Ne, nalazim se u citavoj diskusiji, koja je tragicno-ocajnog sadrzaja.
Vi pricate o kulturalnim lobotomijama, o jadnosti drzava...
Bez imalo refleksije, bez imalo skromnosti...
Ko ste ba VI? Sta ste VI? Sta su to vase drzave ponudile svjetu? Kakvi su to ljudi, istorijski, ti Srbi, Hrvati, Bosanci? Nobelovci? Genijalci? Neznam, jedan Tesla pa se dvije nacije u prsa udaraju, opet zaboravljajuci, da je isti otiso preko jebenog okeana da bi odradio svoje najbitnije podvige.
Madjarska je jedna nacija bolan, sa istorijom intelektualnosti i produhovljenosti, ako nista, imaju agrikulturu, zito, sjeno i krave da nasa brda, krs, i blato mogu kupit za mekinje. A uostalom, zaista neznam koji kurac ta fascinacija sa Slovencima i Madjarima. Kurceve drzave ko i nasa. Kokuzluk i lazna kultura. I neko furanje i maslanje samog sebe, eto mi smo EUropa. Jeste...kurac. I sta je sad ta Europa? Hrpa mini-naroda koji su skoro svu svoju slavu stekli na krvi i znoju drugih, koji su na putu u sigurno izumiranje pred navalom sa bliskog istoka i centralne Azije. Ako nema pravde, ima ekonomija, i mnozenje u geometrijskoj progresiji. I fakta da ce Hindus za 1 cent ono sto vi ne biste ni za cenera (sto znaci nema vise prdimahovine i zajebavanja u karijeri, ako karijeru uopste budete imali).
Al sve je to manje vise bitno. Ono sto je bitno je to da nama, vazda, vazda, VAZDA nesto fali. Nikad nije savrseno. Sto nam nije Wacken u Sarajvu, sto nemamo izlozbe jebenog Van Gogha, sto nam ne sviraju filharmonijski orkestri svaki dan, sto nam babe u tramvajima ne seru teorije relativiteta. Ajte ba u kurac. Kako vas nije jebena sramota ba. Na planeti gdje 50% ljudi zive od dolara na dan, gdje 2% ljudi drzi u vlasnistvu 99% SVEGA, vi bi ste da mi Balkanikusi budemo jebeni astronauti. Uzmite digitron u ruku pa prohodajte po vasoj kuci/stanu. Saberite sve i ako ukupna vrijednost izadje preko 61,000$ (sa objektom), da vam cestitam, u klubu ste sa 10% planete.
Lobotomija, pitao bih vas ja, da nemate casopis za kupit na kiosku, da nemate jednog jebenog televizijskog kanala, da izadjes na ulicu a nidje zenska, da nemate internet DRZAVNO, da vas drotovi sisaju i da vam uzimaju kasete jer slusate "zapadnjacku pogan", kako bi bilo onda a? Gutavo pravo. Kako sve mozete tako prosto uzeti za dato ja nikad necu shvatit. Ima mjesta na ovoj kamenoj lopti gdje nema hljeba, a ne tako davno, slicno je bilo i u nas. To je jebena Lobotomija. Kad bi iso u skolu, al nemas cipela. Kad bi radio zadacu, al nemas struje, kad bi nesto izucavao/studirao al nemas jebenog papira i olovke. A vani svjet gori.
Ko ima volje se eventualno snadje. Kome ne pase okolina taj je promjeni. Ko je sam od sebe sretan takvog ne sjebaju sitne stvari, a jos manje te gnusne elitisticke potrebe za izlozbama, koncertima "ozbiljne" muzike, modnim revijama, dogadjajima industrije (tj. festivalima/nagradnim ceremonijama). Imas internet? Skini, pregledaj, procitaj, poslusaj. Educiraj se. Budi "exceptional". Ili zacepi i odjebi!
|