Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 21:05

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: TRIGGER
PostPosted: 07. 06. 2009. 15:41 

Da prijavimo i ovde za one koji nisu pratili: od pre dva dana, bogatiji smo za još jedno priznanje - Iz Sarajeva smo se vratili sa nagradom "Indexi" za metal album godine! Moram priznati da je konkurencija bila veoma dobra, za neke bendove sam čuo prvi put, i jako sam se prijatno iznenadio kvalitetom - time je pobeda još vrednija. Pretpostavljam da je dobar deo ljudi iz BiH glasao za Emir Hota, i njegovo veoma interesantno izdanje, nadam se da oni nisu previše ljuti zato što smi mi odneli pobedu! :)
Sa druge strane, kao neki moj opšti utisak vezano za glasanje, pomalo mi je bilo tužno da je metal publika ili nezainteresovana ili neobaveštena, jer su neka izdanja vredna pažnje dobila jedva par desetina glasova i ispala u prvom krugu. Ako ništa drugo, svaka promocija je dobra, i makar bi sami bendovi trebalo da iskoriste svaku priliku, bar ja tako kontam.
Sarajevci su bili veoma fini i gostprimljivi prema nama, hvala svima! Ako sve bude u redu, Pantha Rei koja je organizovala dodelu će napraviti par koncerata bendova koji su učestvovali ili pobedili, pa ćemo moći da odsviramo ful večernju svirku u par gradova u BiH.

Više na ovu temu u myspace blogu:

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =493359684

Više o samim nagradama i ostalim nagrađenim:

http://www.davorin.ba

Image

Profile  

PostPosted: 09. 06. 2009. 09:57 

sve je super ali meni ovo nije ni M od metala...

Profile  

PostPosted: 09. 06. 2009. 13:27 
Moderator

Stvarno, hahaha.

Profile  

PostPosted: 09. 06. 2009. 13:38 

Spawn wrote:

Pogotovo zbog tekstova. A covjece, kol'ko patetike...lopatama je tovare u stihove.

Profile  

PostPosted: 10. 06. 2009. 15:55 

nasmjeshiti luzer wrote:
Spawn wrote:

Pogotovo zbog tekstova. A covjece, kol'ko patetike...lopatama je tovare u stihove.

Nisam upratio tekstove ali kazem da ono sto oni sviraju nije metal...mislim, ako jedan Evanescence mozes strpati u metal, a Trigger je cak blazi od Evanescence onda nigdje veze...

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2009. 04:05 

Hehe :) To je taj pozitivni duh, rispekt, i mentalna otvorenost na drugačije (pod) žanrove po kome su ljudi iz ovih, balkanskih krajeva poznati - i koju naravno često i u svojoj okolini mogu videti ;-) Malo je glupa situacija jer lično svraćam ovde, pa glupo je da ne odgovorim na komentar a još gluplje ako odgovorim... Al' ajd :)

Quote:
Možda neko drugo slovo, na primer nije ni E od Ekstremnog metala. Žao mi je ako nije tvoj omiljeni podžanr u pitanju ;-)
Teško da mogu videti paralelu sa Evanescence, od tih bendova sa ženskim vokalom... I ne, nismo blaži, mada ne mislim da bi bilo bitno i da jesmo - ali ako ti je ocena nečijeg rada bazirana na "Ne valja ako nije Metal" (sa velikim M i puno Dž Dž-a i duple pedale) onda mi verovatno nismo dovoljno tr00 bend za tebe, fakat! :)

Quote:
Tako je, potpuno je gej pokazivati ikakve emocije! Samo šutka, heandbanging i eventualno politički angažovan tekst ako neko hoće da pokaže kako je intelektualno orijentisan, zar ne! :) Potpuno sam na tvojoj strani!

Šalu na stranu, hvala na komentarima i slušanju naše muzike, naročito Luzerovom koga smo baš izgleda dotakli u neko mesto gde skriva svoja najtanina romantična osećanja! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2009. 09:46 

Ni malo mi nije cudno sto tako reagujes jer je ipak ovo tvoj "proizvod" ali vjeruj mi da ovdje nije rijec o kvaliteti muzike vec o samom muzickom izrazu koji mi nema elemente metala...
vjeruj mi da sam naslusan razne muzike i da ne slusam samo metal niti sam zadrti "dz-dz-dz-blastbeat" metalac...ko me poznaje i poznaje moj rad, onda zna da sam kompetentan raspravljati o svakoj muzici a ne samo metalu...ovdje sam stavio svoj komentar na ono sto radite i mislim da taj komentar uopste nije bio niti negativan niti pozitivan vec neka objektivna stvar koja ti na prvo slusanje ostane.
Metal muzika je sama po sebi agresivna i ekstremna...sve ostalo su varijacije na rock...
po onome sto ti ovdje pises i jedan Alice In Chains ili Nirvana bi bili metal...
Ali eto, znas kako se kaze "svaki proizvod ima svog kupca".

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2009. 10:07 

Samo da kažem par riječi za bend.
Počeću od vokala jer me on najviše dojmio ali negativno. Po mom mišljenju, ima puno boljih glasova na raznim provincijskim festivalima. Tekst je standardno loš i na fzon copy/paste uradjen.
Bubanj zvuči kao nešto što se koristi na dj partyima. sintetički do bola. Hajd nebitno to sve. Od gitare sam očekivao malo vište mašte. Preslušao sam to nešto vaše muzike i ne znam kako ste pobijedili jer kolko se sjećam hot je imao najviše glasova. Al eto, šta promocija uradi to je čudo jedno, te još na kraju kada dodje neko ko zvuči kao većina mtv metal i rock smeća onda je razumnjivo zašto ste pobijedili.

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2009. 13:04 

ja samo da kažem da mi se ne dopada vaša muzika. ne valja, ne valja... liči na džennazu!

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2009. 13:53 

Nemam ništa protiv vašeg banda, svako može da svira šta hoće... Problem je u tome što je Emiru Hotu u prvom krugu glasanja "skinuto" 7.000 glasova!? ... Isto tako u drugom krugu su mu iz dana u dan krali glasove. To znaju svi koji su više šuta provjeravali "stanje na tabeli". Pitanje za Josipa Dujmovića:Kako to? Ili ako neko drugi zna odgvor, neka odgovori. Ja sam glasao za Silent Kingdom iako sam znao da ne mogu pobijedit jer narod ne cijeni originalnost...

Profile  

PostPosted: 12. 06. 2009. 14:12 

ne da ovo nije m od metala :mrgreen: nego ovo nije ni b od benda ahahahahahahahahahahhahaha tri točkice suxa :twisted:

Profile  

PostPosted: 13. 06. 2009. 21:55 

Spawn wrote:
Ni malo mi nije cudno sto tako reagujes jer je ipak ovo tvoj "proizvod" ali vjeruj mi da ovdje nije rijec o kvaliteti muzike vec o samom muzickom izrazu koji mi nema elemente metala...
vjeruj mi da sam naslusan razne muzike i da ne slusam samo metal niti sam zadrti "dz-dz-dz-blastbeat" metalac...ko me poznaje i poznaje moj rad, onda zna da sam kompetentan raspravljati o svakoj muzici a ne samo metalu...ovdje sam stavio svoj komentar na ono sto radite i mislim da taj komentar uopste nije bio niti negativan niti pozitivan vec neka objektivna stvar koja ti na prvo slusanje ostane.
Metal muzika je sama po sebi agresivna i ekstremna...sve ostalo su varijacije na rock...
po onome sto ti ovdje pises i jedan Alice In Chains ili Nirvana bi bili metal...
Ali eto, znas kako se kaze "svaki proizvod ima svog kupca".

Opušteno, nisam ja doživeo tvoj komentar kao negativan, niti pozitivan. Takođe ne doživljavam apriori da je loše ne svirati metal, pa da mi smeta da mi neko kaže nešto na taj fazon. Niti smo mi pravili album razmišljajući da to treba da bude usko taj i taj žanr i podžanr, niti mislim da je biti definisan kao "metal" žanrovski ikakava prednost pa da se borim za to. De fakto, takođe iz čiste moje sopstvene kilometraže, imam neko mišljenje da samo zato što deo metal publike voli da se dokazuje kako su "pravi metalci" postoji ta tendencija da se oznaka "Pravi metal" seli vremenom sve više u nešto što je meni muzički ekstreman metal. Ono što je uvek bio neki standard je da kada u metal formu dodaš uticaje drugih žanrova ali da je tu i dalje čvrst ritam i rif, dobije se neki drugi (ili novi eventualno) podžanr metala a ne nešto što nije metal. jednostavno sam umoran od toga da ljudi često prvo gledaju šta je nešto po žanru umesto da slušaju muziku.
U slučaju Trigger-a, naša publika je najvećim delom metal publika, tj tu su neki ljudi sa kosom, u crnim majicama i farmerkama. Imamo iste probleme oko plasiranja muzike kao i bilo koji metal bend jer smo pretvrdi u odnosu na mainstream (iako ne poričem da ima par mekših pesama) i normalno mi je da promovišem naš album na metal forumu jer ovo jednostavno publika koja kod nas sluša neki običan rock i ne gotivi toliko, koliko metal publika. Lično, i vezano za ovu nagradu, bilo bi mi svejedno i da su nas nominovali kao rock album godine umesto "metal" album godine, drago mi je da su naši fanovi glasali i da se žiriju dopala muzika. Dakle, ono reci i da je ovo funk psiholdelični rock, meni je ok, samo mi je sve zamirisalo na te meni besmislene "you are not tr00 metal doodz" priče. Pozdrav!

Profile  

PostPosted: 13. 06. 2009. 22:17 

VorteX wrote:
Nemam ništa protiv vašeg banda, svako može da svira šta hoće... Problem je u tome što je Emiru Hotu u prvom krugu glasanja "skinuto" 7.000 glasova!? ... Isto tako u drugom krugu su mu iz dana u dan krali glasove. To znaju svi koji su više šuta provjeravali "stanje na tabeli". Pitanje za Josipa Dujmovića:Kako to? Ili ako neko drugi zna odgvor, neka odgovori. Ja sam glasao za Silent Kingdom iako sam znao da ne mogu pobijedit jer narod ne cijeni originalnost...

Namerno ću odgovoriti tebi malo poduže, zato što pretpostavljam da je deo reakcija vezan i za to što je takođe Emir bio kandidovan za nagradu. Ja ne mogu komentarisati tuđu muziku stilski i to neću ni učiniti. Mogu samo prvo reći da prvenstveno cenim tuđi rad i energiju, i da mislim da je Emir sjajan gitarista i da je trip njegovog albuma i cela ta ideja sa mešanjem muzike sa balkana i metala nešto što pozdravljam i što mi se sviđa. Uopšteno, izgleda da gitaristi iz Bosne imaju neku dobru žicu za mešanje tog Etna sa "Zapadnim stilovima". Na dodeli sam sreo recimo Murisa Varajića, koji, ako se ne ljutite, se meni još više dopada od Emira, i koji po meni svetski svira, tako da mi je bilo drago da se upoznam i da mu ishvalim uradak, mislim da se zbunio malo. :) Ako niste poslušali, obavezno posetite čovekovu stranicu na spejsu, a mislim da ima i youtube kanal.

Elem, cela ta priča o oduzimanju glasova je malo besmislena. Bilo je očigledno par ljudi (ja se nadam da su ljudi naravno a ne sami bendovi) koji su smatrali da niko neće primetiti da su odjednom dodali neke silne glasove, ili su možda kontali da ionako neće pobediti, pa su želeli skrenuti pažnju na svoj omiljeni bend. U svakom slučaju prvo su ovi momci iz novog sada počeli da dobijaju neke astronomske glasove, stoje na par desetina glasova i onda odjednom osvane par stotina glasova sledećeg dana. Onda to tako stoji pa kad se seti webmaster, on valjda pogleda ip adrese pa obriše. Negde početkom glasanja sam poslao emial webmasteru i pitao ga da li to baš mora tako, i zar ne mogu da učine nešto da bi glasanje bilo poštenije i stigao mi je odgovor da oni znaju koji su glasovi pravi i da će brisati one koji su samo dodavani. Nije baš da je neki odgovor, jer neko može bendu da dodaje glasove u malim količinama, ali šta ja tu mogu. Znači glasovi koji su skidani i to ne samo Emir Hotu, su glasovi koji su se u stotinama pojavljivali za sat vremena. Nije baš da sam bio svedok svega, ali jednom sam proverio stanje glasova i nakon sat vremena Emir Hot je ima skoro 500 glasova više da bi nakon toga par dana kasnije imao samo sto više. Dakle koliko kapiram nikom nije skidano nešto što je stizalo kontinualno i sa različitih ip adresa, nisam siguran da postoje razlozi za ljutnju i teorije zavere.

Kao drugo, ne znam zašto ljudi pričaju uopšte o glasovima, kada kako god okrenuli i koji glasovi na kraju bili pravi a koji lažni, nisam siguran sasvim ali mislim da je glasanje završeno tako da je Emir Hot imao više glasova od nas. Zašto onda ta priča kako mu je "skidano"? Mi smo pobedili tako što smo bili valjda drugi po glasovima a najveći deo, nisu mi rekli koliko, ali su rekli da je skoro jednoglasno, stručnog žirija je glasao za nas. Ako sad neko hoće da priča o stručnosti žirija, ja znam troje ljudi, pri tome od dvoje ljudi koji su iz Srbije, jedan uopšte ne voli metal, i ne voli naš bend, što znam iz razgovora sa njim.

Kao poslednja stvar, ja nisam očekivao da ćemo dobiti nagradu, i rekao sam ljudima da će verovatno nagradu dobiti Emir Hot. Kao prvo praktičnije je, jer se niko iz Bosne neće ljutiti, nije neka važna nagrada pa da je sad bitno, to je samo metal album, a konačno, ne vidim nikakvu korist za bilo koga da mi pobedimo pa da to bude motiv. Tako da realno, žao mi je da makar zato ljudima nije jasno da nije bilo očigledno da se ne radi o nikakvom nameštanju.

Ispisao sam sve ovo, zato što sam otišao i na teme ostalih kandidata bendova i pretpostavljam da ovi "Lepi komentari" dobrim delom imaju koren u tome što ljudima smeta da vaš Tuzlanin nije pobedio.

Iskreno, evo mogu da se potrudim da objasnim i razjasnim neke stvari, ali glupo mi je da se pravdam ili da odgovaram na neki komentar koji je zlonameran samo zlonamernosti radi. Uostalom, biće nekih za Emira Hota mnogo značajnijih takmičenja od ovoga, pa ga tad izgurajte, teško da je on imao ikakve vajde od bavljenja muzikom u Bosni i teško da bi ova nagrada na žalost tu išta promenila.

Profile  

PostPosted: 13. 06. 2009. 22:33 

dinko wrote:
Samo da kažem par riječi za bend.
Počeću od vokala jer me on najviše dojmio ali negativno. Po mom mišljenju, ima puno boljih glasova na raznim provincijskim festivalima. Tekst je standardno loš i na fzon copy/paste uradjen.
Bubanj zvuči kao nešto što se koristi na dj partyima. sintetički do bola. Hajd nebitno to sve. Od gitare sam očekivao malo vište mašte. Preslušao sam to nešto vaše muzike i ne znam kako ste pobijedili jer kolko se sjećam hot je imao najviše glasova. Al eto, šta promocija uradi to je čudo jedno, te još na kraju kada dodje neko ko zvuči kao većina mtv metal i rock smeća onda je razumnjivo zašto ste pobijedili.

Ekčuli sve si promašio. Bio mi je yaista drag kompliment da je recimo Ivan Ivačković, koji je po mnogima jedan od najvažnijih novinara sa ovih prostora i čovek koji takođe piše poeziju i ima par izdatih knjiga, i koga cenim, napisao recenziju gde je praktično samo hvalio tekstove. Pošto NIKADA na ovim prostorima nije na našem jeziku napisan ikakav album sa tekstovima sa ovom tematikom na "Domaćem jeziku" a da nije "Ubij kolji zapali, smrt kraj pakao" banalan (a ti ako si slušao onda znaš da su teme na našem albumu od samoubistva preko S/M odnosa do pedofilije, ne računajući par pesama gde je spuštena lopta malo) potpuno je besmisleno da kažeš da je copy and paste - jer nema od koga da se iskopira. Kao drugo, izvini ali ti si u manjini što se tiče mišljenja o vokalu, što se opet možeš uveriti tako što ćeš pročitati recenzije ili komentare na našoj myspace stranici. naravno ukusi su različiti, i ti imaš pravo da voliš drugačije. Poslenje i najvažnije, imaš potpuno nakaradnu i pogrešnu percepciju. Mi ne sviramo muziku koja je masovno popularna ili ikakav kompromis, ne zarađujemo velike pare od nje, nemamo nikoga iza nas da bi nas gurao osim naše sopstvene dobre volje, pa eto nekad i dobre volje da se nosimo sa nepotrebnim neprijateljstvom, i sva naša promocija smo mi sami, sve što smo uradili uradili smo sami, i ta cela zamisao o tome kako mi predstavljamo neku "komercijalu" i "mtv" ili šta već je zaista plod tvoje mašte. Svi oni ljudi koje možeš naći na našem spejsu ili FB-u i koji su glasali za nas su eto, verovatno jedini koji nas guraju, jer im je stalo do onoga što radimo. Tebi samo mogu da kažem da se jednako potrduiš da podržiš one bendove koje ti gotiviš sa ovih prostora.

Elem, svako ima prava da ne voli neki muzički stil, ali nema nikakve potrebe da odjednom neko otkriva teorije zavere i namerno pljuje bend samo zato što njegov favorit nije pobedio. Slušaoci metal muzike obično vole da se osećaju posebnim i pametnijim od ostalih, pa bi onda valjda mogli i da preskočimo te navijačke varijante. Mi i Emir Hot nismo fudbalski klubovi ili reprezenti nacija i nacionalnosti. To jest bar mi za sebe možemo reći da ne reprezentujemo ništa osim muzike i da nas samo to interesuje.Čoveku lično želim sve najbolje, da izgura svoju gitarističku karijeru u Engleskoj i uradi sve ono što nije mogao na ovim prostorima. Dakle da završimo bar sa pričom oko navodnih podvala sa glasanjem i sličnih stvari.

Profile  

PostPosted: 13. 06. 2009. 22:42 

meni ovo bas pase : D onak vokal nije los al eto ( more se i bolji nac xD ) nije za baciti : D ... više nece biti nas dere jbt ; ) svaka cast : D

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2009. 07:10 

Joj price...sjetimo se grammy-a 90-e kad su Jethro Tull uzeli Metaliki pred nosom prvi gremi za Metal album godine hehe...tako nekako i ovdje. Ne Trigger nije Metal, niti ima ikakve veze sa istim. Ovo je nalik na Paramore, Evanescence, pop-rok dakle.

Vidim da su svima puna usta Hota i Varajica, obojica su akademski gitaristi. Kad nadju BEND svog nivoa sa kompozicijama koje dolikuju tom nivou mozemo o njima, do tada to je kao izlozba Safeta Zeca gdje su sve slike one njegove plahte i mrtva piroda, tojest, vjezbe....

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2009. 10:42 

Moj komentar nije bio zlonamjeran, izvini ako je to tako izgledalo. Ne želim da umanjih vaš uspjeh. Samo sam iznio par činjenica i postavio pitanje na koje Josip D. ima odgovor. A znamo kako su se "stvari" završile oko 2003. tako da njemu više nije do Hota. I neću više o glasovima, ostajem pri svome stavu... i znam da niste vi za to krivi. Još jednom da napomenem, dok je Silent Kingom bio u igri glasao sam za njih a ne za Hota, tek kad oni nisu prošli u slijedeći krug tek onda sam za Hota glasao. Isto tako, rekao sam da nemam ništa protiv vašeg benda, (ovo nemoj pogrešno shvatit) trebamo i mi na ovim prostorima imat to što oni imaju na MTV. Sve najbolje u daljem radu.

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2009. 12:02 

sviđa mi se ova pjevaljka ...
brate bubanj teška kita ...
a što se tiče sound-a,malo ste ispred Nevernih beba...

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2009. 19:22 

Quote:
a što se tiče sound-a,malo ste ispred Nevernih beba...
Tako je, kao što i sam čuješ, na albumu uglavnom imamo sporaće ;-)

Quote:
Moj komentar nije bio zlonamjeran, izvini ako je to tako izgledalo. Ne želim da umanjih vaš uspjeh. Samo sam iznio par činjenica i postavio pitanje na koje Josip D. ima odgovor. A znamo kako su se "stvari" završile oko 2003. tako da njemu više nije do Hota. I neću više o glasovima, ostajem pri svome stavu...
Čuj, sad te više ne mogu pratiti... Možeš ako hoćeš da mi objasniš šta se desilo 2003 pošto ovako zaista ne znam o čemu pričaš? Inače ne umanjuješ ti ili bilo ko nikakav uspeh... Ja sam na ovu nagradu samo gledao kao na priliku da još po neko čuje šta radimo i da možda da dođemo i odsviramo nešto i u BiH. Tim više su mi i čudni ljudi što toliko reaguju na to da li je neko pobedio ili nije. Kao da ćemo mi imati ne znam šta od te nagrade i kao da je neko drugi na velikom gubitku jer je nije dobio.

Quote:
i znam da niste vi za to krivi. Još jednom da napomenem, dok je Silent Kingom bio u igri glasao sam za njih a ne za Hota, tek kad oni nisu prošli u slijedeći krug tek onda sam za Hota glasao. Isto tako, rekao sam da nemam ništa protiv vašeg benda, (ovo nemoj pogrešno shvatit) trebamo i mi na ovim prostorima imat to što oni imaju na MTV. Sve najbolje u daljem radu.

Hvala. Da li sam dobro skapirao da si i sam muzičar?

Quote:
meni ovo bas pase : D onak vokal nije los al eto ( more se i bolji nac xD ) nije za baciti : D ... više nece biti nas dere jbt ; ) svaka cast : D
Hvala ;-)

A onima kojima je slabo i nije dovoljno metal i zvuči im kao MTV sraćka, pozivam ih da dođu na svirku kad, a ako bog da biće, budemo kod vas u gostima, da se ne krijemo iza nick-ova na forumu, već da se rukujemo upoznamo i popijemo pivo, (naravno već prema raspoloženju i preferiranju) pa da čuju da li je bend dobar ili nije i da li umemo da sviramo ;-)

Profile  

PostPosted: 14. 06. 2009. 19:45 

Ono što sam htjeo da sviram, ovde ne mogu. Ne brini se ne pokušavam da pljujem po vašem bendu... Kad sam rek'o i ovde treba bendova sličnim onima sa MTV-a nisam mislio na te "saćka" bendove... već one koji se razlikuju od ovih koje možemo vidjeti na svim domaćim TV kanalima. Iako taj stil ne slušam baš samo sam htio reć' da bi to bilo k'o neko osvježenje za nekoga. To je to. A što se tiče "glasova"... htio sam stupiti u kontakt s Josipom i lično popričat... ali nema šanse... ne možeš ga uganjat. A to što je bilo 2003. bilo je... o tome na nekom drugom topicu. A ove dosadašnje postove na ovaj topic mogu i izbrisat ako smetaju. Pozdrav

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]