Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 10:53

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 95 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: METAL ZONE @ Klub KUK Subotom
PostPosted: 30. 11. 2007. 15:00 
Moderator

Jarane nisi pozeljan na ovom topicu.Jednostavan argument je taj da nam je prosli put obrisan topic zbog tebe,a ja sam ti i private poslao...
Puno tvojih tr00 old skul necro grim metalaca vec dolazi.a mi,glupa nju skul debiladija od 17-18-19 koji slusamo novovalne metal pravce,pustamo muziku,jel imas sta protiv toga?!I da,jos jedna svirka u KUK-u 23.12. stas's sad oldie?a da cu neki necro fakin bend dovest u KUK-necu.ni u kuk ni nigdje drugo...
c ya fuckos!!!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 15:15 

Nameless wrote:
Jarane nisi pozeljan na ovom topicu.Jednostavan argument je taj da nam je prosli put obrisan topic zbog tebe,a ja sam ti i private poslao...
Puno tvojih tr00 old skul necro grim metalaca vec dolazi.a mi,glupa nju skul debiladija od 17-18-19 koji slusamo novovalne metal pravce,pustamo muziku,jel imas sta protiv toga?!I da,jos jedna svirka u KUK-u 23.12. stas's sad oldie?a da cu neki necro fakin bend dovest u KUK-necu.ni u kuk ni nigdje drugo...
c ya fuckos!!!

Hehehehehheh, koji si ti retard. Kada iskesiras neku lovu pa sebi napravis "mali privatni svemir" na webu onda mozes slobodno reci ko ti je tu pozeljan, a ko nije. Do tada odjebi u skokovima. Na private ti nisam ni pokusao odgovoriti jer je napisano toliko bljuvotina da zapravo nisam ni imao na sta odgovoriti...i da zasto kriti razgovore kada mozemo i ovako javno.

Molim te podvuci mi gdje ja to kritikujem MUZIKU koju vi slusate. Ja o toj muzici mogu imati ovakvo ili onakvo misljenje, ali mi je svakako draze da slusas to nego narodnjake. Ako nisi skontao, nije ovo sukob ni oldie-ja protiv new-ija, niti blackera protiv new breeder-a....mislim, hello, jel' stvarno moram nacrtati neke stvari da bi bile jasnije?!?!?!

Moje konkretno pitanje...kako mozete spojiti metal muziku sa onakvim ustogljenim mjestom?! Da li tamo izlazite i mimo metal partija?! Ne bih rekao! Ili tamo organizujete zato sto imate neki tal od gazde (od prodanih pica ili neceg desetog).

Apsolutno podrzavam sto vise takvih ideja kao sto je metal party, ali covjece daj ga organizujte negdje gdje je primjereno svim postulatima sub-kulture koju lafo zivite! Sadasnji KUK definitivno ne spada pod to!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 15:18 

@UAFM, u Sarajevu sam barem desetak dana godisnje, ne sjecam se KUK-a, pa me interesuje tema, jer eto, imam sigurno jedno vece sa opustenom muzikom i ekipom, ali da jurim gdje su pobrisane teme, stvarno ne zelim. Iskreno, ja bih u BL isto ovo radio, da ima dovoljno raje, pravio bih u Padrinu metal veceri (ime kluba govori dovoljno?), a jedan kratak period se pokusalo sa metal/rock slusaonicama u napucanom sminka klubu Insomnia, ali i onih stotinjak ljudi/djece sto dodju popiju po jednu pivu (ili nista), pa je finansijski bilo neisplativo gazdi.
Moras se prilagoditi situaciji, koji ok kafic/klub vec nema ugovorene rock tezgice ili ima dovoljno kapaciteta da primi preko stotinjak ljudi? Tako da tvoju kritiku ne mogu bash uvaziti kao realnu (ali je razumijem i slazem se), zna se koliko su metalci omiljeni kod gazda klubova i uopsteno kod ljudi, pa treba biti sretan kada se izganja dozvola u bilo kakvom klubu da se bilo sta napravi.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 15:19 

Sljedeci Metal Zone je 2.Decembar Nedjelja 20:00h start,ne moze subota nabavljamo novi hard disk
i da da 23.decembra je koncert u kuku,uskoro ce najava
van toga idem u kuk na kafe redovno jer mi je blizu faxa,nisam ogranicen ko "neki",lokacija nije vazna,usput kuk je fenomenalan bolje da je estetski do daske nego neka rupcaga,
,a ko god je bio dosad zna kako xtra atmosfera bude,ti nam ionako nisi potreban
jos jedna stvar dedice,bijela boja se ne vidi kada mi upalimo crveno svjetlo znas,idi hrani golubove,
i molim admine/moderatore da pobrisu offtopic comentare!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 15:32 

"Molim moderatore da obrisu offtopic", a to je sve ono gdje neko iznosi neko drugacije misljenje nego sto je NASE i tako nam kvari poslovnu koncepciju koju smo ugovorili sa gazdom KUK-a jer ce nam doci manje ljudi na party pa cemo i mi imati manje love od procenta od prodanog pica.... Jel' to tako nekako treba zvucati, ha Riot?

Ogranicen, neogranicen...pojam je poprilicno relativan, samo zavisi iz kojeg ugla gledas. I samo cu ti ponoviti ono "da nemate stav i da sa vama moze svako manipulisati". Da za svaku priliku ima mjesto i vrijeme. Jel' ti stvarno mislis da ja izgledam kao neki zadnji klosar i da izlazim jos uvijek u recimo Marki ili Teatar samo zato sto slusam black.... get real ;) Underground scena u SA je dovoljno mala da haman svako svakog zna, a koga to jos znas od starijih, a da su tako klosari?! Dokaz koliko samo povrsno gledate na svijet oko sebe.

Samo vi uzivajte, imat cete kada o svemu razmisljati... ;)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 15:45 

pa naravno,imamo besplatna pica gore i do je deal i to se zna pa sta :D
moramo se kvalitetno ulit,
to smo mi u pocetku prvenstveno za svoju raju organizovali jer fali mjesto gdje ce se metalci okupiti subotom a da nije park,nismo svi tr00 na taj nacin jebiga,

a puno vecih i iskusnih metalaca sada od tebe dolazi gore,cak i raja iz poslijeratnog perioda i odusevljena su to javno mogu rec,iz nasih bendova ljudi isto tako,

ne mislim ja da si klosar u to ne ulazim nebitan si mi u zivotu,u tvojim godinama necu ni visit na forumu prepirat se s djecom(osjecam se mlad nesto),

samo mi reci jel ti to neko nabio komplex nekad sto te nije pustio u usminkana mjesta haha?desi se,nemoj bit ogorcen,to izjeda covjeka

vala meni je prvom gore draze izvalit se na kauc u dobroj pozitivnoj atmosferi s rajom zapit kao kod kuce nego da se guzvam negdje,
i gdje god da mi puste metal(i trance :D)tu sam

uostalom gore je vec ustaljena odredjena raja i ti tu nista ne mozes,a da 2 covjeka dodju mi smo opet gore ionako nemamo sta subotom radit

a ovo za brisanje komentara,zatrpavas temu bezveze i ne vide se obavijesti koje stavljam,e da mi je tebe upoznat vala to bi ZANIMLJIVO iskustvo bilo jedva cekam,

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 15:58 

Kada god hoces upoznavanje... bujrum! Imao bi sta nauciti vjeruj ;)

Ako si ti jedan od dvojice gitarista koji sviraju sa Emirom u novom bendu, imacemo se prilike upoznati.

Doduse, cak si u jednom trenutku upravu... koji se ja kurac raspravljam sa vama. Ja sam svoj zivot izgradio i volio bih da budes upola "kompleksas" kakav sam ja. Vjeruj dobro bi ti bilo u zivotu. Samo mi je zao sto cete i u buducnosti biti telad. I ti sam kazes da ste gore radi tala...znaci prodao bi i "mater vlastitu" za koju kintu. Nazalost, tako ni ti ni ostali koji tako razmisljaju necete daleko dogurati. Kada nemas stava i nemas ponos, kao da nemas nista! A tu pricu o prilagodjavanju i nemogucnosti nalazenja drugog prostora prodaji nekom drugom ;)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:12 

Emirov bend ima jednog gitaristu i to sam ja,ako mislis na TheAebyss Emira,to sam ironicno rekao cudo da nisi skontao,ne vjerujem da cemo se upoznat,jako se nepozeljan u mom prisustvu,
vjeruj mi ja sam za svoje godine u svakom aspektu bolje od tebe dogurao i idem jos dalje od toga 8)
imam sasvim dovoljno materijalnih sredstava u zivotu da mi ovo ne treba u tom smislu,
nemam ja sta naucit od starijeg lika koji se prepucava po forumima lol,imas li kakvih drugih zanimacija u zivotu?
zavrsavam ovdje sa raspravom,na ignoreu si 8)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:18 

Riot wrote:
Emirov bend ima jednog gitaristu i to sam ja,ako mislis na TheAebyss Emira,to sam ironicno rekao cudo da nisi skontao,ne vjerujem da cemo se upoznat,jako se nepozeljan u mom prisustvu,
vjeruj mi ja sam za svoje godine u svakom aspektu bolje od tebe dogurao i idem jos dalje od toga 8)
imam sasvim dovoljno materijalnih sredstava u zivotu da mi ovo ne treba u tom smislu,
nemam ja sta naucit od starijeg lika koji se prepucava po forumima lol,imas li kakvih drugih zanimacija u zivotu?
zavrsavam ovdje sa raspravom,na ignoreu si 8)

Hahahhahahh....kako si kurcevit. Moglo bi ti to nekada doci i glave. Sada imas u subotu pricati raji kako si mi "shuknuo" na forumu....ionako si rekao da pametnije subotom nemas sta raditi....ooooooo da, bas si daleko dogurao!

Haj, zivio ti meni!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:22 

ne razumijem.

meni se prostor ne sviđa. nije prikladan skroz, i mislim da je to očito. ne nužno jer nema veze sa "metalom". bila sam prošli put valjda, i nije mi bio neki štimung. one fotelje, fazoni sve, nek je šminka al meni brate neudobno :lol: (bi li mi na METALSKOM kauču/sofi/stolici bilo udobnije?). ALI: šta fali ako se održava? ionako ne vrvimo od raznoraznih dešavanja, niti od nekakvih drugih PRIKLADNIH mjesta. da ima kakva bolja alternativa rekla bih okanite se kuka hajte tamo napravite. al GDJE? hajmo u bock nismo odavno bili.

i ako meni nije bio ugođaj, možda će se naći drugih 10 20 ljudi kojima jeste dobro bilo. i ako ljudi dolaze (a doći ću i ja valjda opet) onda mislim da nema problema. nikom neće naškoditi, a ako se ljudi, koliko god ih bilo, zabavljaju onda ima bar neke koristi.

tako da ne kontam poentu ovog istupa i proseravanja. i minus riotu i ostalima što ulaze u bezvezne prepirke, pravdajte se nadležnima, ostali nek griju dupe u metalskim foteljama na sarajevskim metalskim mjestima. :)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:25 

joj rasprave ne mogu da vjerujem..
SUBOTOM METAL ZONE U KUKU!
kome se ne svidja naravno da nece doci i tacka!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:32 

dronevil wrote:
ne razumijem.

meni se prostor ne sviđa. nije prikladan skroz, i mislim da je to očito. ne nužno jer nema veze sa "metalom". bila sam prošli put valjda, i nije mi bio neki štimung. one fotelje, fazoni sve, nek je šminka al meni brate neudobno :lol: (bi li mi na METALSKOM kauču/sofi/stolici bilo udobnije?). ALI: šta fali ako se održava? ionako ne vrvimo od raznoraznih dešavanja, niti od nekakvih drugih PRIKLADNIH mjesta. da ima kakva bolja alternativa rekla bih okanite se kuka hajte tamo napravite. al GDJE? hajmo u bock nismo odavno bili.

i ako meni nije bio ugođaj, možda će se naći drugih 10 20 ljudi kojima jeste dobro bilo. i ako ljudi dolaze (a doći ću i ja valjda opet) onda mislim da nema problema. nikom neće naškoditi, a ako se ljudi, koliko god ih bilo, zabavljaju onda ima bar neke koristi.

tako da ne kontam poentu ovog istupa i proseravanja. i minus riotu i ostalima što ulaze u bezvezne prepirke, pravdajte se nadležnima, ostali nek griju dupe u metalskim foteljama na sarajevskim metalskim mjestima. :)

Istup i preseravanje je bas u tome i zbog toga sto ti kazes u sredini posta... Metal, bez obzira kojoj podvrsti pripada je skup nekih pravila, postulata koji se opiru svemu komercionalnom. Ako si metalac, nije dovoljno da samo slusas muziku ili da dodjes na neko mjesto samo da bi se zabavljao. U tom slucaju ti si tele, jer ne izrazavas nikakav stav u zivotu. Da se ne bih dalje ponavljao...problem "omladine", ali i drustva generalno je sto vise nemaju svoj stav. Pa je tako sada moguce da se metal party odrzava u jednom od najsminkenskijih kafica u gradu. Danas taj stav ne postoji oko tako jedne bezvezne stvari kao sto je "sta fali sto slusam Cannibal Corpse u KUKU", a sutra ce to biti puno ozbiljnije vjeruj mi, jer covjek uci i "izgradjuje se" dok je ziv. Sutra cemo zbog ovakvih (a oni su jos i mila majka kakva je ostala omladina) otici kao drzava u krasni lijepi kurac jer ce svakoga boliti dupe i govorit ce "pa sta fali?!"

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:38 

Cijela ova situacija me malo podsjeca i na neke ljude koji za Ramazan odjednom pocnu postiti. Do tada se radi sve sto je kontra pravila Islama, ali onda neki odjednom dodju tobe.

I kao poste... ali ne znaju niti jednu molitvu izgovoriti, ne znaju se tome posvetiti. Oni ne poste, oni gladuju. To ti je isto kao da zavezes tele i nedas mu travu cijeli dan, pa mu je das kada padne noc.

Znaci, ili zivis tu vjeru ili je ne zivis. Ne moze malo ovako malo onako. E otprilike tako nekako dodje i ako si se u zivotu opredjelio da budes u sub-kulturi zvanoj "Underground" ili pojednostavljeno Metal.

Sada samo cekam komentare nadobudnih da kazu "eno ga UAFM je vehabija" :D :D :D :D

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:39 

Sljedeci Metal Zone je 2.Decembar Nedjelja 20:00h start,pomjerili smo radi problema s logistikom :D

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:41 

Under A Funeral Moon wrote:
Istup i preseravanje je bas u tome i zbog toga sto ti kazes u sredini posta... Metal, bez obzira kojoj podvrsti pripada je skup nekih pravila, postulata koji se opiru svemu komercionalnom. Ako si metalac, nije dovoljno da samo slusas muziku ili da dodjes na neko mjesto samo da bi se zabavljao. U tom slucaju ti si tele, jer ne izrazavas nikakav stav u zivotu. Da se ne bih dalje ponavljao...problem "omladine", ali i drustva generalno je sto vise nemaju svoj stav. Pa je tako sada moguce da se metal party odrzava u jednom od najsminkenskijih kafica u gradu. Danas taj stav ne postoji oko tako jedne bezvezne stvari kao sto je "sta fali sto slusam Cannibal Corpse u KUKU", a sutra ce to biti puno ozbiljnije vjeruj mi, jer covjek uci i "izgradjuje se" dok je ziv. Sutra cemo zbog ovakvih (a oni su jos i mila majka kakva je ostala omladina) otici kao drzava u krasni lijepi kurac jer ce svakoga boliti dupe i govorit ce "pa sta fali?!"

ja ne znam šta znači biti metalac, jer sam tele. bar po tvojim definicijama. ali mi zdrav razum nalaže da je sasvim uredu odvajati muziku od stila života i životnih stavova. čak štaviše, često i poželjno.
ali, glupa rasprava.
nedjelja kuk metal party zone nešto.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:45 

Sljedeci Metal Zone je 2.Decembar Nedjelja 20:00h start,pomjerili smo radi problema s logistikom :D
ovako idem do sutra dok neko ne sredi ovaj silni off topic

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:48 

Stvarno postujem sto si koju godinu stariji od mene, ali brate, bas si lupio sada. Metal se opire komercijalnom? Skup pravila i postulata? Ejj, sta si to napisao covjece??! Da si neki anarho punker koji pise od DIY etici i anarho punku, razumio bih sta pricas, ali ovako?!?! Snimanje metal albuma bendova koje ljudi slusaju (osim nekih black metal bendova) kosta desetine hiljade dolara. Na koncertima se okrene isto na desetke hiljada, na majicama, na cd-ovima, sve je jedna velika pogana industrija, samo sto ne prave solje za mlijeko sa bendovima, a tebi smeta sto ljudi maltene za dz pustaju muziku u nekom klubu, hajde se malo prekontaj, gdje je tu DIY, u ovom sto oni rade ili u metalu?

Bolje je da se nigdje ne odrzava metal vece, nego u sminka klubu? Pa da, tebi je svejedno, svakako neces otici.

Last edited by as_the_sun_sets on 30. 11. 2007. 16:52, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:49 

Ako nisi iz SA, pa ne znas kako izgleda KUK...onda cu ti reci da se radi o pokusaju stvaranja lounge bar-a u kojem dominira bijela boja. Sve je usminkerisano, zategnuto, sljasti i definitivno ne lici na prostor u kome se moze organizovati metal party. A kamoli na prostor u kome se neko ko slusa bilo koju vrstu metala moze osjecati "kao svoj na svome", te se u istom i opustiti. Zamisli samo situaciju da sjedis na bijelom trosjedu sa niskim stolom ispred, gledas u sank zivopisnih boja, a u pozadini pici Darkthrone. E jebi ga, ali ne ide jedno s drugim nikako.

Nikako da skontam sta ti bi, do ovog dijela. Jest, KUK vise nije KUK, ni starim duhom, ni izgledom, ni atmosferom. Pretpostavljam da rijetki ovdje to mogu i zamisliti (priznajmo sebi, starkelje smo), mislim kako je to sve izgledalo. Ali, sta sad... Pale su teske rijeci prema momcima (a i tih momaka prema tebi) koji APSOLUTNO NISU KRIVI za bijes koji u tebi (ili meni) izaziva danasnji izgled tog prostora. Momci rade odlicnu stvar, dobri su domacini, bilo sta da se negativno desi reaguju, pokrecu nesto sto nam treba, ustvari meni treba ponekad, za tebe ne znam... Koji je to drugi prostor? Jebeni Bock gdje je pivo 4KM, a meni treba bruka da mi udari vrucina u obraze, bar. Mislim da prestrogo nastupas, zaista.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:56 

sta ba 4 KM? otkad to?

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 17:01 

as_the_sun_sets wrote:

Stvarno postujem sto si koju godinu stariji od mene, ali brate, bas si lupio sada. Metal se opire komercijalnom? Skup pravila i postulata? Ejj, sta si to napisao covjece??! Da si neki anarho punker koji pise od DIY etici i anarho punku, razumio bih sta pricas, ali ovako?!?! Snimanje metal albuma bendova koje ljudi slusaju (osim nekih black metal bendova) kosta desetine hiljade dolara. Na koncertima se okrene isto na desetke hiljada, na majicama, na cd-ovima, sve je jedna velika pogana industrija, samo sto ne prave solje za mlijeko sa bendovima, a tebi smeta sto ljudi maltene za dz pustaju muziku u nekom klubu, hajde se malo prekontaj, gdje je tu DIY, u ovom sto oni rade ili u metalu?

Bolje je da se nigdje ne odrzava metal vece, nego u sminka klubu? Pa da, tebi je svejedno, svakako neces otici.

Industrija je takva, to si apsolutno u pravu. Samo ja ne pricam o toj velikoj industriji (koja opet u vrh glave broji 100 bendova, dok su ostali sitne ribe) nego o onim metalcima (hajmo to koristiti kao izraz za sve ljude koji pripadaju underground sceni) koje vidjas svaki dan po ulicama svoga grada. Dalje ti ne moram objasnjavati...

A da se organizuje party gdje bih se osjecao kao da stvarno pripadam underground sceni, naravno da bih otisao. Ovo sada sto cu reci, koliko god "ograniceno" zvucalo, stojim iza toga 100%....da Darkthrone i Sunn 0))) zajedno dovedu u Kuk (ili bilo koje takvo slicno mjesto) ne bih otisao. Da dovedu Kosheen ili kakvog dobrog d'n'b DJ-a otisao bih bez pogovora.... kao sto rekoh, za sve postoji vrijeme i mjesto

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 95 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]