<[Crown Of Souls]> wrote:
la Fée Verte wrote:
it ain't over 'till I say it's over

now it's over
now you can casually drop dead with me casually throwing upwow, you are so sophisticated!!! jaka si na rijeÄima (zajebajem se, serendaÅ¡ ko oboljeli od Turet sindroma), kakva si sa djelima?
kad si tako dobra sa engleskim, de mi reci Å¡ta znaÄi rijeÄ 'hypocrisy'?
cocainum.mood wrote:
i tako, moji antropocentristi, jeste li se već domislili tome kako zaustaviti glad u svijetu? kako zaustaviti procese obrezivanja milijuna djevojÄica godiÅ¡nje? nasilje u braku? lijek za sidu? kad ste zadnji put beskućnika odveli i nahranili ga, pomogli mu da naÄ‘e posao? bilo Å¡to?
kad si ti ikada?
lako je uvijek pitati drugoga kad je nešto korisno uradio, želeći ga tako utišati, da ne bi nas same pitao šta smo mi ikada uradili.
mi kolega zna veoma dobro kakav sam ja, i da me boli kura za svaku vrstu osim Äovjeka; Å¡ta ću, humanista sam i antropocentriÄan, da, JESAM!

pa šta?
ima ovdje puno onih koji kažu da su veliki humanisti, da imaju obzira, ali nikada nisu razmislili kako poboljÅ¡at moralne i etiÄke vrijednosti ljudske vrste, nego su bili samo u stanju da optužuju i da traže naÄine i sredstva kako bi kaznile te amoralne ljude.
kaznom i prigovorima ne sprijeÄavamo neizbježno; ako poduÄite stoku Å¡ta nije za Äovjeka, onda će možda jednom stati klanje životinja, koje toliko volite.
a btw. i ovo: kad vam smeta toliko što kolju sve te životinje, jel vam smeta kad se ubije BILO koja životinja? od mrava do krave...
brinete se za neke usrane foke, za koje ne dajete pišljivi bob dok sjedite i vašim foteljama i drkate, a foke još uvijek umiru! još uvijek kolju foke, krave, ovce, slonove, kokoške, kitove, ajkule, i ribe pecaju...ako ste propustili taj sat na biologiju u srednjoj i osnovnoj -
to su sve živa bića!
kad ste već tako "obzirni" prema svim tim životinjama, Å¡to onda joÅ¡ uvijek sjedite za vaÅ¡im kompjuterom i Äitate ovo, umjesto da poÄnete djelovati? ne vidim vas da ste ikoga sprijeÄili u klanju onih životinja, ili mu barem rekli da je to a-moralno, etiÄki pogreÅ¡no! evo, joÅ¡ jedna životinja je umrla, jer je vi niste spasili...
prestanite da
serete ko foke, i urazumite se - dok god je Äovjeka, biće i umiranja životinja za Äovjekove potrebe.
quite familirar with the word actually
nažalost imam potrebu odgovorit na sve ovo (znam da ću zažalit,stara mi je uvjek rekla da neznam kad šutit,jedna od rijetkih stvari u kojima je bila u pravu)
nemam potrebu ić spaÅ¡avat bebe tuljane,djecu u etiopiji i sliÄno,nije da ne želim,jednostavno sam prelijena,aktivisti me inaÄe iritiraju do bola,budući je u zadnje vrijeme furka bit viÄ‘en na prosvjedima protiv mcdonaldsa i vlatke pokos
but that doesn't stop me from being a human
vegetarijanci također,vegetarijanci znaju srat strašno
imaju oni svojih poanta,Å¡to se tiÄe životinja uzgojenih u nehigijenskim uvjetima,koje se hrane papcima i kljunovima vlastite vrste,i koje žive ko govna u celofanu cjeli život,al sva ona priÄa ne ubijajmo životinje za hranu jer ih boli je zakurac,Äovjeku je u prirodi da jede meso,to mu treba i to je to,ne kažem da je to pravedno nit da mi kad proÄ‘em u supermarketu i gledam upakirane leÅ¡ine predstavlja kakvo entuzijastiÄno prosvjetljene mojih životinjskih nagona
e ali krzno
neandertalci i homo sapiensi
ubijali su životinje jer su imali opravdan razlog,morali su se nekako zagrijat,ogrnut,nahranit,kako su evoluirali tako su skontali da gle,ne trebaju zaklat nešto krznato svaki put kad im se kurac smrzne od hladnoće
*red za evolouciju*
nazad na dvadeseto/dvadesetprvo stoljeće
Äovjek je već istrijebio dosta vrsta životinja,Å¡to svjesno,Å¡to nesvjesno,Å¡to putem kemijske evolucije i urbanizacije,al nećemo se morit time Å¡to smo mogli promijenit,a nismo,jer nema poante a ovaj post već postaje predug
Äovjek danas ima neograniÄen izbor materijala,odjevnih predmeta,cipela i ostalog
koža (ne ubraja se zmijska i ostale 'egzotiÄne' vrste)
koža je okej dok jedeš meso,zašto?zato jer ako već ubiješ kravu svejedno je oćeš li joj u međuvremenu (naglašavam,dok je već u uginulom stanju) odrat kožu i iskoristit
e ali krzno
krzno je danas većinom nepotrebno (tu je i umjetno krzno,znam da ima mana,al Äisto sumnjam da nekome u zagrebu,sarajevu,splitu etc.,treba krznena bunda da bi se zagrijao),osim naravno u zemljama u kojima je dan za Å¡etnju ako je -10,to je okej,nevidim eskime kako Å¡etaju u latex odijelima :rolajz:
e ali tete gospoÄ‘e aka krema metropola,dok Å¡etaju sa svojim izbjahanim kosama u svojim krznenim bundama,piju kavu,tu i tamo proÅ¡etaju svoju Äivauvu,trebam li stvarno isticati koliko je njima apsolutno nepotrebna ta krznena bunda?
e sad,na stranu i te tete,dolazimo na bit posta
životinje se uzgajaju i ubijaju za krzno
ali
kao što je cijela bit priloženog filmića
jeli stvarno,stvarno potrebno da on lupa tom životinjom po podu,da je omami,a onda je onako izmorenu i izubijanu,zaveže,okrene naglavaÄki i odere joj kožu,zatim je odranu,polumrtvu i u bolovima epskih razmjera baci na hrpu i gleda kako jadna životinja umire?
dotiÄni gosp. bloodflood me nasmijao i Å¡okirao svojom izjavom 'možda je tako da krzno bude kvalitetnije'
u najboljem sluÄaju mislio na rigor mortis,Å¡to je also netoÄno,krzno/koža nije niÅ¡ta manje kvalitetna ako je prije deranja nastupio rigor mortis,doduÅ¡e ako je već nastupio Äovjeku je vjerovatno malo teže oderat životinju,ali uzeći u obzir da treba i relativno dosta vremena da r.m. nastupi,i to je u principu,glupo
znaÄi,'you-who-I-must-not-name- because-we-weren't-playing-in-the-same-sandbox-as-kids' ,
nije stvar u tome da je meni žao što je životinja umrla
nije Äak ni toliko stvar u tome da je umrla zbog krzna
stvar je u tome da je ona umrla brutalno,prostoseljaÄki-zakurac