Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 14:51

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ultimatum
PostPosted: 12. 03. 2007. 21:31 

evo znam da vec dosta ljudi zna o njima, ali ne govorim od tome Ultimatumu vec o novom - preporodjenom...ovaj pristup mi se daleko vise svidja nego prijasnji - opisala bih ih kao neki hard rock mada ima tu i metalskijih fazona /heavy ili pak u nekim djelovima i power-a/, barem sto se tice gitara a i vocal-a...to je ono sto bi se dalo naslutiti na osnovu ovoga sto sam do sada cula. Naravno ostali su stari clanovi sa izmjenom novog vocal-a izmedju ostalog mog dobrog prijatelja Harisa...stvarno sve pohvale za rad!
Samo ima jedna mala kritika - tekstovi mi se ne svidjaju, ali ostalo za desetku! nasoj sceni treba i ovakvih bendova...

Momci su vec snimili album pa eto ceka se da se sve preslusa, jer sam cula do sada samo tri pjesme...ne znam moze li se gdje naci barem jedna za upload-ovati, potrazim pa stavim...da malo zashmeka :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 03. 2007. 12:24 

eh samo da napomenem da sam negdje ovdje vec postavio temu ultimatum ali nema vez sad.istina je, novi vokal ( haris je kralj, cuo sam kako je tifu zaustavio na ulici i drekno mu u facu). najdraze mi je sto su sv instrumente snimali uzivo tako da ce o biti sada nesto jos jace. ajdin(gitarista) je veliki zaludjenik svega sto mu doneses da slusa pod uslovom da je sto prze i sto tze za otsvirat, hehehehehe.davno je to bilo kad smo skidali kao mladi delikventi metallice i kompaniju.eto ja se zadrzo na nekom death thrash stilu a coek progorio pa tragao za necim visim. i dan dnas se iznenadim kad mi pokaze nove stvari koje je naucio.ostala ekipa je takodjer i vise nego dobro muzicki potkovana,imao sam priliku d se uvjerim. eh sad, sviraju nesto blazi metal pa cak i rock al to je njihova odluka i to je ono sto vole da sviraju zajedno. nadam se da cu do vikenda dobiti ove ti pjesme sto su vec snjimljene pa cu vam napisati utiske.uglavnom kolko sam cuo pjesme ce biti zesce nego one dvije sto su vec snimili.cak je i sudnji dan ponovo snimljen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 03. 2007. 16:58 

ehhh, cuo sam tri pjesme koje su snimili, nemam rijeci, odlicna produkcija, fine pjesme. Treba se jos taj album potrazit i poslusat vjerujem da su ostale pjesme dobre kao i ove sto sam cuo! Iako nisam ljubitelj muzike koju sviraju, uvijek bi mogao sebi pustiti onakve pjesme! Svaka cast ljudi!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 03. 2007. 20:47 

Immolation wrote:
ehhh, cuo sam tri pjesme koje su snimili, nemam rijeci, odlicna produkcija, fine pjesme. Treba se jos taj album potrazit i poslusat vjerujem da su ostale pjesme dobre kao i ove sto sam cuo! Iako nisam ljubitelj muzike koju sviraju, uvijek bi mogao sebi pustiti onakve pjesme! Svaka cast ljudi!

hehehehe ciko. pricaomi ajdin kako jednom dosao u malonetrijeznom stanju kod tebe i nestro kofol sviruckaogitaru a mislio da je na televiziji, hehehehehe.ludnica

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 03. 2007. 21:09 

hvala svima na pozitivnim komentarima,nadam se da ce novi preporodjeni Ultimatum ostavit nesto malo jaci utisak zescim pristupom muzici...
Prije je to bilo dosta teze,uvijek nesto fali,u ovom slucaju se radilo o vokalu koji nije bio za ono sto smo mi zelili iako je Edo bio i ostao odlican vocal,jednostavno nije bio za nasu muziku.Vjerujem da je Hari ono sto nam je trebalo i da cemo ubuduce pricati o zestini whoooooooo :)

stay tuned n Rock'n'Roll

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 03. 2007. 21:11 

yo brde.daj tacke,hahahahaha.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 03. 2007. 21:10 

evo preslusah pjesme nekad sinoc sve .........tri, hehehehehe.sta rec, ovo je novi storm a i vise od toga.sudnji dan u ponovo snimljena zvuci svjezije nego stara verzija. u pjesmi doci ce hari dokazuje da je jedan od boljih vokala koje kod nas postoje.ma sta da se kaze vise.svaka cast momcima i samo na prijed da se snime i ostale pjesme da iammo citav album. nadam se da ce momci uspijet da se proguraju i da ce imati velike koncerte i velike tiraze.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 03. 2007. 21:15 

drago mi je da su svi zadovoljni sa novim materijalom,i nadam se da ce i oni koji nisu culi novo izdanje Ultimatuma cim prije doci do materijala.
Kad smo vec kod toga svi koji su zainteresovani za pjesme mogu me kontaktirati na mailto:cradleous@gmail.com

Rock on!

Profile  

Post subject: RNR
PostPosted: 19. 03. 2007. 23:35 

Tooooooo momciiiii. Samo tako prziteee,osvjezite nasu rok/metal scenu. Pjesme su jako dobre a pogotovo ajdinove sole! Moram se pohvalit da smo se zajedno skolovali i dok je zego metaliku ja nisam znao sta je gitara. Bendu zelim sve najbolje, dosta jebenih svirki i fanova koji bi prodali ruke i noge da dodju na koncert!!

Rock'n'Roll

Profile  

Post subject: Re: RNR
PostPosted: 20. 03. 2007. 11:59 

LongLiveRNR wrote:
Tooooooo momciiiii. Samo tako prziteee,osvjezite nasu rok/metal scenu. Pjesme su jako dobre a pogotovo ajdinove sole! Moram se pohvalit da smo se zajedno skolovali i dok je zego metaliku ja nisam znao sta je gitara. Bendu zelim sve najbolje, dosta jebenih svirki i fanova koji bi prodali ruke i noge da dodju na koncert!!

Rock'n'Roll
a to tursko bosanski koledz ovoono.hehehehe. ajdin dere guzove. a i koledz vas dere guzove, mislim bio sam u par navrata na njemu(jel se tako kaze??) i sve je predobro osim sto morat bjezat preko ogarde da malo izadjete i to sto imate ataturka na zidu :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2007. 17:30 

et nedavno sma bio na njihovoj probi.ljudi deru nema sta. vokal novi je i vise nego dobar.udje coek u prostoriju uze malo bas i poce derat, pa sjede za bubanj i odera pa onda gitaru izmrcvari ,hehehehehehe. bit ce nesto od ovog banda i to ono bas.
ajdine vidimo se uskoro na behemothu,hehehehehe,ko ne bude u prvom redu magarac je bio.pozdrav

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]