bloodflood wrote:
~°~ wrote:
Nego, 'ajd da se uozbiljim, mjuzu je, po meni, glupavo uopste ikako klasifikovati... Al' moramo, jbg, svijet tako funkcionise, sta bismo bez naziva i kategorija. Stoga, glupavo je i neproduktivno na ovakav nacin raspravljati o jednom cijelom pod/metal/pravcu/pravcima. Jedna pjesma ok., album jednog banda ok.,... ma, cak mi je, ponekad, bezze uporedjivat izdanja u diskografiji jednog banda, a kamo li sta drugo. A vrhovna je glupost, definitivno, uporedjivati mjuzu razlicitih bandova cak i u istom podpravcu, osim ako se, naravno, ne radi o clonovima

Muzika je duboko subjektivna, samodozivljajna stvar, halo, zato je toliko i volimo...
ok, a kakve to veze ima sa liftovima u Etiopiji?!...jebote reci nam nesto sto ne znamo.
dosta vas pogresno sve ovo shvata. ne radi se ovde o tome sta se kome svida, nego o tome da se pljuje na BDM i govori da je to nekvalitetna muzika i sta ti ja znam, a na osnovu cega? na osnovu subjektivnog dojma, i onoga "meni bolji death, od brodequina, pa je brodequin smece!" to je totalno pogresno zakljucivanje, nema smisla, apsolutno. ja ako kazem da je neki bend gejast il ovo il ono, to ne znaci odma da je on nekvalitetan. evo primjer: cynic - totalni jebeni hipiji, muzika mi se ne svida...bla bla, ALI, to ne znaci da to nije kvalitetan bend i da su smece...itd, itd....
Dobro, ok.! Nego, 'ajd mi sad, fakat, reci sto se, koje cune, brecas na ovaj moj post, kad si rekao haman isto sto i ja... kada je rijec o Khasminoj opaski... poredjenje bandova, drz, ne daj.
No, u vezi s necim bih, ipak, referirala... Moje je misljenje da je od ljudi - svih nas koji piljimo u ove jebene ekrane i koji smo tu, nadam se, prije svega zbog mjuze, druzenja ili da ubijemo dosadu sa ljudima slicnih interesovanja - previse zahtjevati da rasudjuju o necemu, ponovo ponavljam, duboko subjektivnom i dozivljajnom na racionalnom nivou u smislu kvalitetno/nekvalitetno. To je svodjenje mjuze na racio, a racio mi rijetko ili skoro nikad ne moze narediti da mi se neka pjesma/band djasvi. Prema pojedinim "matematickim bandovima" kako ja to volim nazvati, naglasavam pojedinim, imam samo i iskljucivo postovanje (al' ne vise od toga) zbog tog racionalnog kvaliteta o kojem govoris, ali me generalni koncept te pjesme slomi, razbaca na hiljadu strana, ne kontam fakat poentu osim pukog bezidejnog preseravanja upakovanog u nesto sto se zove, npr. bridge bez smisla (za mene) samo da bih ja pokazao da znam jebeno eksperimentisati ili kurcanje solo dionice jebenom prstelomnom brzinom, a ona nije muzika nego jebena aritmeticka il' formula integrala. Kontas?
Ma, svima nam fali opustenosti valjda... popit koji viski s Lemmyem, pa da nam on, u p'o frke izvali "So called heavy metal!!!" misleci da je sve to jebeni r'n'r, a da mi mu povjerujemo jer je ipak to Lemmy rekao