Still Cyco wrote:
Nameless wrote:
Jad i cemer danas...Sramota...
Prvenstveno zato,sto su okupljeni uglavnom bili srednjoskolci i to oni iz Ucietljske i slicnih klosarskih skola te navijaci(huligani).
pa kad proÄitam ove rijeÄi postanem joÅ¡ ponosniji na svoja vanredno zavrÅ¡ena 4 razreda ozloglaÅ¡ene srednje Å¡kole!!!
pored nemara vlasti, neimaštine i post ratnih trauma su i takvi kao ti jedan od uzroka da su šaneri takvi kakvi jesu i da mrze sve što izgleda "urbano"!
svima je svega preko glave ali niko ne može određivati ko će doći da protestuje a ko ne.
koliko znam Denisova smrt nije povod danaÅ¡nih kao ni (ako bog da) budućih protesta, u sve su ukljuÄene NVO i ovo treba biti neÅ¡to viÅ¡e od protesta protiv maloljetniÄke delikvencije. takav protest smo imali u subotu...
mirni protest u subotu nije donio skoro niÅ¡ta osim satisfakcije svima nama koje je pogodila smrt jednog zlatnog djeÄaka. skraćeno je vrijeme ugostiteljkih objekata do 23h, i to treba biti kao neko rjeÅ¡enje, napraviće neku ustanovu za delikvente a o prevenciji niko ne priÄa, samo nas napraviÅ¡e joÅ¡ većim budalama...
ljudi protestvuju iz razliÄitih motiva i njih treba usaglasiti ili praviti odvojene proteste.
ti oÄigledno iz razloga jer se ne osjećaÅ¡ sigurnim dok pijeÅ¡ vino negdje u parku u svojoj metalika majici ili dok se vraćaÅ¡ iz neke od elitnih Å¡kolskih ustanova sa cvancigom koja je ostala od užine.
neko drugi protestvuje iz razloga jer nema Å¡ta za jesti, nema za kriju, za neku od elitnih Å¡kola, za lijeÄenje a ti ljudi su za tebe kloÅ¡ari.
sljedeći put najavi da je na protest pozvana samo sarajevska elita a da ogorÄena radniÄka klasa ostane kući pa neće biti nesporazuma i razoÄarenja

Da,nemar vlasti,postratna trauma,blabla...Sve to stoji,ali ne opravdava njihovo ponasanje.
Izvini,ali sta mene zaboli kurac za te stvari.Nisam mu ja kriv sto njemu smeta to "urbano",jer iz primitivne pripizdine,iz koje je vecina takvih(ovo se ne odnosi samo na grad/selo iz kojeg dolazi,nego na kompletnu okolinu pa makar i najveci Sarajlija bio)nije imao nista ni naucit osim "Gle rokera...ajmo mu jebat mater..."
I ja treba takve da zalim?!
Zalim jedino njihove zrtve,poput Denisa,poput mnogih drugih...A za njih i njihove probleme me apsolutno kurac zaboli,jer nisu jedini s problemima i zato sto sami jos vise sranjima doprinose...Sta sad ja trebam rec,jadnicci??

Druga stvar,masa upravo takvih ide u te,po tebi,"elitne" skole...
Te se skole ne placaju...da si mozda isao,znao bi...
Nemam nista protiv nesarajlija,dokle god ne prave sranja,isto ko sto ne volim domace djilkoshe...
Nisam neki lovator,nemam cvaje kusura od uzine...
Zavrsio sam srednju skolu.U jednoj se skolovao,slijedom situacija zavrsio pred kraj skolovanja u drugoj,a ta koju sam zavrsio je sve osim "elitne" skole...
Ne nosim Metallica majice...
A sad,kloshari su za mene svi oni papci,koji ispoljavaju isto,klosharsko, ponashanje.
Ajmo rec shaneri,lakse je.
Pola ih ima itekako da jede jer su sinovi ratnih profitera.
Mnogi od njih se ni ne sjecaju rata,a oni koji se sjecaju su jedni od mnogo njih.Sta je sa ostalima?Zasto nisu onda svi problematicni??
Takodjer su mnogi bili vani za vrijeme rata.
Ne zelim uopste o tome da raspravljam.
Najsmjesnije je sto su ti shaneri iz kojekakvih shanerskih(DA,SHANERSKIH!)srednjih skola uzvikivali: "Ubili ste Denisa!" i sl.,a velika vecina tih momaka su upravo ti profili iste one trojke ubojica...
Mnogi nisu ni znali sto su dosli,pusteni su sa nastave,sto da ne...
Ne znam jesi li bio tu,svako ko je bio moze ti to i potvrditi.
Dakle,stojim uz ono sto sam rekao.
Tjerat papke iz grada,kloshare,djilkoshe i sve slicne!!!!!!!I molim te da ne spamamo vise,ako zelis odgovorit molim te to ucini na pm