Burnt iN Effigy wrote:
Arch- vuces za jezik previse
Eto kad si uzeo za primjer Screm Fest, ja u zivotu nisam dozivio vecu neljubaznost, bezobrazluk i prije svega kradju od strane pojedinih objekata i ljudi u Ljubuskom, ne mislim na oragnizaciju festa ni ljude koji su prisustvovali dogadjaju. . .
Jebena kradja, ali posto se ne volim pretjerano prepirati s ljudima, prekrizim s liste i zavrseno zauvijek.
A pih, uzimas pojedine primjere koji, i sam kazes, nemaju veze sa datim festom.. toga bar ima bilo gdje.. lol, mene su takodjer ionako preksinoc u vlastitom gradu oderali sa 5 KM jedan Heineken..

al dobro, bilo u gradu ionako 10ak tisuca s obzirom da je veliki blagdan bio, i ogromna tradicija tu, pa znaju da mogu s obzirom na silne 'nijemce' i slicne.. to je bar logicno, onako hercegovacki, hehe..
Uglavnom, eto, nebitno, al na objekte, njihove cijene i sl. se naviknuh daavno, a i ti bi da zivis tu, ne pricam o tome vec o nekim drugim stvarima, al nebitno, nije tema emisije, smatram prekrizenim..
Quote:
Kultiviranost. Tradicija stila zivota. Znam ja o cemu ti pricas. Hercegovci su domacini, a zna se sta domacin znaci, mislim, da se potpuno razumijemo. Biras izmedju ovoga i onoga, o tome ja pricah... Ja biram od oboje, ali ipak biram... Empirijski je dokazivo da Hercegovina ima manje protoka, ozbiljno ovo mislim i detektujem. Kvalitet, statisticki kvalitet ugodnog zivota, pod tim podrazumijevam i njegovanje habitusa, to da, ali ima manje protoka. Ovo vise nije ni komparacija, nego samo zapazanje. Ja volim kad je puno ljudi na ulici, a zidovi visoki, to je valjda samo pitanje navike Sinteza i iskreno mijesanje, u tome je carobna rijec. Zamisli jos veci Mostar, pa odlicno, ili jedan Siroki, jednog dana, kao Mostar. I Trebinje ima taj visokoesteticni mediteranski duh, ali, ponovo, malo protoka za moj ukus. Sve je to, nekako, sezonska zivost.
Pa normalno da ce ti biti stvar navike kad zivis gdje zivis.. :p u nas to ide na drugi nacin, jer, vecina ima to o cemu ti pricas, taj drugi segment i protocnost, al drugdje, a onda se jednostavno vrate gdje ionako sve imaju, samo s manje protocnosti, jel.. jebga, imaju s cim, sta im ja mogu..
No, polako, svee to laganini krece svojim nekim tokom, u biti je obicna stvar statistike pogledati da, osim demografskom segmenta, ti prostori u biti odskacu od brojnih drugih.. a sad, uz ljude i visak vremena, mozda bude i demografije, hehe..