Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 18:32

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 197 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 15:18 

Bloodflood...

I na kraju krajeva...ako ikoga optuzujes, nemas nikakvo pravo optuzivati ovu dvojicu likova (Dadu i Emira...i pridruzenog im clana Dzemu), jer ako iko radi na odrzavanju scene i pokusaju njenog poboljsanja, to rade oni....i to vec godinama.

A ti ako mislis da se mogu nabavljati orginali i prodavati po 5 KM i da ces ih jako puno prodati onda slobodno otvori objekat u centru grada i ja ti iskreno zelim da se obogatis....ali ovo ti najiskrenije govorim bez imalo doze sarkazma ili slicnog.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 15:30 

"whatever, whatever, i do what i want" :-D

... nikog ne optuzujem... tejk it isi ;-). kontam ja sta ti hos da kazes i slazem se... samo mi je bilo nerealno cdu od 10km, povecat cijenu za 50% jer je u "radnji"... tj. mislio sam da ono nije nikakva radnja, ali izgleda da sam krivo informisan... na kraju krajeva, imam pravo biti sumnjicav...;-).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 15:37 

Heheheh....ma ne dam ja na raju...

A da ti se jos malo "natovarim na kosti", u takvom sam raspolozenju :twisted:

Jel ti ovo izgleda poznato?

"Darkthrone - Under a Funeral Moon Limited Edition digipack

sa intervjuom i tim pizdarijama...30KM"

"Koldbrann - Nekrotisk Inkvisition - 15KM. "

Pa kako ces ovoliko "zacijeniti" polovna i koristena izdanja. Cuj za nakav Koldbrann dati 15 KM ?!?!
A i nisu u radnji, nego su iz "kutije"....

Sorry, morao sam! No hard feelings ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 16:07 
Moderator

Nađi mi negdje tako dobro očuvana izdanja oba benda za manje para...

Jedino sa kreditnom karticom preko eBaya možeš uspjeti naći možda jeftinije, pa navalite.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 16:16 

<[Razorgrind]> wrote:

Jedino sa kreditnom karticom preko eBaya možeš uspjeti naći možda jeftinije, pa navalite.

HAHHAHAHA, ma bravo legendo!

Procitaj prvo i par komentara iznad...pa uhvati neku nit...pa tek onda postavi komentar!

Sto ne umanjuje uopste tacnost tvoje tvrdnje....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 16:33 

Under A Funeral Moon wrote:
Heheheh....ma ne dam ja na raju...

naravno...nemoj onda "zamjerit" ni razorgrindu :-P ;-).

Jel ti ovo izgleda poznato?

"Darkthrone - Under a Funeral Moon Limited Edition digipack

sa intervjuom i tim pizdarijama...30KM"

"Koldbrann - Nekrotisk Inkvisition - 15KM. "

Pa kako ces ovoliko "zacijeniti" polovna i koristena izdanja. Cuj za nakav Koldbrann dati 15 KM ?!?!
A i nisu u radnji, nego su iz "kutije"....

u radnji kostaju vise ;-). sa obzirom da su u stanju kakvom su i u radnji, cijena je sasvim realna...

btw, DT i koldbrann ne mozes porediti sa nekim bendom ex yu prostora... to ti je valjda jasno... koldbrann, mozda i nekako...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 16:35 
Moderator

<[Razorgrind]> wrote:

HAHHAHAHA, ma bravo legendo!

Procitaj prvo i par komentara iznad...pa uhvati neku nit...pa tek onda postavi komentar!

Sto ne umanjuje uopste tacnost tvoje tvrdnje....

Ne brini, pratim ovu raspravu duže neg što misliš, samo što znam lika, znam koliko je platio dotične CDove, i jesu li očuvani :wink:

Nisam želio upadati u prijašnju raspravu jer me zaboli za sve to, ja ću platit kolik ose traži ako mi se nešto pravo svidi, što je teško...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 16:50 

Ma naravno da su realne cijene tih diskova !!!!!!!!!!!!! O tome se i radi.

Ali je onda i realno ocekivati da je orginalni CD u radnji 15 KM...jer matematika ti kaze ako je od Borisa bio 10 KM (pod uslovom da i on nije dinara uzeo sebi) dodaj 17% i to ti je 11,7KM, pa dodaj jos 1,5-2 KM za sve troskove koje radnja proizvodi (struja, voda, renta, plata radnicima i ostali kurci palci) dobijes cifru oko 14KM i dodaj jos tu jednu marku jer jebi ga, sto bi i vlasnik galerije dzaba radio (nema dzabe ni u stare babe) i eto ti cifre od 15 KM.

A garantujem ti da taj disk u Zagrebu u Planet Musicu (ako ne znas, CD shop koji ima pravo velik izbor metal albuma ali i accessorisa) kosta izmedju 20 i 25 KM, ako ne i vise. Jer prosjek CDova stranih i vecih grupa je oko 130 Kuna (oko 30KM), pa ako uzmemo da je ovaj domaci album i jos nepoznata grupa mislim da je oko 70-90 Kuna. Uostalom, Boris ili neko drugi sa ovog foruma ko zivi u Zagrebu nam to moze potvrditi.

Jebi ga ljudi...nema vise za dzabe. Sutra ce ti doci i neki veliki bend u Sarajevo i bubnuti ti kartu 30-40 KM (sto je opet realna cifra ako poredis sa ZG i BG), pa cemo se uhvatiti za glavu.

Fakat smo postali krajnje nerealni kada su neke cifre u pitanju...ali samo zato sto nam se jos uvijek moze da kupujemo diskove za tri marke kod pijacara.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 17:10 

Ali je onda i realno ocekivati da je orginalni CD u radnji 15 KM...jer matematika ti kaze ako je od Borisa bio 10 KM (pod uslovom da i on nije dinara uzeo sebi) dodaj 17% i to ti je 11,7KM, pa dodaj jos 1,5-2 KM za sve troskove koje radnja proizvodi (struja, voda, renta, plata radnicima i ostali kurci palci) dobijes cifru oko 14KM i dodaj jos tu jednu marku jer jebi ga, sto bi i vlasnik galerije dzaba radio (nema dzabe ni u stare babe) i eto ti cifre od 15 KM.

jarane, jel ja pricam kineski? sve je ok, cijena je realna, ako covjek to "legalno" (ne znam kako drugacije da se izrazim) prodaje... zabuna je nastala onda kada sam ja stekao dojam da ti cd-ovi stoje tamo samo kao ono, da raja se ne ganja sa Sejom po gradu...nego moze doc tamo i kupiti cd. eto o tome se radi... ali posto mi je Dado dao do znanja (a njemu vjerujem :-) ), da covjek kod kojeg cd-ovi stoje u radnji, placa porez i ostalo za njih... sve je sjelo na svoje mjesto.. ne znam zasto uopste raspravljat sad o tome... vrtimo se u krug...

A garantujem ti da taj disk u Zagrebu u Planet Musicu (ako ne znas, CD shop koji ima pravo velik izbor metal albuma ali i accessorisa) kosta izmedju 20 i 25 KM, ako ne i vise. Jer prosjek CDova stranih i vecih grupa je oko 130 Kuna (oko 30KM), pa ako uzmemo da je ovaj domaci album i jos nepoznata grupa mislim da je oko 70-90 Kuna. Uostalom, Boris ili neko drugi sa ovog foruma ko zivi u Zagrebu nam to moze potvrditi.

da, ako je taj cd tamo 20, 25 KM, u poredenju sa cijenom koja je ovdje 15 KM, to ti ga dode priblizno isto, uzmemo li u obzir da je zivotni standard, prosjecna plata, itd... u HR veci nego u BiH... znaci poklapa se...

Jebi ga ljudi...nema vise za dzabe. Sutra ce ti doci i neki veliki bend u Sarajevo i bubnuti ti kartu 30-40 KM (sto je opet realna cifra ako poredis sa ZG i BG), pa cemo se uhvatiti za glavu.

naravno da nema... ne treba ni da bude... ali to nije tema nase danasnje emisije... ne znam sto se uvijek vracate na isto...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 17:13 

ima kod mene Usud po 13 KM, samo nemojte nikom rec :P :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 17:19 
Moderator

theblackone wrote:
ima kod mene Usud po 13 KM, samo nemojte nikom rec :P :D

Dado comes to save the day :D

Što to ne reče odma, da se ljudi ne raspravljaju bezze.

(Dado ganja monopol na prodajom Usud cdova; kapilalisto jedan :lol: )

:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2006. 03:32 

ode vam diskusija daleko...ja cu prodavati cd po kojoj hocu cijeni a onda je na vama da ga kupite ako hocete ili da ga nabavite drugim putem...HOCU DA ZARADIM PARE !!!...jel' OK...

i jos jedna informacija...u Planet Music-u u Zagrebu prodaju prvi cd May Result-a koji je katastrofalno uradjen a cijena mu je 130 KN pa skontajte...

mislite sta hocete, ali vjerujem da i vi svi imate bendove i da snimite cd, objavi ga neka diskografska kuca i posalje vam vas dio cd-ova...bil' to prodavali po 10 maraka kako bi zaradili nesto da snimite i drugi album ili bi cekali da dodje deda mraz i za novu godinu vam kroz dimnjak ubaci vrecu love ? ccc

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2006. 03:40 

nije sve u parama... pa joj... kako ne shvatate... materijalisti iskvareni...
uglavnom, nek ti je sa srecom...

http://www.moonleerecords.com/e-store/i ... cts_id=430

za mene je rasprava gotova... pozdrav.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2006. 05:00 

bloodflood wrote:
nije sve u parama... pa joj... kako ne shvatate... materijalisti iskvareni...
uglavnom, nek ti je sa srecom...

http://www.moonleerecords.com/e-store/i ... cts_id=430

za mene je rasprava gotova... pozdrav.

6.50 eura :) plus postarina hehehehehehehehehehe samo izvolite...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2006. 13:43 

paz' sad...

6,5 € cd + 2,5 € postarine (za BiH) = 9 € ~ 18KM

cd mi dode na vrata.

eh, ovde kod nas je 15 KM. posto meni dok dodem do grada treba jos da platim tramvajsku kartu 1,5KM u jednom pravcu i 1,5KM u drugom pravcu, onda mi dode isto...

znaci 15KM cd + 3KM 2 tram. karte = 18KM

cd mi ne dode na vrata, nego se jos moram umarat i ic po njega...

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2006. 14:53 

hehe, stavio sam priblizno 18 :-D... u tom slucaju jos bolje... mozes kupit i zvaku i cd... dok slusas taman zvaces... i jos se ne moras peglat... jedino sto moras uradit je ustat od kompjutera i otvoriti postaru vrata...uh...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2006. 15:53 

ja u ovoj svoj supljoj prici samo Emira ne kontam, ovo ostalo je normala... to je tako i treba se s tim pomirit, da smo sredina hajvana kakvih nema na svijetu, zato i nemamo nista sto normalan svijet ima nit cemo ikad imat...
ajd zivili

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2006. 16:34 

Ne mogu, ali fakat ne mogu vjerovati da ljudima uopste pada na pamet ideja da narucuju CD iz Hrvatske kada ga mogu kupiti "u vrh glave" 12 tramvajskih stanica dalje... ne mogu ovu pricu da svarim cak i ako je napisana u najvecoj zezi!

Jer onda Dado fakat dobro konstatira...nema vecih hajvana na svijetu... Jer po ovoj logici, "komsije" ne samo da zaradjuju na nama sto im idemo na koncerte, nego ce poceti zaradjivati i tako sto cemo poceti kupovati i CDove od njih....patriotski, nema sta!

Ja mislim da i talibani u Afganistanu imaju "PROGRESIVNIJE" razmisljanje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 09. 2006. 03:28 

sve je kul sve je ok :-D
ajd nabavite od deeds-a bilo sta osim path-a, to sam vam vec uzeo :-D fakat ako moze...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 09. 2006. 04:04 
Administrator

narucis ba sebi iz Planet Musica u ZG..

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 197 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]