Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 13. 08. 2025. 21:58

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 766 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Next
Author Message
 Post subject: Re: Slayer
PostPosted: 15. 10. 2009. 00:48 

ne valja ba ljudi pljuvat ni po cemu (osim folku :mrgreen: ) a kamoli po legendama ko sto su metalika il slejer, jer jebiga svako ima svoj ukus i o tome se ne raspravlja, pa bio to new breed il old school thrash, svejedno, to je sve muzika, a svi slusamo muziku :mrgreen: hahahah

nego, imal gdje tog albuma???!! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2009. 07:13 

ma svatko ima pravo na svoje mišljenje, kak god bilo ak je hell awaits recimo 10 men ovaj zadnji ili God uz svo dužno poštovanje ne može biti više od 5. ne bi pljuvao te albume, al jednostavno nisu ono, glave na kup kao oni stari.
očel procurit novi više negdje??:)

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2009. 16:57 

Ja iza Seasona nisam nista ni slušo XD :mrgreen: neki dan poslušo ove 2 nove stvari, jebeno totalno, nadam se da ce i ostatak albuma biti ovakav

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2009. 17:00 
3 su nove stvari

ajde ba japanci kacajte to da i mi cujemo :mrgreen:

PostPosted: 15. 10. 2009. 17:19 

ma ova godina nije normalna što se tiče thrasha, Kreator, Sacrifice, Megadeth sve albumcine, a ocito nista manje nece ponuditi ni Slayer, Suicidal Angelsi, Violator, Heathen i jos se nadam da Exodusov Atrocity B nece biti karina kao njegov prethodnik

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2009. 17:25 
ma od 2007dme sve albumcine izlaze...

Heathen se usutio davno su izbacili track listu i cover cudi me da jos nije iscurio...al ajd kad smo dosad cekali cekat cemo jos 15 dana najvise,kao i taj Exodus koji je trebo izac jos prosle godine
violator ce izbacit EP mada bi mi svi voljeli jos jeno remek djelce od albuma (nova pjesma gazi sve)

PostPosted: 17. 10. 2009. 10:28 

Pathologist wrote:
Jednom sam s prijateljom diskutovao oko Slayerove diskografije,na spomen prvog on reče da mu je djetinjast,ali meni se tu najviše osjetio taj duh...Poslije njega Divine Intervention,Season In The Abyss na tronu.

Fakat, sve su stvari sa prvog neprocjenjivo dobre, ali combo Show no Mercy + Chemical Warfare, sta ti u zivotu jos treba :D

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2009. 15:56 

meni se nije posebno svidio christ illusion ... ali god hates us all ... brate mili ono nije normalno koja albumcina ... svaka pjesma je dobra na njemu ... a reign in blood najbolji album od njih definitivno ... a za najbolju pjesmu se zna :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2009. 22:11 

xD wrote:
meni se nije posebno svidio christ illusion ... ali god hates us all ... brate mili ono nije normalno koja albumcina ... svaka pjesma je dobra na njemu ... a reign in blood najbolji album od njih definitivno ... a za najbolju pjesmu se zna :mrgreen:

ali god hates us all auhhhhhhhhhhh meni br 1 :!: :!: :!: :twisted:

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2009. 00:17 

definitivno meni dobar album ... ali ne no.1 :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2009. 00:27 
ma sila od albuma (nema loseg momenta a kamoli pjesme)...ne najbolji naravno al daleko od onoga kako ga mnogi predstavljaju (al to je sve furka ovo ono)

PostPosted: 18. 10. 2009. 07:36 

ma ok je god hates us all, ali ako želiš pravi Slayer ne očekuješ toliko fensi nabuđenu produkciju i dždžanje.
album ko album, al ne kontam ak ti se sviđa south ili hell zašto bi ti se ultimativno trebao sviđati i GHAL, pa po meni tob komotno mogao biti drugi band.
da se ne skontamo krivo, Slayeru ču uvjek skinuti kapu, ali po meni im GHAL, unotač par total paljevina pjesama (Here Comes The Pain anyone:))) i nije trebao.

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2009. 11:42 
pa God send death je mozda i najbolja slejerova pjesma, disciple ubija takodje, et i here comes the pain , payback da ne pricam...

nikako ba drugi bend...zajebi druze to dzidzana produkcija (metal se slusa tako da se slusa GLASNO, a upravo to je SLAYER i da su imali mogucnosti 83ce napucati produkciju kakvu danas napucavaju sigurno bi je i napucali, ne samo oni...da je bilo mogucnosti za ovako napucanim produkcijama jedan Bonded by Blood ne bi zvucao tako kako zvuci vec bi zvucao kao ovaj remake "Let there be blood")

a prije bih rekao za Season il South (da se razumijemo beton albumi) da su "drugi bend" a ne God hates...

ja ne gledam bend (slejer il metaliku cu uzet za najocitiji primjer) po tim sablonima "prva 4 , prvih 5 i trebali se raspast ovo ono" vec ih gledam ko muzicare/metalce i sasvim je jasno da su to bendovi kojima je zadatak bio tj.imali su muda da "razvijaju" metal (a ne picit jedan fazon 30 god) prilagodjavajuci ga novijim dobima tako da od 10 slejer albuma nijedan ne lici na neki prethodni im a ostali su thrashu isto vazi za metaliku (s tim sto ovi ipak nisu ostali u thrashu :mrgreen: )...ne bi bas bio fazon da je slejer "pauzirao" vrijeme i do dan danas picio fazone reigna sa istom produkcijom i svime time iz 80tih (Whiplash anyone) ...takvi se albumi prave jednom i kad ga napravis, ne diraj vise da ne sjebes...il da ne dosadis narodu brate dragi....

al eto opet shvatam zasto neki ne mogu svarit GHUAS (hard kor elementi, pa mozda i najveca glupost zaljenje na lyricse,,,pa nista nisu drugacije nego na reignu ili pogotovo na divineu, stavise bolje su a to sto klinci ne kontaju je druga stvar) al vala sta fali Christ Illusionu? album je ba tresaca modernog doba,,,prze ljudi da valja...
naravno da se albumi iz 80tih ne mogu ponoviti niti mjeriti sa danasnjim (govorim za bilo koji bend, osim destructiona) al thrash metal , kako onaj iz zlatnog doba tako i ovaj moderni, najbolje radi slayer...

dakle Slayer je tu da razvija thrash metal i uvodi nove generacije u isti a ako neko zali za zvukom i produkcijom iz 80tih uvijek ce bit djece retro tresera koje ce izbaciti 2-3 albuma i o njima ce se nakratko pricati pa ce i oni ispariti i pasti u zaborav... Slayer nece nikada ;-)

Last edited by SODOM on 18. 10. 2009. 11:55, edited 1 time in total.

PostPosted: 18. 10. 2009. 11:54 

SODOM wrote:
pa God send death je mozda i najbolja slejerova pjesma, disciple ubija takodje, et i here comes the pain , payback da ne pricam...

nikako ba drugi bend...zajebi druze to dzidzana produkcija (metal se slusa tako da se slusa GLASNO, a upravo to je SLAYER i ta produkcija im je danas i vise nego potrebna)

a prije bih rekao za Season il South (da se razumijemo beton albumi) da su "drugi bend" a ne God hates...

ja ne gledam bend (slejer il metaliku cu uzet za najocitiji primjer) po tim sablonima "prva 4 , prvih 5 i trebali se raspast ovo ono" vec ih gledam ko muzicare/metalce i sasvim je jasno da su to bendovi kojima je zadatak bio tj.imali su muda da "razvijaju" metal (a ne picit jedan fazon 30 god) prilagodjavajuci ga novijim dobima tako da od 10 slejer albuma nijedan ne lici na neki prethodni im a ostali su thrashu isto vazi za metaliku (s tim sto ovi ipak nisu ostali u thrashu :mrgreen: )...ne bi bas bio fazon da je slejer "pauzirao" vrijeme i do dan danas picio fazone reigna sa istom produkcijom i svime time iz 80tih (Whiplash anyone) ...takvi se albumi prave jednom i kad ga napravis, ne diraj vise da ne sjebes...il da ne dosadis narodu brate dragi....

al eto opet shvatam zasto neki ne mogu svarit GHUAS (hard kor elementi, pa mozda i najveca glupost zaljenje na lyricse,,,pa nista nisu drugacije nego na reignu ili pogotovo na divineu, stavise bolje su a to sto klinci ne kontaju je druga stvar) al vala sta fali Christ Illusionu? album je ba tresaca modernog doba,,,prze ljudi da valja...

dakle Slayer je tu da razvija thrash metal i uvodi nove generacije u isti a ako neko zali za zvukom i produkcijom iz 80tih uvijek ce bit djece retro tresera koje ce izbaciti 2-3 albuma i o njima ce se nakratko pricati pa ce i oni ispariti i pasti u zaborav... SLyer nece nikada ;-)

jedino sto mi se nesvida christ illusion ... neznam zasto : D jednostavno nema ono nesto ... ocekujem kad preslusam album da mi ude špar pjesama u uho ... sto se dogodilo ali smao par jbt od 10 pjesama ... allbum je dobar i sve , al jbt ga ... kad nece nece

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2009. 12:06 

ma ok je men GHUA za slušat, al stvarno ono, ne znam, komercijalno zvuči. nevrmajnd.
a krajst ilužn, ok, kao povratak thrashu, ali brate men isprazna dosada.
o retro thrashu ne bih, poslušao sam vald 3 retro treš banda, i to ona koja su kao ok i koji su trebali svirati u Županji, i stvarno ne znam koji mi ispraznije zazvučao, bar po onih par stvari prije nego što sam napravio delete. novi MW nisam ni skidao naravno.

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2009. 12:09 
e pa to je to znaci...ti si vjerovatno vako malo stariji metalac i u tebi je osto samo old skul zvuk ;-) ...

PostPosted: 18. 10. 2009. 14:51 

tako nekako...svaka čast svakome i svemu, al ne mogu se tjerat slušat nešt jer je to "oldskul treš". mislim kak oldskul a snimljen 2009te?? oldskul mora bit snimljen tada u takvim društvenim uvjetima u analognom studiju na trake i sluša se sa ploča ili se presnimava na kazete poštom i fale ti popisi pjesama i novi Overkill nabaviš sa 2 god. zakašnjenja jer ni ne znaš da je izašao blabla, kontaš. al ok, u stvari nitko za novi thrash ne kaže oldskul treš nego retrotreš, i pošteno sve.
sad da procuri taj novi Slayer koji nije ništa od ovog nabrojanog ha ha.

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2009. 15:27 
da kontam al ipak to treba dozivit ti jesi al slabo ko od nas ostalih jest...
jbg ja sam ajmo rec mladja generacija pa sam snimao metaliku i sepulturu preko kemala i sinana te kucao pjesme na pisacoj masini i umjesto kavera crto neke kosturske glave :| :oops: a opet s druge strane gledam slike ovih nasih metalaca koji su picili po koncertima i nosali majice sinistera, obituaryja, cannibala,slayera a na slikama flomasterom pise 1992, 1988 i s tim se ne meres mjerit nikako...postidis se jbt

kad si vec kod overkill i kasnjenja...jbg neki su nabavili neke album sa po 25 god zakasnjenja :lol: :lol:

PostPosted: 19. 10. 2009. 00:54 

Ja ni dan danas ne mogu zaboraviti 91/92 godinu kad sma gledao svog starijeg brata u svoj toj Thrash odjeći i na skejtu, kao da gledam neki film, ko da čitam bajku, a samo 7-8 godina sam imao. To mi je bilo prvi put u životu da sam počeo osjećat neku jaku promjenu u sebi. Sjećam se svih tih kaseta, postera iz 86 godine i muzičke opreme kod komšije u garaži, svi oni logo-i šiljati, metalni ili šta ja već znam. ride the lightning mi je bio uspavanka svaku noć. Tu se vrtio naravno i Slayer, sve one demonsko-satanske priče o njima, koliko muda imaju i sve to. Jednom kad ti se to ureže u mozak nikad se ne zaboravlja. Nikad kinderima ne može ta muzika biti ko što je nekim starijim likovima, zato i jesu nastale one emo, new breed, creamo ovo ono pizdarije. Ko što SODOM reče, pravio svoje cavere itd, kuco na mašini itd. Fala bogu pa Bosna kasni u razvoju pa si to i mogao doživjeti prije deset godina. Sad da mi je nekog tako vidjet dao bi mu marku. Ustvari ima jedan lik u Zdićima pravi svoje cavere i pizdarije jer je uber old skul i nema računara haman :) Sve same kasete, audio cedeovi itd.

Profile  

PostPosted: 19. 10. 2009. 13:11 

hahahah.joj sto me dobro podsjetiste :)
sjecam se prve kasete pantere,sto mi jaran presnimio,i nisam imao omot,pa sam nacrto 2 kauboja kako gore,ono flomasterima obojio :lol: Zakon

Thrash je prvi pravac koji me bas ono privukao, i uvukao duboko u metal.. 8)
Zahvalan sam mu vjecno na tome :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 766 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]