Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 19:22

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: DVA OCA
PostPosted: 07. 07. 2009. 21:54 

i cuj coban-stado :shock: ako npr imam drugcije stavove od vasih ne mora znaciti da su pogresni

Last edited by Azrael661 on 07. 07. 2009. 22:41, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 22:10 

rasprava se ne vodi o tome dali oni ugrozavaju pojedince, vec društvo...i nije to ništa novo, na rp-u nema tolikih ekstremista, kakvih ima na ostalim forumima, tako da je ovo još sve normalno

Last edited by Azrael661 on 07. 07. 2009. 22:14, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 22:22 

ovo o ugrozavanju društva se odnosilo na vehabije, a za gay parove dali im treba dati pravo na brak, s cim jos ide pravo na usvajanje djece

ja mislim da sam se vec izjasnio

Edit: zacrvenjeno je(barem jedan problem) :mrgreen:

Edit: cisto o raspravama i komentarima na rp-u(koje citas) tj nema stvari koje mozes procitat na bljesak.info itd sta ja znam

Last edited by Azrael661 on 07. 07. 2009. 22:32, edited 3 times in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 22:38 
Moderator

Uh Selme sto orrrreeee :D
Neka, masala...

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 22:46 

http://www.youtube.com/watch?v=Mgy3W3gU ... re=related

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 22:46 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: upa

Last edited by Azrael661 on 07. 07. 2009. 22:48, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 22:48 

selma al ga seres : S

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 00:08 
Moderator

Mrkva tisina.
Cura ima pravo ;-)

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 00:26 
Moderator

lord krvolok wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=Mgy3W3gUxpY&feature=related

Koji motivejšn spiker.. :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 00:42 

Arinoe wrote:
lord krvolok wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=Mgy3W3gUxpY&feature=related

Koji motivejšn spiker.. :lol:

Nije to nista pogledaj 4 Dio,ja sam ga oplako :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 00:58 

ma braco legenda, mogu ga 300 puta pogledat

a i ovaj je ćaća
http://www.youtube.com/watch?v=Mhrfrkta ... ated&pos=0

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 01:22 

ja imam dva oca i tri majke :lol: :lol: :mrgreen: Oj majko moja kako vam vise nije dosadno diskutovati o ovoj temi, to je toliko prozvakano,a Holandija je liberalana koliko je ravna tako da.... pustite ljude da zive....

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 01:30 
Moderator

Azrael661 wrote:
pa dobro, definicja braka koju sam više milijun puta cuo, cak je i na wikipediji ovako: Brak je životna zajednica dviju osoba različitog spola (žene i muškarca) koja ima sociološke, kulturne, vjerske i pravne posljedice. Osnovna funkcija braka je osnivanje obitelji i stvaranje potomaka.

gay parovi mogu zivjeti citav zivot skupa i bez vjencanja, to im vec nitko ne brani

potom:

Azrael661 wrote:
pazi nije to samo s wikipedije nego je to i pravna definicija

Nije. Brak, matrimonium kao pravna institucija je zakonski uređena zajednica (po našem zakonu: muškarca i žene, iliti osoba suprotnog spola) zasnovan po pravu (odnosno PZ FBiH, PZ RS, PZ DB). Ili: životna zajednica između dvije osobe bez obzira na spol uređena pravom po liberalnim propisima. Ili: životna zajednica između više osoba uređena zakonom i principima zakonodavstva po još liberalnijem, arapskom, kineskom, svemirskom pravu ;-) . Kulturni krugovi... ;-) nije đaba plural.

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 01:36 
Moderator

biatch wrote:
ja imam dva oca i tri majke :lol: :lol: :mrgreen: Oj majko moja kako vam vise nije dosadno diskutovati o ovoj temi, to je toliko prozvakano,a Holandija je liberalana koliko je ravna tako da.... pustite ljude da zive....

To je to, BOLI ME KURAC kako žive. To je sva filozofija. Oni su drugačija kultura, drugačijih shvaćanja, stepena NE tolerancije nego saživljavanja sa činjenicama drugačije vrijednosne konfiguracije. MI smo, s druge strane - potpuno drugačiji kulturni krug. (Ne kažem da se ne može mijenjati ali kažem da ga se mora priznati)

Još jednom da se obratim Namelessu, Straletu i sličnima koji ne vide dalje od horizonata linearnog širenja: Jako me boli kita za njih tamo, mi ovdje smo mi, oni tamo su oni.

TI si, kao pojedinac, vlastitim orijentacijama i ličnosti, slobodan da budeš šta god hoćeš i vjerovati u šta god želiš ali znaj - živiš u društvu - u kojemu su dominante i obrazovne struje prije svega tradicionalne. Sve ima svoj razlog pa tako i taj vrijednosno-običajni sistem. (I ne naturam ja ovo kao dogmu, samo ukazujem na nešto što zahtjeva da ga se u raspravi i mišljenju o temi stalno ima na umu i da se na isti osvrće kao dio vlastitog životnog konteksta).

Moja poenta, once again: Libo me racku kako oni i šta oni - nema šanse da mi njihova kultura i produkti iste određuju moju - nema te jebene šanse stari. Moje lično mišljenje.
Enough said.

Btw. psovke i ovi vulgarizmi su izraz male doze frustracije kod mene što pokušavam (o ne samo ja) objasniti nešto ali niko ne konta poentu.

Last edited by artredis on 08. 07. 2009. 01:50, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 01:44 
Moderator

+Abigail+ wrote:
a kako sam se uspjela uvjeriti ovdje kod nas,bice prije da 'mi' imamo drugacije stavove od 'vasih'

doduse,davno sam ja batalila raspravu o ovoj temi s ljudima,a onako nevezano za definicije i odgovore ovih ili onih politicara,ne vidim cime direktno pederi i lezbejke tebe ugrozavaju.mislim iskreno,mene daleko vise (i direktnije) ugrozavaju one vehabije sto su dosle da prebiju homoseksualce na vece kvir festa i isti ti politicari i vlada koji im ne dozvoljavaju da imaj ova ili ona prava.al ajd..da ne vazim vise

Ja to mislim ovako: ako trebam biti kritičar, daj života ti da to sam izaberem biti. Šta mi treba tamo neko, s 1500 milja udaljenosti i bez trunke iskustva konteksta u kojem živim naturati recept čijem mi propitivanju podsmjehava i čiju primjenu bespogovorno zahtjeva. Zato batalim argumente koje kazuju: ej, pa to je tamo tako, ej - pa to je moderno, napredno i sl. Ma pusti to. Valjda vidim probleme oko sebe i razum imam da prema istim stav zauzmem. Imam takav da se s tobom slažem u potupnosti.

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 03:55 

Vidis meni sasvim svejedno, nek radi tko sta hoce, ali to nije prirodna selekcija.. priupita Abigail kak to ugrozava drustvo.. hmm, pa zamisli situaciju/svijet gdje su vecina gay parovi, kako ce se razmnozavati u biti i osigurati nastavak i opstanak ljudske rase..? jedino bi i mogli opstati usvajanjem djece ili uzgajanjem istih iz epruveta, a kad bi takvi vecinu cinili, naravno da bi to utjecalo na drustvo kao takvo koje bi izgledalo bitno drugacije nego sada uz gore navedene pojave, zar ne..
U biti, da je to sasvim normalna pojava i normalna stvar, trebali bi biti sami sebi dostatni i sposobni imati sve to.. medjutim, nisu, dakle, nuznost je da ih drustvo prihvati, na neki nacin legitimizira i samim time na neki nacin ''opterecuju'' drustvo da takvo sto napravi, a naci ce se uvijek netko tko ce imati ekstremniji pogled na to.. mozda to nije fer, ali to je tako.. no, kao sto rekoh, u biti mi svejedno, cisto sa sociolosko-filozofskog stajalista gledajuci, meni jedino na zivce idu ti festovi i slicno jer su mi totalno nepotrebni i samo bezveze izazivaju reakcije i netrpeljivosti onih koji takvo sto preziru, a ne vidim kome je onda to potrebno..

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 09:33 

a jbt ... ovo je rock planet , a ne GEY PLANET :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 11:44 

Quote:
Vidis meni sasvim svejedno, nek radi tko sta hoce, ali to nije prirodna selekcija.. priupita Abigail kak to ugrozava drustvo.. hmm, pa zamisli situaciju/svijet gdje su vecina gay parovi, kako ce se razmnozavati u biti i osigurati nastavak i opstanak ljudske rase..? jedino bi i mogli opstati usvajanjem djece ili uzgajanjem istih iz epruveta, a kad bi takvi vecinu cinili, naravno da bi to utjecalo na drustvo kao takvo koje bi izgledalo bitno drugacije nego sada uz gore navedene pojave, zar ne..

Haj i ja da malo lanem. Iskreno me boli kita za opstanak ljudske rase, i za drustvo kao neku apstraktnu cjelinu. Sta je to drustvo ako ne skup individua?
Ja hocu moja prava i slobode, hocu ih sada i odmah i sve i odjednom. Iste zahtjeve dozvoljavam i svakome drugom, pa tako i gej osobama.

Quote:
Moja poenta, once again: Libo me racku kako oni i šta oni - nema šanse da mi njihova kultura i produkti iste određuju moju - nema te jebene šanse stari. Moje lično mišljenje.

A koja je tvoja poenta po pitanju konkretnih stvari, kao sto su istospolni brakovi, i usvajanje djece? To je ono sto je bitno. Sta hoces konkretno da kazes?

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 11:51 

ono oče da kaze da ga boli kurac

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2009. 17:58 

Stargazer wrote:
Quote:

Haj i ja da malo lanem. Iskreno me boli kita za opstanak ljudske rase, i za drustvo kao neku apstraktnu cjelinu. Sta je to drustvo ako ne skup individua?
Ja hocu moja prava i slobode, hocu ih sada i odmah i sve i odjednom. Iste zahtjeve dozvoljavam i svakome drugom, pa tako i gej osobama.

Nije to poanta.. moze tebe osobno boliti kita za opstanak rase, al samo kazem, globalno gledajuci, tehnicki i to mijenja drustvo i koncept samog drustva kada bi bila masovna pojava.. normalno da je drustvo skup pojedinaca, ali sa gore navedenom situacijom bi bio sve malobrojniji skup pojedinaca, a uz uvjet manjka umjetnog utjecanja i takav gdje bi sve do odredjene tocke u buducnosti prestalo i postojati jer nije u skladu s prirodnim zakonima razmnozavanja i sl.. mislim, iskljucivo strogo gledano s ciljem naglaska na neprirodnom stanju..

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]