Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 15:22

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 
Author Message
 Post subject: Oluja festival 8 - natječaj za nastup
PostPosted: 27. 08. 2007. 11:22 

Ukratko o Oluja festu

Oluja festival je metal, hardcore i rock događaj iz Hrvatske koji se održava od 1999. godine. Započet kao metal festival tokom vremena poprimio je značajke tradicionalnog događaja i postao nezaobilazan dio hrvatske metal scene. Unatrag par godina festival se otvorio za nastupe izvođača hardcore i rock žanrova muzike te je u zadnjih sedam izdanja ugostio preko 70 sastava.
Image

Kada se održava?

Osmi po redu Oluja festival trajat će 4 dana i održat će se u dva grada. 14. i. 15. prosinca (petak i subota), održat će se u Zagrebu, u klubu Močvara, a 21. i 22. prosinca (petak i subota) održat će se u Splitu, u klubu Kocka.
Image

Prijavi se na natječaj!

Oluja organizacija je pokrenula natječaj za nastup na festivalu koji će trajati od 1. 8. do 1. 10. te pozivaju sve zainteresirane metal, hardcore i rock sastave da se prijave. Po završetku natječaja bit će objavljen popis bendova koji su odabrani za nastup.
Više o natječaju možete pročitati na http://www.oluja.org.

Također, podatke o Oluja organizaciji možete pronaći na http://www.myspace.com/oluja stranicama.

Profile  

Post subject: Re: Oluja festival 8 - natječaj za nastup
PostPosted: 27. 08. 2007. 15:24 

bio sam na posldednje dvije oluje i bilo je odlicno. definitivno najbolje organizoivan underground festival na ovim prostorima . . .

Profile  

PostPosted: 10. 10. 2007. 16:41 

OPA, prosli! ... eto, vidimo se Zagrebcani :D da se mocno zabavimo.

@Grind Bastard: ispade da cu ispuniti obecanje da ides sa nama. :lol: Bukiraj subotu, 15.12. Jebi ga, miljenici su ti u Splitu 22. (mislim na The Rite :D of course)

Profile  

PostPosted: 10. 10. 2007. 19:05 
Moderator

~°~ wrote:
@Grind Bastard: ispade da cu ispuniti obecanje da ides sa nama. :lol: Bukiraj subotu, 15.12. Jebi ga, miljenici su ti u Splitu 22. (mislim na The Rite :D of course)

normala. iz tvojih usta u božje uši ;) a mogu The Rite jednom i bez mene :lol:

15.12. booked and ready to shake the blood :P

Profile  

PostPosted: 11. 10. 2007. 14:32 

Ide se na ovo...koliko uhvatim :)! Vidim Ormus svira medju doomerima i stonerima :P...

Profile  

PostPosted: 11. 10. 2007. 15:47 

uuuuuu NOCTURNAL CROWN jbt da bi to gledat

Profile  

PostPosted: 11. 10. 2007. 16:42 

Ormus svaka cast na ovom sto ste upali na Oluju... vidimo se u Chwari u decembru!

Profile  

PostPosted: 11. 10. 2007. 17:02 
Moderator

~°~ wrote:
OPA, prosli! ... eto, vidimo se Zagrebcani :D da se mocno zabavimo.

ha viđu ti rasporeda bendova za subotu :P

subota, 15. 12., Zagreb
Deafness by Noise (Samobor)
Father (Rijeka)
Ormus (Sarajevo)
Stronghold (Zagreb)
Essence (Split)
Drama (Zagreb)

Profile  

PostPosted: 11. 10. 2007. 18:05 

Essence (Split)
Drama (Zagreb)
zakon!

Profile  

PostPosted: 12. 10. 2007. 11:04 

@Grind Bastard: Eto ga!... zdogovoreno onda :wink: Btw., prenocicemo tamo, al' o tom po tom...

@Uriel: Hvala covjece, popijemo pivu tamo...

Profile  

PostPosted: 12. 10. 2007. 14:37 
Moderator

~°~ wrote:
@Grind Bastard: Eto ga!... zdogovoreno onda :wink: Btw., prenocicemo tamo, al' o tom po tom...

kako god ti kažeš ;)

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2007. 18:51 

Novi (unekoliko izmijenjen) raspored...

petak, 14. 12., Zagreb
Ashes You Leave (Rijeka)
Stimulans (Split)
Skepsis+ (Pula)
Ormus (Sarajevo)
True (Samobor)
Excuse for Pain (Zagreb)

subota, 15. 12., Zagreb
Deafness by Noise (Samobor)
Father (Rijeka)
Essence (Split)
Inciter (Zagreb)
Stronghold (Zagreb)
Drama (Zagreb)

petak, 21. 12., Split
E. N. D. (Zadar)
Unholy Inquisition (Rijeka)
Machine_insufficiency (Zagreb)
Corpse Grinder (Varaždin)
Diamond Dust (Rijeka)

subota, 22. 12., Split
Deaf Auditorium (Zagreb)
The Rite of Retaliation (Zagreb)
Dislike (Požega)
Nocturnal Crown (Zadar)
Victim (Split)

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2007. 19:29 

mi upali u st...kul u stvari.

Profile  

PostPosted: 13. 12. 2007. 19:26 

idem i ja na oluju ali petak radim tako da ću fulat ormus, shit:(
hoćete vi ostati i subotu u ZG?

Profile  

PostPosted: 15. 12. 2007. 18:51 

javlja mi sinoc jedan purger da je Ormus rasturio i odusevio. Bra'o!

Profile  

PostPosted: 15. 12. 2007. 19:27 
Moderator

http://www.cmar-net.org/forum/viewtopic ... c&start=45

Od 4. strane pa nadalje komentari!Ormus rasturio :D :D raja prezadovoljna!!
Svaka cast ekipi!!!

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2007. 20:25 

ma ORMUZZZ kick ezzz,raznjeli su masu do bola!!!!
definitivno kraljevi noći!!!!
druga noć,ESSENCE,ma nenormalno dobri :D ,moji miljenici Father odradio job baš profi,
jbg...probili se ljudi,svaka čast!!!!
dobra i Drama bi,Hrvatski Crowbar u svakom slučaju...
ostalo prolaz u svakom slučaju,definitivno najbolja stvar za Hr scenu,a eto i naši bendovi su u opciji,svakako!!!!
pozz za ormus,vidimo se u novom travniku,ubrzo,nadam se,cheerzzzz... :evil:

Profile  

PostPosted: 17. 12. 2007. 22:12 

Rox, majstore, nabolji na svijetu!!! Hvala mnogo na podrsci, u ime cijele ekipe Ormusa, posebno na pripremi celija potencijalnih fanova tamo, pricajuci o nama i dijeleci snimke. Faca i po si ispao, svaka cast! Za Novi Travnik se svakako cujemo, imas Zoov broj...

@Andrej - Ekipa si prava, nema se tu sta vise reci, drago mi je sto te nismo osramotili s obzirom da si nas onoliko hvalio... Vidimo se na metal night-u, moram nesto ponovo sa tobom i Farukom ;-)

@Vanja - Hvala drug na podrsci i interesovanju, samo i do raje tamo je, il' se meni ucinilo, nesto nas primise vopra dobro (ja se nesto iznenadih, al' dobro, mozda je do nekih mojih stereotipa, ko ce ga znat).

Poseban pozdrav za Borisa(Uriela)! Jebi ga, jarane, ne uspjesmo zasjest k'o ljudi, mladji ekskurzanti se zamorili, al' bice drugi put...

I, 'ajd, kad sam vec tu, mini osvrt na ono sto smo vidjeli i dozivljeli...
Prvo, ljudi koji rade u organizaciji Oluje, ta vrsta profesionalnosti, svaka cast!!! Ok., uvijek ima propusta, nista nije savrseno, ali nacin promocije, insitiranje na aktivnom ukljucivanju bandova u istu, raspolozivost organizatora bandovima za sva jebena pitanja, cak i najbanalnija moguca, glupava, ako hocete. Ispostovali su nas do krajnjih mogucih granica, po pitanju svega dogovorenog i preko (nasem domacinu Nenadu nije bilo tesko da se ujutro probudi rano, pokaze nam odlicnu pekaru i izvede najkracim putem na auto-put). Po nasem sudu, Hrvatska se moze ponositi sto ima ovakav tradicionalni festival. A mi bismo, bogme, trebali dosta toga nauciti od ekipe ljudi Oluje. Zbog radnih obaveza nismo uspjeli ostati i u subotu na 'certu, sto nam je vopra krivo, ali evo nekog mog insighta vezano za bandove koji su nastupili u petak.

Excuse for Pain - ovi momci su, definitivno, trebali nastupiti nakon (najavljenih zvijezdi veceri sto se ispostavilo kao pogresno i dobro je sto su organizatori pretumbali raspored bandova, bez obzira da li je to bio pravi razlog ili ne) Ashes You Leave. Mislim da je ovim mnogo toga receno. Mnogo solidan death/grindcore, vokal jako dobar, stvarka "Human anomalies" ubija, a "Happy corpse" opasno zanimljiva...

True - band koji je dokazao da nivo tehnicke vjestine/usviranosti ne garantuje dobru svirku, ako nema te neke iskrene energije... Svasta im se moze prigovoriti, ali cinjenica da su ODSVIRALI SRCEM, DAVALI KOLIKO SE MOZE DATI sve to potire. Zanimljiv koncept sa tamburicom, nekakva cudna energija, nekakva ezoterika na momente, na iju iju iju...

Ashes You Leave - ranije pomenute ukratko cu prokomentarisati. Tehnicki odlicno, konceptualno (i pored matematickih dometa s vremena na vrijeme) zamorno, dosadno, skoro iritantno. Zvuk zenskog vokala predivan, ali jednolican i bez truncice inovativnog pristupa/samo njenog pristupa. Kad je gitarista na jednoj pjesmi nekoliko puta uletio growl-om, mislila sam da cu svrsiti....

Skepsis+ - nesto izmedju Soulfly-a i Lamb of God-a, ne bas moj djir, ali... KAKO LJUDI SVIRAJU, KAKVU ENERGIJU IMAJU!!! Uf, uf... Ok., mozda je zbog opijata (bas pred njihov nastup), ali ovaj band je svjetska klasa u pravom smislu te rijeci. Predvidljivo ok., ali da kradu il' kopiraju ne dam rec. Snazan, silan, znalacki vokal, zvuk gitara... Za mene, band veceri, definitivno!!!

Stimulans - ko zeli provjeriti zasto je heavy najmocniji metal u smislu gitarskih dionica treba cuti ovaj band. Gitare su toliko harale, rezale, pricale, voljele i osvecivale se medjusobno (a bass zdusno davao vjetar u krila) da je cinjenica da je vokal pravo bezze (covjek svira gitaru i pjeva) ostala krajnje nebitna. Odlicno!!!, ma sta odlicno...

Za kraj jedna anegdota... Nasla se potpisnica ovih redova sva vazna, pa i previse puta izmedju pjesama uzvikivala: Idemo dalje! Hahaha, isprovocirana publika, nakon drugog puta, pocela uzvikivati: Samo ljudi su bitni! (ili tako nesto). Ne skontasmo mi nista tokom nastupa (osim dovikivanja publike i komesanja), iako sam ja, od ranije, znala da je predizborni slogan Sanaderove stranke bas to, Idemo dalje! Jebi ga, ko ce na to pomislit, a jos sam lijevo da ne moze ljevlje (po politickoj orijentaciji). Mozda je to razlog sto je sa nama jedna lokalna televizija kasnije snimila intervju :lol:

Ogromna zahvala i nasem prijatelju Dzeni (ISK) koji je ucinio sve sto smo ga molili, pa jos pitao ima li jos sta. Fotografisao, snimao kamericom, brinuo se oko prodaje CD-ova. Super smo se druzili ponovo, hvala Dzeno!!!

Nego, kad smo vec kod CD-ova, moji su me proklinjali kad smo u povratku zaprzili Burzumov "Hvis Lyset Tar Oss", nadjoh ga originalnog (napokon, nesto mi uvijek bjezao) za samo 80 kuna.

Profile  

PostPosted: 28. 12. 2007. 12:30 

Uštimana ekipica koja je iz Hercegovine ljetos išla na obližnja alternativna događanja nije ni ovog puta zakazala.Doduše ,nas 9 se zaputilo na Splitsko izdanje Oluje,i to privatnim prijevozom što je naravno bilo i presumnjivo graničnoj policiji koja nas je detaljno, deetaljno ispitala gdje to idemo i zašto i imamo li opijata i imamo li veze s Tomsonom :lol:
Prvu večer u St-u smo propustili al smo zato ispratili onu u Subotu. Nakon dugih muvanja po gradu konačno smo se skrasili ispred kluba "Kocka" gdje se održao koncert. Moram reć da hodnik do kluba podsjeća na scene iz nekog engleskog underground filma sa svim onim grafitima i improviziranim wc-ovima.
Da ne duljim,svirka je počela u 22:30 h pred slabo popunjenim klubom,a prvi su nastupili hevijaneri iz Rijeke - Diamond dust. Zvuk katastrofa,bend - dobar i pokretan,pogotovo krupni pjevač koji se nagledao i naslušao Phil Anselma. On očito nije bio baš posve zadovoljan odazivom publike pa je nešto psovao što se nije moglo razumijeti jerzvuk zaista bio loš.
Nakon njih Noctural crown,black/death iz Zadra. Njih sam davno imao prilike čuti na UF cd-u,s lošom produkcijom. Inače originalan bend ,atmosferičan ,koji ne slijedi black šablone. Prvo su imali nesporazum s gitaristom koji je 2 puta! započinjao pjesmu koju ostatak benda nije svirao. Onda je pukla membrana na bas bubnju,pa dok se sve to naštimalo... Na kraju meni ispadoše bend večeri iako black zaobilazim u malo širem luku.
Dislike iz Požege..što reći? Grindcore u stilu ranog Napalm deatha. Kratke,brze,deračke pjesme koje su mi s vremenom počele ići na živce,no oni su izvukli najjaču šutku i stage-diving.
The rite of retaliation - žestoki death bend iz Zg-a. Vokal mi poznat od prije,iz Forlorn legacy (ako se ne varam). Bubnjar im je zvijer.
I na kraju,umjesto Deaf Auditorium-a svirali su Infernal tenebra u dosta izmjenjenoj postavi odkad sam ja zadnji put ih slušao. Na vokalima opet lik iz FL-a i The rite of retaliation-a ,plus što ovdje svira i gitaru. Prosječno.

Sve je završilo oko 2 h ujutro. Ukupan dojam je dobar, očekivao sam više raje. Ugodno iznenađenje je bio Ormusov cd na štandu koji sam,naravno, kupio :) Eto Ceco,podrška od hercegovca u Hrvatskoj hehe

Najjača scena je bila oko 4 h ujutro kad smo došli do granice. Ponovno ispitivanja od strane graničnika RH,a iznenađenje od naših uvijek pribranih hahah spavaju ko topovi u onoj kućici,ne bi ih ni bager probudio :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]