavati 1-2 izdanja godišnje. Bićemo primorani da zatvorimo "Mordor", i tako ćemo ponovo (uz Bosnu , Makedoniju i Albaniju) biti jedina evropska zemlja bez metal shopa. Posle par "pucanja", organizatori koncerata će prestati da dovode metal bendove. Domaće grupe neće više imati za koga da objave album. Samo par najvećih će naći izdavače u inostranstvu. Suočeni sa tim da nemaju gde i za koga da sviraju i objavljuju albume, bendovi će redom prestajati da rade. I vratićemo se u "mračne 90-te" kada domaća metal scena nije ni postojala. I ko će za to biti kriv? Ja sigurno ne, dao sam sve od sebe i nastaviću da se borim dokle god budem mogao. Koštunica, Dinkić (dopiši imena drugih političara po želji)? Neće biti ni oni, jer ako Milošević nije mogao (sasvim) da uništi scenu, sigurno ne mogu ni oni, pa ma šta sa zemljom radili. Pogledajte se u ogledalo i videćete krivca. Na žalost, u Srbiji se pametni saveti nikad nisu slušali, pa ne gajim iluzije da ćete poslušati ovaj. Ali, radi mirne savesti, ja sam morao još jednom da pokušam.
Branko Rogošić

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 00:28 

Fakta dragi Branko, Ex-YU Metalci=Smetljari samo takvi. Jebo disk kad imam Kerrazy-Torrents. Jebo majcu kad je mogu u Skenderiji odstancat za pet maraka manje. Jebo koncert kad mogu biti izolovan i ignorantan, i skrsit sve para sto sam skupio tokom godine da se guram sa tries hiljada Madjara/Svaba/Slovenaca u pizdi strini, jer jebiga, to je moj omiljeni bend.

Ja mislim da ljudi koji sudjeluju u toj organizaciji/promociji Metala na ovim prostorima treba da se suoce sa cinjenicom da se njihov altruizam nikako ne oslikava u Metalskoj masi.

Isto tako sam primjetio jedan jeben jaz u mentalitetu medju mladim metalcicima i starom skolom. Puno je lakse dobit neki disk da poslusas il uc u pricu sa jednim Groshom, Edom il Borisom neg sa 99% te frapantne postmilenijske generacije koja misli da je sve cula, sve vidjela. Ja mislim da Rogosiceve statistike to najbolje osvjetljuju, samo mislim da on ne shvata da su nove generacije sustinski drugog kova.

Internet generacija je takva. Ne treba im distributer/koncertni organizator jer je lakse i jeftinije subvencionirat Telekom. Ne moraju imati nikakve drustvene sposobnosti (kao komunikativnost, druzeljubivost) jer ni o kome ne ovise da bi dosli do Metala. Time se zaobilazi ona stara Metal skola celicenja gdje se debili/levati/nafuranti scenski "de-metaliziraju". "Odanost", tojest smrt iste, bar na Balkanu, je fakta sa kojom se moramo suociti.

Jedina sema za uspjeh po meni je u vidu onog godisnjeg debakla (s aspekta bendova koji ucestvuju, organizacije je vjerujem, vrhunska) u Tolminu, ili pod krilima neceg veceg (kao EXIT) gdje ce nam organizator baciti kosku ko haman lipsavom keru sa nekih pet-sest bendova i nagurati nas u tor sa fenserima, luzerima i svima ostalima od kojih se kao Metalci pokusavamo distancirati. Tu su pare, ostalo, je osudjeno na smrt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 00:44 
De facto:

Metalci u našoj državi nisu bogatunu, metalci u ovoj državi ne primaju socijalnu pomoć ako im se ne radi kao u drugim državama, ili žive na račun svoga bogatog babe, metalci ne ljetuju po svijetu već gdje mogu, metalci skupe jedva pare da odu na koncert koji su čekali cijeli svoj život, i te pare barem ja nisam dobio od staraca 8), i metalci ... ma boli me kurac za metalce...

jest, popustilo je sa kupovinom originalnih izdanja, popustilo je sa posjetom koncerata (ja ne znam koji kurac se u Srbiji žale, kad bi na neki koncert vamo došlo više od 200 ljudi, to bi bio rekord!!!
Meni je iskreno žao što WALK nije profitna firma, kao što bi se očekivalo od jedine diskogr. kuće u BiH, ali čovjek radi šta može, a ljudi jebga kupuju koliko mogu...ako se nema para, koji kurac onda tužit one koji nemaju? Najviše seru onda oni koji imaju, i koji se hvale naokolo time...to je nadoknada za mali kurac u gaćama :lol:

ja da imam platu od 1500 Kema ko moja sistentica na faxu, ja opet ne bi trošio svu svoju lovu na originalna izdanja, već bi pokupovao stvari do kojih mi je stalo i nostalgic-shit...

U ovj državi ne možeš pošteno živjeti od bilo kojeg normalnog i ne-korumpiranog i ne-babinog posla, a kamol od muzike koja nije folk, dance ili ostalo smeće. Svako ko se odluči baviti ovim, ili je bez pameti, il mu babo drži Ćevabdžinicu...

Mene boli kurac za metal camp i kurce palce...koji ću kurac u Sloveniji? :? :lol: jebo tu zemlju... a bendovi su ionako...reko sam već OBSCENE EXTREME ima bolju ponudu, FUCK THE COMMERCE ima bolju ponudu...Basta!!!

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 01:38 

Pare, pare, pare. Al je cinjenica koja to tvoje jadikovanje rusi ta da se vise prodavalo kad je para bilo manje. Stoji jarane, neki imaju. Nije tacno da svi nemaju.

Slazem se da je danas zaista previse Metal bendova i da je postalo veoma pozeljno napraviti izdavacku kucu u spavacoj sobi za par scenskih poena i izdavati apsolutno smece ako nisi sposoban da sviras, pises ili organizujes koncert, te mladji moraju skrsit bruku para da samo skupe ono sto se smatra "kultnim izdanjima", ali jebiga, neke stvari mogu cekati.

Uvjek ce mi biti draze pogledati jedan bend na jednom koncertu nego da gledam salatu bendova na nekom maratonu, ali ako su izbori tako minorni, onda je zaista kriza. Takodje je problem ta jebena ogranicenost koja ljude tjera da se vide striktno kao "blekeri", "djederi" i zaobilaze bilo kakve koncerte koji bi mogli narusiti njihov scenski integritet "eksperata" u svom fildzanu od okruzenja. Takvi se uglavnom isfuraju pa odu u "elektronce" ili neku jos gluplju "urbanu" furku, ili ne-daj-boze krenu praviti muziku od silne inspiracije koja rezultantno bude mrtvi klonovski kurac jer su doticni bili izlozeni samo jednom vidu umjetnickog izrazaja te nit znaju, nit umiju, ista interesantno da izloze. Ja bih najradje zivio na jednom Under the Black Sun-u i jednom Party-Sanu, ali da mi raja kaze hajmo na EXIT i Metal Camp, najvjerovatnije je da bih prije odabrao druga dva, cisto zbog dobre zajebancije i cinjenice da je pravo debilno tri dana provesti na nekom festivalu bez ikog od svoje raje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 02:13 
ja ne jadikujem - nemam potrebe za tim...

A izbor ti je zakurac - Party.San je bolji od bilo kojeg sa ovih prostora, pa povedeš raju sa sobom, uzmete si Fiću i hajmo!! :D
Barem ja kontam otić na to i Fuck the Commerce čim budem u mogućnosti (čitaj: kad "svršim" fax, pakujem se... 8) )

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 06:30 

Kolko sam skužio vi aludirate samo na srbiju i BiH pod "ex-yu"?

Ako ne, onda ste u gadnoj zabludi što se tiche Hrvatske, a pogotovo Slovenije gdje metal bendovi potpisuju za kuće u rangu Nuclear Blasta...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 13:53 

Orly Penis wrote:

Ako ne, onda ste u gadnoj zabludi što se tiche Hrvatske, a pogotovo Slovenije gdje metal bendovi potpisuju za kuće u rangu Nuclear Blasta...

Posto stvarno ne znam, nabroj koji su to hrvatski bendovi potpisali za velike izdavacke kuce?
Takodje mi reci,kad u Hrvatskoj tako cvjetaju ruze,koliko hrvatski bendovi prodaju primjeraka svojih albuma?

Last edited by Defunctus on 18. 03. 2006. 18:07, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 18:01 

Orly Penis wrote:

Pa u vecini slucajeva je BiH ,RS, Srbija i CG i Makedonija!
Pa nije da nema bendova iz Srbije koji imaju jace ugovore , ali nije to bas bit. jer mozes izdati i za Metal Blade ili ti neznam koga , ako nece niko da kupi cemu to?
a bas ni u Hrvatskoj nemogu da se pohvale sa necim jakim.
jer pogledaj koliko imas bendova , koliko izdanja unutar HR?
Dosta kvalitetnih bendova a nemaju za koga izdati!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 22:09 

kratko i jasno - NISMO MI PODNEVLJE ZA METALA !!!
(ali i za puno srugih stvari)!

Ja sam sa svim svojim trudom dosao do zida i tog zakljucka, kao i svako drugi ko se trudio u ovoj zemlji, od bendova pa do diskografskih kuca i dalje.

Grehota ali realnost. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 22:18 

Uriel wrote:
kratko i jasno - NISMO MI PODNEVLJE ZA METALA !!!
(ali i za puno srugih stvari)!

Ovdje je u kratkim crtama sve receno!Puno je faktora koji do tog dovode,duga prica...zasto nije drugacije? :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 23:40 

Orly Penis wrote:

jarane mojne me nasmijavat sabahile, sad mi je kafa prosuta svuda po tastaturi, ko ce to cistit...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2006. 23:45 

Onaj Brankov tekst gore (on je uvek znao da napise dobar tekst kad je trebalo (=kad je dosao u krizu sa onim sto radi)) me je podsetio na sinocni razgovor...

Ukratko bio sam mrtav pijan (ali ono bas mrtav pijan - crne rupe u secanju i sl. :roll: ),ali se dela tog razgovora ipak secam...

Uglavnom,pricamo par nas u lokalnom 'Blues-Rock' klubu,i kaze Å ipka (on je inace stari roker-metalac,godinama je vec vlasnik radnje u Zrenjaninu gde mozes kupiti original diskove domace/strane,i godinama je vec u tom poslu):
Quote:
"Ej bre,boli mene kurac!Meni kad udje neki klinac i kaze 'Dobar dan,'ocu Cecu ili Karleusu' (za neupucene:folk prdeži,koji su nazalost jako popularni ovde),ja mu to prodam i eto.A meni nedeljno dodje 10 takvih i ja to njima prodam i boli me kurac.
E,a sto se tice metal diskova,tu je drugacije.Ako uspem da prodam par komada mesecno,ne nedeljno - pa to je premija!
Tako da,boli me kurac,sto da ja drzim to kad niko nece da kupi?"

I onda je tu mozda jos nesto rekao,ali ne mogu da se setim.Ja nisam komentarisao nista na to (delimicno zato sto sam bio mrtav pijan,pa nisam mogao ni recenicu da sklopim :lol: )...

Eto jednog od scenarija gde to nepodrzavanje metal scene vodi...sad but true :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 03. 2006. 05:19 

Ovako.

Hrvatska ima praktički tri poznatija benda - Father, Forlon Legacy, te Ashes You Leave. Svaki od ta tri benda je svirao na inozemnim mainstream metal koncertima, dok se to ne bi moglo rechi za neki bend unutar SCG i BiH (osim ako se radio o teškom undergroundu).

Što se tiče Slovenije, kao što sam vech napisao negdje, HR scena je spram jedne Noctiferije u mlađem kamenom dobu, a SCG i BiH u starijem kamenom dobu.

Ponovno da napomenem, toplo se nadam da će vam Boris bookirati Noctiferiju za UFF 2...onda će te se vrlo lako uvjeriti u istinitost mojih tvrdnji.

U kvalitetu benda koji je tourirao sa bendovima poput Marduka, M. Creationa, Immolationa, Hypocrisya, SFU.a i njima sličnih, teško da se može sumnjati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 03. 2006. 12:37 

Orly Penis wrote:
Ovako.

Hrvatska ima praktički tri poznatija benda - Father, Forlon Legacy, te Ashes You Leave. Svaki od ta tri benda je svirao na inozemnim mainstream metal koncertima, dok se to ne bi moglo rechi za neki bend unutar SCG i BiH (osim ako se radio o teškom undergroundu).

Što se tiče Slovenije, kao što sam vech napisao negdje, HR scena je spram jedne Noctiferije u mlađem kamenom dobu, a SCG i BiH u starijem kamenom dobu.

Koliko izdavackih kuca imate i kolike one tiraze ostvaruju?To je pitanje bitno za velicinu scene?Mislim da ste po tom pitanju tanki da tanji ne mozete biti.
Forlorn Legacy je izdao jedan album i odmah su po tebi postali veci od svih bendova iz ostatka ex-yu.O tom Fatheru,nemam pojma...
A to sto su ti bendovi svirali u inostranstvu ne znaci apsolutno nista.Znaci samo da imaju dobrog menadzera koji ih je uspio nekako ugurati ne te turneje i festivale.
Da bi ih smatrali kao bendovima koji su nesto napravili u inostranstvu,najvaznija je cinjenica koliko su albuma tamo prodali,a ne s kim su svirali.Ne vjerujem da su vasi bendovi napravili nesto po tom pitanju...
Ti nazor hoces da pokazes da je hrvatska "scena" veca od bosanske i srpske...jes ali u kurcu.
E da,nemate nijedan metal magazin,ali po tebi imate "scenu"...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 03. 2006. 16:19 

stipu pedera, ba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2006. 03:38 

Mislim da poenta ovog topic-a nije svadja,nego da se zajednicki razmotri situacija i eventualno nadje resenje...

So take it easy guys :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2006. 04:21 

Orly Penis wrote:

a jesi ga prosro , svaka ti cast!

cek jel ima jos neka hrvatska za koju mi ne znamo? u nekoj drugoj dimenziji? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2006. 05:26 
reality check motherfucker...ma nea on pojma šta se dešava...on konta da diskografske rastu na grani...pa ako si ti sa grane, ne moraju i one biti...ili dobri ugovori :roll:

:lol:

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2006. 14:30 

KUPUJTE DISKOVE BENDOVE SA EX.YU PROSTORA NE BUDITE DEBILNI ĆIFUTI!!!!!!!!
JA KUPIM SVE STO IZADJE OVDJE KOD NAS BEZ OBZIRA DA LI MI SE SVIDJA ILI NE, JEDNOSTAVNO HOCU DA PODRŽIM SCENU KOLIKO MOGU.NEMA SCENE NI KONCERATA AKO BENDOVI SVIRAJU KURCU A NASI MEGA METALCI I DALJE KUPUJU CD-EOVE METALLICE I KORNA I OSTALIH KOMERCIJALNIH ZAPADNJAČKIH GOVNARA :evil: :evil: :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2006. 15:56 

branimir wrote:
Orly Penis wrote:

a jesi ga prosro , svaka ti cast!

cek jel ima jos neka hrvatska za koju mi ne znamo? u nekoj drugoj dimenziji? :roll:

Prvo mi serete, jer uzdižem slovence, a sad stavim riječ hvale za domaće, pa niti to nije okej...mislim... :lol: :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]