evo nas ponovo sa javljanjem.
e da malo sagledamo situaciju!
da iznesemo podatke o prodaji diskova da se ne pitate kada dodje do zatvaranja WALK Records-a , sto se to desilo

!
ovo su podatci o ukupnoj prodaji , ne samo WALK REc izdanja vec svega sto distribuiramo

!!!
Krenucemo od vecih gradova :
Sarajevo :
Ovaj grad jos uvijek odrzava nadu i proda se svaki mjesec neka solidna cifra diskova ( ne veca od 10-20 diskova mjesecno , ako i toliko) . ali eto prodaja po malo napreduje. mada smatram da ovaj grad moze i treba bolje ali necu kuditi.
ono sto mi je iznenadjujuce je mala prodaja KRV diskova (5KM) , i jako malo prodatih Sacramental Blood diskova ( toliko hvaljenih) , sada ostaje da vidimo sta ce se desiti sa USUD-a!
Tuzla:
grad koji tvrdi da ima najvise metalaca

!?
u zadnjih 4 mjeseca ( i duze) broj prodatih diskova , majica , kaseta , fanzina ... 0

!?! ni jedan jedini cd niti ista. cak toliko hvaljen Sacramental Blood nije nijedan prodan !?! e sada mislim da se morate poceti itekako buditi. reci ne pomazu , samo djela se gledaju. ne mogu shvatiti da ni jedan metalac nema love da kupi bar 1 cd

!? nikog ja ne tjeram , ali onda batalimo price o metalcima ! jer posjecenost koncertima dragane mirkovic ...itd je extra veca od posjecenosti nekom metal koncerta. prodaja takvih stvari je veca za 101% od prodaje metala . pa razmislite.
Banja Luka :
Ovaj grad takodje mora i moze vise.
prodaja je jako mala , ispod svakog ocekivanja.
jako malan broj prodanih diskova i ostalog.
takodje toliko hvaljen i ocekivan Sacramental Blood je prodat u ne vise od 15 kom na Banjaluckoj regiji. mislim da je to jako jako lose.
Prijedor:
tu i tamo koji cd , ali takodje extra malo diskova. znajicu da distributer salje i u inostranstvo , i ostale gradove , onda dodje da u prijedoru ode 0-1 cd mjesecno.
Zvornik- Pale :
ova mjesta su za pohvalu.
mada znam da Nikola muci veliku muku i bukvalno tjera ljude da kupuju , ali kada bi se procenat metalaca podijelio sa prodanim stvarima , i taj procenat prodaje bio u vecim gradovima bilo bi ok. ali kako nikola rece , opet ima vise obecanja za kupovinu nego samog kupovanja.
Zenica:
6-8 prodanih diskova ukupno u proteklih 2 god!
sta reci , ona prica metalac iz Zenice bas i ne pali.
Trebinje:
hm ovde nemam bas neke informnacije , ali po prici distributera prodaja ide itekako lose.
ispod prosijeka. i mislim da nije prodano vise od 5 diskova u zadnjih 10 mjeseci.
e jos bi spomenuo Bijeljina 3-5 diskova u zadnjih 2 god , vlasenica ( 2 brata su sama kupila oko 6-10 diskova , novina par ) , V Kladusa , par prodanih diskova , Bihac -samo jedan tip je kupovao i on je kupovao za sebe i ok je , ali nije bilo vise nikoga sem njega. itd.
tako da sve u svemu zbrojis dobijes da je situacija sve losija i losija.
broj prodanih diskova Sacramental Blood u citavoj BiH , RS je manji od broja diskova koje je Milan prodao svirajuci sa Sacramental Blood u susjednim drzavama ( Bugarska , Poljska , Madjarska..itd.) , gde su ljudi manje upoznati sa njihovim radom nego kod nas.
ne znam sta neci , ali treba se dobro zamisliti. sta raditi?
Reklama

pa sto se tice fanzina , medija i ostalog sto se bavi metalom imate reklame ( cak i u Metal hammeru mozete da vidite za WALK Records) , jedino da lupimo reklamu u Svijet plus ili skandal ili ne znam ti kojim narodnjackim novinama!
mislim da nije stvar do reklame vec do nas samih.
da jos razjasnim nesta , dali walk records zaradjuje na metalcima
e pa evo podataka pa bi uspeo vratiti ulozeno prodaja diskova bi se trebala povecati za 10 X i vise.
recimo proslu sedmicu sam poslao promo paketa sto me samo postarina izasla preko 80 km ( bez racunanja diskova koje sam free poslao) , kada sakupim svu prodaju diskova za taj mjesec ja sam opet u gubitku !
nije mi zao jer to radim za bendove , ali mi je zao sto vise necu imati sa cim to raditi i tako ce ovi odlicni bendovi biti uskraceni za bar koliko toliko promotivnu uslugu.
Sta i kako dalje vrijeme ce pokazati!