.::Grind Bastard::. wrote:
Nameless wrote:
Halid, Saban, Seka, Brena, Bajram-Selma,...sve isti kurac..jedni koriste electro semplove i vise zavijaju od drugih.
EPIC FAIL (da se izrazim tvojim žargonom) nad EPIC FAILOVIMA!!!!!!u isti koÅ¡ stavit sve te ljude. halid nije metal, on nije alternativa, on je folk, narodna. ali je viÅ¡e metal i alternativan i bolji od 80% bendova Å¡to ti sluÅ¡aÅ¡, ma Äak 90% bendova. ja halida ne gotivim, ali Äovjek ima jakih pjesama, Å¡to jest jest, i on je dio grada u kojem živiÅ¡, on je u pravom smislu rijeÄi "stara Å¡kola". bio je ovdje prije nego Å¡to je poÄeo silni Å¡ljam, i radio Å¡to i danas radi prije nego Å¡to si ti kenjo u pelegaće. ne moraÅ¡ ga voliti, ne moraÅ¡ mu se diviti, ali ako niÅ¡ta, bar ne biti bez poÅ¡tovanja.
Ne divim se takvima. Divicu se vrhunskim piscima, filozofima, lijecnicima, muzicarima/kompozitorima, intelektualcima i umjetnicima u svakom smislu...njemu ne, sigurno zato sto je on sve ovo zajedno i jos vise.
A ti Borise mos' furat taj
Balkan stajl koliko hoces, pod
Balkan stajl mislim na "papak s Balkana stajl", stereotip (ovo ne treba biti uvreda nikakava, da se razumijemo, al tako mi djeluje ovo tvoje), al nemoj meni boga ti.
On je primitivni dio grada u kojem zivim i na grad na koji, ako ce takav bit, se mogu popisat, ko i drzavu i dio svijeta, a da je Sarajlija - nije. Stara skola cega? Nekog sela u I. Bosni i sarajevskih papaka kojima je Seka folk, al njega u isti kos?? Ajme ne, ne.
A razlika minimalna..
Seljak je bio i osamdesetih, jos veci nego danas.
I vidis Borise, to je divota sve kako ti vidis, ali epic fail je ipak na strani tebe i vas "sevdahlija", s tom krivom kvazi-lokalpatriotskom furkom i revivalom krivog "duha" jednog krivog Sarajeva i krivih ljudi u gradu koji su vecina, ciji dio ja nikad nisam i necu biti (hvala kurcu) i to sto je tebi Halid alternativan o tebi govori, o meni ne.
I ne furam furku zakletog alternativca, al hvala kurcu pa ja nisam tako odgojen nit je okolina moja takva, bar ne uza, da nemam drugog pa se takvom moram divit.
Bilo je mnogo ljudi i prije njega, a boga mi i poslije, koje ne postujem i koje postujem. Ljude koji su zapravo nesto i radili, vrijedno divljenja. Moze on biti dusa od covjeka kazem ti, ali ne mogu ga postovat za stvari za koje ga ti i
alternativci poput tebe postuju, bili stariji ili mladji.
A ti Sodome kao i morbid, moracete jos mnogo i mnogo gradskog (pravog gradskog) duha vidjeti i proci i jos mnogo, mnogo toga saznat o mnogo stvari prije nego sto se krenete uplitat u ovakve rasprave. Uz sve duzno postovanje