evo i ja da malo propametujem koju.
nemojte sta zamjerit
10.Exodus - Let there be blood-Mozda pretjerujem al nea veze...iskreno, bio sam ljut kad sam cuo sta planiraju holt i ekipa i bio sam ubjedjen u katastrofu, sto zbog produkcije to i zbog Dukea.al ipak ispalo je savrseno, daaaleko od toga da je nadjeban orginal naravno.Duke je na dosta pjesama pokazao odlicne vokalne sposobnosti koje bi trebao da koristi i ubuduce u Exodusu a i produkcija nije toliko ispolirana.
9.Warbringer - war without end-Uh ovo je jedan od bendova koji krese stari thrash al sa modernom produkcijom i puno je jaci od mnogih razvikanih "novih nada" thrasha (gama bomb, bonded by blood, evile...)
8.Slipknot - All hope is gone-Iako je ovo najvjerojatnije najslabije i najmanje inovativno izdanje slipknota, ekipa je uradila dobar posao i snimil komplikovanije i ozbiljnije pjesme nego ikad do sada ali je snimila i neke na koje bacaju na period Iowe i Slipknota cisto da pokazu da i dalje znaju da prave "lude" kompozicije kao i prije 10 god.
7.Napalm Death - Time waits for no slaves-Napalm me je jebeno iznenadio i snimio fanatziju od albuma na kojem je udrobljeno ama bas sve. potpuno neocekivano
6.Cannabis Corpse - Tube of the resinated-a ovi gaze li gaze...kako bi se tek pricalo o ovom bendu da im je nekom prilikom drugo ime i tematika pjesama.Muzika je u fazonu iz najjaceg doba cannibala a vokal dere nekako na granici barnesa i fishera.po meni je jaci od blunteda.
5.Deathhammer - Forever Ripping Fast- red je da se izabere pobjednik svih ovih bendova koji su zalutali u vremenu kako po nacinu sviranja tako i po produkciji a njih je u zadnje vrijeme i previse.Deathhammer je definitivno uradio najjaci posao ove godine...mjesavina starog jebenog slejera, starog destructiona i naravno starog sodoma...sjajna kombinacija koja se pokazala uspjesnom.
4.Blasphemer - Executioner- e ovi su pokazali svim ovim bendovima koji zele da sviraju kao da su u 80 i nekoj kako se to radi...momci su uradili sjajan album i odlicnu produkciju koja ima prljavstinu iz 80tih ali ujedno je i moderna.uspjesan im to ispade fazon pravo
3.Testament - The formation of damnationPuno se majmuna zali na ovaj album ali bez nekog razloga...ljudi ovo je PRAVI testament.demonic i Gathering su bili izleti koji su eto u neku ruku i uspjeli ali ovo je Testament iz doba New ordera, practicea ali sa modernom produkcijom.Chuck Billy i pjeva kao u 90tim (ma i bolje) sa nesto manjim dodacima onog svog growla kojeg je koristio u maximalnoj mjeri na demonicu i gatheringu.Ujedno mi je ovo i najbolji album Testamenta poslije Legacyja naravno.
2.Deicide - Till death do us part-Jos jedan popljuvan album ali opet bez razloga (ili su razlog Hoffmanni). album koji je sve bolji i bolji svakim slusanjem.ima nesto u sebi sto nosi i nosi.gitare se gotovo ne cuju ali ipak nose

. album nema niti jedan potencijalni hit ali je pravo malo remek djelce.Mozda najvise zbog Bentona koji je briljirao opet, kako sa textovima tako i sa interpretacijom (dulum catchy stihova). asheim je takodje uradio sjajan posao.i opet ponavljam, trebalo je imat muda pa nakon stencha izbacit ovakav album.neponovljiv bend,onajsmajlistopljesce. Treba pohvaliti i totalno umjetnicki cover.
1.Metallica - Death MagneticOcekivao sam da ce metallica izbacit jebacki album ali da ce biti ovako jebacki, nisam.
Uradili su tribute sami sebi. oderali su pjesma po formulama iz doba justicea mastera i blacka a usput ubacili malo novih fazona i slozili sjajan album.Malo ko moze napravit (tacnije, ne smije) album od 75 minuta. odlican povratak a cini se i odlazak.
i vise nego dostojno, nema sta.