prekrsaj je felony

dok god ste vi, dragi obrazovani zemljaci (ima vas ovdje koji mozete biti drustveno aktivni "mashallah") usrani apateticni solipsisti rezignirani da su stvari "nakaradne" i moraju biti, u drzavi od tri i kusur miliona...i u glavnom gradu od petsto hiljada...zar vas stotinu se nemoze okupit i izac sa nekim zastavama i mirno prosetat kroz grad u znak ponosa i protesta i slobode...simbolicne, dobronamjerne stvari pokrecu promjenu, ne drkanje kurca i primanje u supak...svaka cast hot_blood-u, ja bih isto ucinio na njegovom mjestu. kurac bi mi bih dvjesta maraka iz padze uzela za opijanje na javnom. iso bi u zatvor. do smrti, svaki jebeni vikend. kom opanci, kom obojci stob u srbiji rekli...
sta ocekujete od amerikanaca, kojih je trista miliona? sto toliko sranja i usporedbe sa njima? oni bar zaista nista u svojoj drzavi nemogu promjenit...
meni je totalno nebitno, gnusa mi se od juznih slavena kolektivno i njihovih manira generalno.
mozda sam kenjac, al nemozes rec da ne pogadjam u srz. ja bih nesto poduzeo, jer je to moj zivot, to slobodno socijaliziranje. kad sam u bosni bio e-mail sam provjeravao jednom u dva mjeseca. telefon nisam imao. tog zivota vise nema i nece biti...vise necu moci slucajno upoznati raju u parku, necu moc s nekim tek tako pivo popit il dvolitarku podjelit. nekim stvarima je nepovratno dosao kraj. tamo vise nemam sta da trazim, bicu zatvoren u proklet ciklus vec prozivljenih situacija, to me ne interesuje. neko, je nesto, trebao poduzet, al dobro, o tom po tom, za koju godinu cete skontat koliko ce vam zivot otic u kurac jer vi u tom drustvu koje nalaze da se mozete provest jedino kod kuce ili u nekoj kafani u svojim minijaturnim kruzicima niste bili prisljeni zivjeti.