Evo ovako, sto se koncerta tice - bilo je stvarno ekstra... Zao mi je samo sto posjecenost nije bila malo bolja. Cinjenica je da u Sarajevu, Visokom i tom podrucju nema puno metalaca, a ono sto ih ima redovni su na koncertima. S druge strane u TZ ima puno mladjih metalaca kojima je problem "potegnuti" do Visokog, Sarajeva, ali i onih starijih koji bi volili vidjeti bend kakav je Tankard, ali nema se vremena za odlazak. Ljudi iz RS-a piche za Beograd i tako... Uglavnom, mislim da je ovo bila brojka koju mozemo ocekivati i ubuduce na koncertima u BiH.
Sto se tice nastupa Tankarda - jedan od boljih bendova koje sam gledao uzivo. Ogromna energija - steta samo sto je bend izdrzao na istom nivou citav koncert za razliku od raje koja se ipak previshe istroshila u prvoj polovini... Ludilo, kad se samo sjetim da su svirali Morning After, Zombie Attack, Chemical Invasion, Maniac Forces, Empty Tankard i ove malo starije stvari. Mislim da je bilo previshe predgrupa, trebale su plafon 2 biti. Takodje mislim da je Mad Goya trebala svirati umjesto Flatline-a, jer ipak se bolje uklapaju da otvore ovakav koncert, a usto i nisu bas poznati publici u BiH. Ovako je ispalo sranje, niko ih nije podrzao nakon svirke Tankarda. Momcima iz Flatline-a svaka cast, oni odlicno rade posao, dobro zvuce, imaju dobar nastup, ali ja fakat ne volim onakvu muziku i "sound". Mnogi su se slozili da oni nisu najbolji izbor da otvore koncert za jedan old-school thrash metal bend kakav je Tankard. Cak mi je to donekle i kontradiktorno, jer zna se da jedan istinski thrasher tesko moze istovremeno gotiviti ove bendove koji su malo vishe u trendu i furaju taj moderniji "sound". Mislim da vecina razumije sta hocu da kazem... Inace je sve bilo ekstra...
Sto se tice ovog sranja kod Zenice na putu za Srbiju, to je sjeb veliki i stvarno mi je zao. Ako se vec moralo desiti, volio bih da se desilo u Hrvatskoj ili Srbiji. Isto tako i ja sam se sa svojom ekipom vracao za Tuzlu preko Zenice kombijem i kontam da smo mogli slicno najebati. Jebi ga, i ja sam navijac, dosta stvari razumijem, ali lupanje kombija, autobusa i kamenovanja su mi uvijek bili ispod svakog nivoa. A sve sam to prosao... Uglavnom crna mrlja na ovaj cjelokupni dogadjaj.
|