Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 17:17

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 149 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 04:18 

Spawn wrote:
Immolation wrote:
Fina svirka, svi bendovi bili dobri, svaka cast! Al zvuk je teski kurac, nevjerovatan! Pogotovo kad jesviro E.N.D. pa vokal se nije ni cuo! pu...

a sta ocekujes od zvuka kad nista osim vokala ne ide na razglas ?
isto ko da ti u podrumu sviraju. hoces da ti zvuci ko u Mocvari (Slogu da ne pominjem) ? Sto se tice E.N.D.-a koliko su odpipili pojacala poklopili su vokal jer mikrofonija je ubijala totalno na jace. Kako je Suhi mogao OK zvucati i jos mu je vokla na ono jada razglasa morao biti smanjen. Drugi put sjedi ti pa stimaj.

Jebga nije ni sloga puno bolja! al koga jebe bitno je da je bilo dobro! A zao mi bi sto je bio nako los zvuk dok je sviro E.N.D, al sta se moze! jebga razumjem ja sve to, znam da nije tek tako uzet i namjestit zvuk a da valja kolko tolko svim bendovima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 04:23 
mOrtiCia wrote:
ovako:
monument-extrica,bas ste razvalili!
e.n.d.-heh,ocekivala sam bolje :P
bogamber-no comment,svaka im cast kao muzicarima,al ja sam vjernik :)

čudi što dosad na ovo ovdje nisam vidio nijedan komentar, a na koncertu svi veselo psovali boga... :D

kakve veze ima muzika sa bogom? ja mislim da je i bog mlatio glavom uz Bogamber! 8) imagine those sunglasses :lol:

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 05:05 
Administrator

Perverted Taste wrote:
ja mislim da je i bog mlatio glavom uz Bogamber!

hahaha,jest jest :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 05:40 

meni je bilo preeeeeeeedobro...ajde da se ne ponavljamo...:D

a ne serite za slike...ev od mene nekoliko

http://img52.imageshack.us/img52/5094/bogamber546zr.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/9048/bogamber570tb.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/1739 ... r587mu.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/7205/bogamber707of.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/2910/bogamber710un.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/6589 ... r898mx.jpg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 11:13 

Zahvalio bih svima koji su dosli na ovaj koncert i iako ne dijelim ni trunku krivice za otkazivanje nastupa Rising Dream-a ispircao bih se zbog njjihovog izostanka.
Ovo je bila odlicna underground svirka i zahvalio bih se bendovima na njihovom trudu i razumijevanju oko prostora, ali nazalost u Sarajevu metal muzika je dinosaur koji umire pa je onda i ovo sjajno i sve za pet.

Osvrnuo bih se kratko na bendove:
E.N.D. - grehota sto nisu svirali u recimo Slozi, ono je prejak bend i mnoogo su bolji u vecem prostoru ali su i ovako odrali. Jako mi se svidja kombinacija thrash metala sa modernim HC zvukom a posebno kad uleti neki Swedish Death element! Odlican demo, odlican zvuk, jako perspektivan bend.
Alene i momci respect.

Bogamber - bolje nego sta sam ocekivao...profesionalno, s mudima i duhom svetim haha. Zestoko, mocni rifovi, frontmen za pamcenje...kraljevi BIH metal scene !!
Ljudi hvala vam za svirku i za exluzivu u Sarajevu. Ponosam sam sto sam vas doveo u svoj grad !!
Nele, Suhi i ekipa vidimo se na Sinister Balkan Tour-u :wink:

Monument - PREDIVNO IZNENADJENJE !! Jaoo ljudi kako ste me oraspolozili... stvarno svaka cast momci na muzici...na onim prejakim rifovima i meni omiljenim mosh dijelovima. Ognjene...jebes kevu brate svim DM vokalima na EX-YU prostorima - C A R E !!!
Imam vas u vidu za nastup sa nekim mnogo jacim bendom :wink:
Fakat odlican bend i ako nastavite marljivo raditi, i NE mijenjati stil imate moju podrsku!

Do sljedeceg vidjenja, pozdrav svima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 12:31 

Evo prvo pozdrav svima od E.N.D.-a koji su bili na koncertu i uvelicali ovaj dogadaj...

Ni sam neznam sto da kazam osim da je bilo odlicno...U Sarajevo smo dosli dan ranije odnosno u Subotu i sve dok nismo otisli u Ponediljak ujutro smo se prezderavali cevapima,burecima,suðžucima,pitama i pili nenormalne kolicine sarajevske pive...hell yeah...

Sama svirka je bila odlicna najvise mi se svidia Monument jer to je neki mix muzike koju i ja doma slusam onako death sa uletima mosha i groova...pozdrav momcima koji su kao ljudi zakon (vecinu vremena smo proveli snjima u zajebanciji)samo tako nastavite.Poseban respect bubnjaru... :twisted: :twisted: lupa ko zivotinja...nadam se da se opet vidimo na nakoj svirci...

Nas necu previse komentirati sto se tice muzike to neka rade drugi ali mogu reci da su nas tehnicki problemi i nazalost prebrutalna sutka (zbog koje smo dva puta prekidali svirku jer sam ja dva puta sa gitarom zavrsia u bubnjevima... :evil: :evil: war) onemogucili da odsviramo kako spada...morali smo toliko pojacati gitare jer nam se bunjar zalia da nista necuje a vokal nije moga onda da se cuje ma koliko se god Alen dera...nadam se da se vidimo opet u Sarajevu...Raja je zakon...

Bogamber je bila sutka i zajebancija onako za ekipu...

Poseban pozdrav curama na svircii i u cilom Sarajevu...onoliko lipih cura na jednom mistu nisam vidia vec pun kurac vrimena...di se god okrenes zgodna cura...sve bolja od bolje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 15:57 

[quote="°"][quote="introspection"]Poseban pozdrav curama na svircii i u cilom Sarajevu...onoliko lipih cura na jednom mistu nisam vidia vec pun kurac vrimena...di se god okrenes zgodna cura...sve bolja od bolje...[/quote]
hahahah
ti si onaj iz wca haha
ma jasta svi su lipi kad se mal popije :D

[img]http://www.independentdistillers.com.au ... g_main.jpg[/img][/quote]

Neznam...jesam li... :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 17:55 

Evo da se i ja javim! Svirka je bila prva liga, samo malo gužvica al jebiga, bilo je true! Neznam što se svi žale na zvuk, meni je zvučalo ok, bolje nako na nekim razvikanijim svirkama! To što smo mi odfrljili pojačala, ispričavamo se al volimo prati metal ful glasno :lol: , dok je saund jebiga subjektivan doživljaj, a i nije baš lako pivati dok razmišljaš kako bi ti svaki tren mikrofon mogo završiti u grlu, al neka, mosh pit je bia zakon! Drago mi je da smo zadovoljili očekivanja dijela publike, a poseban pozdrav liku koji je ranije izjavia = domaći the Haunted! Ne ćujemo to svaki dan :D ! Hvala Borisu, pozdrav ekipi iz Monumenta i Sarajevskim komadima, svaka čast! Mi dolazimo opet pa makar samo na ćevape! Alen

MY SPACE - E.N.D.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 18:42 

Odlična svirka!
Šteta što je koncert održan u fisu,stvarno je prostor mali i ozvučenje loše.Žao mi je što E.N.D nije mogao totalno doći do izražaja kao kad sam ih slušala na jednoj svirci u Osijeku,tada su mi bili premoćni,ali nema veze opet su bili zakon,kao i ostali bendovi!Monument je kriv što nemogu da dignem glavu sva sam se ukočila od benganja(nisam više u formi :lol: )Bogamber- ludilo,nemam riječi!! :D

Trebali ste Rusa pustiti da otpjeva Romaniju do kraja! :lol: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 20:23 

:twisted: 'Ajd pocecemo relaksirano :twisted:

MONUMENT - nazalost moju, cula samo jednu stvarku, al' kad cuh rekoh: Da, to je to!!! Ljudi odlicno "deru", ocigledno iza toga stoji dosta rada i discipline, aranzmanske promisljenosti... Nakon te (jedne) pjesme skontah: 'Ajd da kupim demo! No, ne bijese. Sa zadovoljstvom cu poslusati njihovu muziku na mojim spravama, drago mi je sto ce tek raditi na demo-u, kontam da ce s vremenom stvarati jos kvalitetniju muziku.

E.N.D. - Odlicno su mi "legli". Odavno ne cuh toliko istinskih trash dionica na lokalnom koncertu. Osjetila sam malu zbunjenost (or something) E.N.D.-a na stejdzu (posebno kod vokala), te duze pauze uz bezvezno bla bla... to mi je jedino zasmetalo (ok., cool, tehnicki problemi i sutka). Ipak, pomenute trash dionice su me "odnosile", a o kvalitetu zvuka (u onim uslovima) i preciznosti na napalmovoj obradi mogu reci samo WOW huh WOOW...

BOGAMBER - zao mi je sto cu o ovom "hepeningu" morati napisati najvise, al' sta cu, izazva me sve, od samog "hepeninga" do komentara na ovom forumu. Ne mogu da vjerujem da je samo jedan jedini covjek (za sada, a ne vjerujem da ce ih biti vise) taj "hepening" prokomentarisao ovako:

osunnećen wrote:
u začaranom krugu vrljike iz pakla mrak obuze čopor seljaka, čudan obred na po Bocka poče, stotinjak seljaka i vrljike dvVvjee!

šege do koljena \m/.. :lol:

Ja cu, Boga mi il Sotone, bit' otvorena: Unistise se ljudi na potpuni papanluk, PAPANLUK!!! Ja! Onakav ti je subkulturalni izraz najbilizi nasoj stoci, STOCI !!! Ja! Samo par faca je, hvala Onom Gore il' Onom Dole, zurilo u prostor beskrajne nevjerice, a jedan moj frend rece: Ma, nemoj se, bona, uzrujavati, smij se! Jebi ga, sta ces drugo!
Da se ne shvatimo pogresno, jasno mi je zasto ekipa iz Bogambera igra na ovu kartu. Uuuuuu tek mi je sada, nakon "hepeninga", jasno! Boli ih kita, tipa: Jel' hocete? E, gledajte! Jebi ga, ja im ipak moram zamjeriti. Sto, ba, od 45 il' vise minuta tog "hepeninga" ja cuh samo sedam minuta ludila ludog od muzike, odnosenja potpunog, pravog, al' sad pravog SEJTANSKOG KOLA A drugi mi frend, na taj moj bjes sto izgubih odlicne, devastirajuce minute, kaze: Ma, to ti je bosanska zajebancija. Mi Bosanci smo ti po tome svuda poznati, pogledaj Nadrealiste!. Ma, daj, ba, dosta mi je tih nasih "autohtonih" zajebancija. Muzika je, ba, muzika, i jebes ti sve kad ti neko ne da odlicne minute zbog "opstenarodnog primanja".

KARTE - daj, ba, 10 KM :x Za sta :?: Tri, pardon, dva benda i jedan "hepening", u podrumu oslobodjenom akustike, bez stejdza, bez ucinkovite ventilacije. Znam, znam, neki ce reci: Sta ima veze, to je underground! E, pa, underground se ne naplacuje "sminkerski" :!: :!: :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 21:00 

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 21:28 
[quote="Tenhi"][/quote]

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 21:31 

Perverted Taste wrote:
mOrtiCia wrote:
ovako:
monument-extrica,bas ste razvalili!
e.n.d.-heh,ocekivala sam bolje :P
bogamber-no comment,svaka im cast kao muzicarima,al ja sam vjernik :)

èudi što dosad na ovo ovdje nisam vidio nijedan komentar, a na koncertu svi veselo psovali boga... :D

kakve veze ima muzika sa bogom? ja mislim da je i bog mlatio glavom uz Bogamber! 8) imagine those sunglasses :lol:

odjebaus borise! mislim da svi na forumu ne podnose tvoje glupe komentare,imas li grama mozga,povuci ces se!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 21:41 
znali si kao i svi ostali o čemu Bogamber pjeva, PA I U SAMOM NAZIVU benda TI PIŠE, sad ja ne znam ko ovdje nema mozga!! :roll:

slijedeći put ostani kući...

došla si gledat bogamber, a sad si ljuti što je Suhi boga psovo... :lol:

joj, umrijeću.... :lol:

Suhi je my personal Jesus Christ!!! 8)

Evo boga

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 21:53 
Perverted Taste wrote:
znali si kao i svi ostali o čemu Bogamber pjeva, PA I U SAMOM NAZIVU benda TI PIŠE, sad ja ne znam ko ovdje nema mozga!! :roll:

slijedeći put ostani kući...

došla si gledat bogamber, a sad si ljuti što je Suhi boga psovo... :lol:

joj, umrijeću.... :lol:

Suhi je my personal Jesus Christ!!! 8)

Evo boga

da nisi mozda zaboravio dogovor? nemoj zajebavat

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 22:07 
jedno je doć na koncert i kad ti počne svirati bend iznenada "FUCK GOD" parole...

drugo je doć na BOGAMBER i kasnije se žaliti na to što je neko boga kresnuo... :roll:

Borise, slijedeću put naplaćuj kazne ko bude boga psovao! :lol:

zaradićeš više neg ikada...

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 22:12 

Pozdrav svima iz Zadra!!!! pa da se i ja javim kad sam vec odusevljen koncertom u sarajevu...meni je bilo zakoooon...sound i tehnika me nisu toliko zabrinjavali jer mi je film u glavi bio pre dobar da bi se zabrinjavao tim sitnicama...ljudi vi ste zakon i sarajevo je zakon i jedva cekam opet doc tamo...ovo lito ja i moj mastni frend Boki (onaj pijani veliki sto je radio "frku" tamo ispred "stage-a") :D he he .. ej a cure tek...whatta fuck!!! pa di ih nalazite...stravaaaaa!! :P :roll: pozdrav bendovima a posebno ekipi iz Monument-a.. ljudi su stvarno zakon...hellyeah...pozdrav organizatoru Borisu..one BIG motherfucker!!! :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 22:29 

Za sve one koje su htjeli a nisu imali priliku ovdje se može skinuti sve od E.N.D.-a što valja:
http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=469652

Uskoro stranica i obavijest o narucivanju orididi cd-a sa multimedijom i spotovima!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 23:05 

ma braaaavo sion girl.....ma braaaao...pa zeno ti nisi u toku!!!!

i sto ko sto perverted kaze morticii "znas li ti o cemu bogamber pjeva?".....jebo te bog!!!!pa zar svaki bend mora bit mrgud? mrke face, brutala, bez zajebancije....jbg ak tak razmisljas lose je, jos ako ima jos osoba koje misle kao ti i koje bi povecale procenat...lose je ....jbg...

tebi ocito nisu dovoljno troo, ali ako ti se vec ne svidjaju a sto ti nisi tisla kuci fino...?
ne znam sta je sa ovim ljudima koji ne cijene ono sto im pruza malo raznolikosti, Bogamber kao sam bogamber je kvalitetan bend, pa sad jos i zajebancije koje podizu atmosferu su samo jos jedan bonus, al eto neko voli mrtvacnicu na svirci....ak ti se to svidja a ti idi na takve stvarke....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 23:35 

sv. Jebem wrote:
Za sve one koje su htjeli a nisu imali priliku ovdje se može skinuti sve od E.N.D.-a što valja:
http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=469652

može i koji komentar :)

Last edited by sv. Jebem on 21. 03. 2006. 23:36, edited 1 time in total.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 149 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]