Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 12:41

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Organizovano na koncert ZZ Top u BG
PostPosted: 29. 09. 2009. 15:54 
Administrator

Doajeni planetarne muzicke scene i nesalomljivi teksaski hard rock bugi trio "ZZ Top" ce gostovati u oktobru mjesecu 16. u Ljubljani te 18. u beogradskoj Areni, a 22. u Skoplju i to u okviru svoje jesenje turneje "ZZ Top Double Down Live". Na njaihov spektakl koji ce se desiti u Beogradu mozete otici organizovao iz BiH sa sarajevskom turistickom agencijom "OTAS", a sve informacije nozete dobiti na telefone 033 221 410 i 033 221 420

"ZZ Top" 20 oktobra ove godine objavljuje dvostruki DVD pod nazivom "Double Down Live" koji sadrzi snimke sa nastupa odrzanih u periodu od 1980. do 2008. godine. Prvi DVD nosi pod naslov "Definitely Then", a na njemu se nalaze 22 pjesme snimljene 1980. za vrijeme "Deguello" turneje u njemackom Gurgahalleu u Essenu. Tada se snimalo za potrebe TV serije "Rockpalast". Drugi disk, pod naslova "Almost Now" sadrzi snimke s razlicitih nastupa koje je bend odrzao prosle godine u San Franciscu, Las Vegasu i Palm Springsu.

- Zelimir Altarac Cicak organizator odlaska na ovaj koncert kaze: Ove untocheable teksaske bugie "momke" sam imao priliku vidjeti na djelu 24.oktobra 2002 godine u prepunom zagrebackom Domu sportova gdje su u svom bugi stilu i dvosatnom sou podsjetili na svoje najznacajnije uspjhe i dobro razdrmali prisutne fanove raznolikih generacija, pristiglih iz mnogih krajolika bivse nam zajednicke domovine, kao i Italije, Madjarske Austrije...a vise o svemu mozete saznati i na mom web siteu http://www.cicak.ba , kao i dobiti nagradnu ulaznicu za ovaj koncert u mojoj emisiji "Izvan vremena" koja se emituje svakog petka od 16,30 d0 18,00 na radio "Kameleonu". Za ocekivati je veliku bugi festu u stilu ZZ Top i s obzirom na njihove godine ovu sansu ne treba propustiti.

"ZZ Top" su na svoje putestvije krenuli krajem 60-ih godina. Karijera hard rok benda sa bluz i bugi osnovom je tekla postepeno, a sredinom 70-ih su se proslavili albumima "Tres Hombres" i "Fandango", kao i hitovima "La Grange" (1973) i "Tush" (1975).
U slijedecoj deceniji svom muzickom izrazu dodali su sintisajzere i snimili bestseler albume "Eliminator" (1983) i "Afterburner" (1985), sa hitovima "Gimme All Your Lovin", "Sharp Dreshed Man", "Legs", "Sleeping Bag" i "Rough Boy", koji su praceni serijalom video spotova uradjnih u njihovom rok bugie stilu sa automobilima i sexy super damama. Ti spotovi postali su jedan od simbola muzicke televizije MTV, a i ucvrstili su ikonografski izgled kao i image clanova grupe - dvojica sa bradama, to jest gitarista Billy Giobbons i basista Dusty Hill, i treci bez brade koji se preziva "Brada" , a to je bunjar Frank Beard.

Muzika ZZ Top koriscena je u nekoliko filmova, a antologijske su postale kompozicije "Doubleback" i "She's Just Killing Me" koje su napisane za filmove "Povratak u budućnost 3" (1990) odnosno "Od sumraka do svitanja" (1996).
"ZZ Top" su jedna od malobrojnih svetskih grupa koja više od 35 godina svira u istom sastavu, a marta 2004. godine je postala clan kuce slavnih "Rock And Roll Hall Of fame".

Profile  

Post subject: Re: Organizovano na koncert ZZ Top u BG
PostPosted: 29. 09. 2009. 19:57 

pu otas, pu pu pu

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2009. 20:22 

da je makar opet u ZG :?

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 01:35 
Moderator

Shakhbuurz wrote:
pu otas, pu pu pu

Å to to?

Profile  

PostPosted: 01. 10. 2009. 23:29 
Moderator

Ja sam čuo da je ovo otkazano. Ako i dalje stoji, Motherpig će napisati pjesmu "Sa Čičkom na ZZ Top" :D

Profile  

PostPosted: 02. 10. 2009. 00:59 

furija wrote:
Shakhbuurz wrote:
pu otas, pu pu pu

Å to to?

kolko ja znam organizacija im je jedna velika nula.
bas prosle god sam isao sa njima na maiden,i vozac nije dosao na dogovoreno mijesto nakon koncerta,tako da su likovi otisli a nas je ostao poprilican broj.tek nakon sto smo nekako stupili u vezu sa vozacem i likom koji je bio sa njim,te rekli kako ce mo nazvati granicnu policiju,likovi su se VRATILI PO NAS.

Profile  

PostPosted: 02. 10. 2009. 01:32 

kad smo "isli" na metaliku, vidio sam sta se tu radi...

Profile  

PostPosted: 03. 10. 2009. 09:31 

furija wrote:
Shakhbuurz wrote:
pu otas, pu pu pu

Å to to?

dan prije nego shto chemo na mejdene otkaze nam lik aftobus... tako da smo se jedva snashli za hebeni kombi, mal mi nije prop'o mejden, a tad bi nekog upuc'o!

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 23:30 
Moderator

E svašta ahhaahaha, ali otišo bus pa se vratio po vas hahahaha, ma samo kod nas!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]