Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 04. 2024. 00:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: HELLTIGERS
PostPosted: 07. 02. 2010. 22:07 
Offline

Joined: 06. 12. 2007. 02:09
Posts: 2494
Kultni sarajevski bend, nastao 1981., prestao sa radom 1989. radi smrti kompletne postave benda. Dvadesetjednu godinu kasnije, kult je živ - HELLTIGERS ARE BACK FROM HELL!

Postavu benda čine:

HammerTiger Emin - hellhammers
SexTiger Selver - bassatanik
DeathTiger Reuf - elektrik axe of death
EvilTiger Osman - hellscreams i vokills


evo i njihovog majspejsa gdje ih možete poslušat:

http://www.myspace.com/helltigers666

a evo i jedna od priča o HellTigersima:

HellTigersi na partiju

Dan je bio pakleno vruć i rajski dosadan. HellTigersi su, po svom običaju, ležali na hladnim grobnicama, pili, pušili, drogirali se i čitali erotiku. U jednom trenutku jedan od njih, HammerTiger Emin, reče: "Đavo da ga nosi, idemo na parti!", što ostali HellTigersi objeručke prihvatiše, jer im je parti bio u naravi. Negdje između treće i četvrte doze heroina, koju su HellTigersi sebi ubrizgavali u vrat, a koja je bila snažna da ubije i konja, odlučiše da se napokon pokrenu i odu da potraže gdjegod kakvog partija.

EvilTiger Osman je prednjačio, jer je imao istančan njuh pacova za partije, te on, pošto omirisa zrak, zagasa svoj motor i povika: "HellTigersi, za mnom!!!", nakon čega se svi divlje sjuriše niz cestu, prolazeći kroz crveno svjetlo i preko pune linije kao da su zeleno svjetlo i isprekidana linija.

Poslije dvadesetak minuta vožnje pređoše put, za koji ostalim motoristima treba barem trideset i pet minuta, i obreše se pred jednom vilom u čijem dvorištu se dešavao parti. Glavni krivac za to je bila jedna mlada i zgodna djevojka, kćerka roditelja koji su otišli na put, a njoj ostavili kuću, vjerujući da je uistinu nevina i čedna kao što se pravi pred njima.

Svojom pojavom HellTigersi plijene pažnju. Oni nose Tiger pantalone, old skul majice premoćnih bendova, pečvestove pune premoćnih bendova, kožne jakne sa šiljcima i nitnama oštrim kao žilet; kose su im duge, a brade isto; tetovaže krase njihova Tiger tijela, a lica njihova su lica puna prošlosti. Sve nevaljale djevojke odmah počeše međusobno da se došaptavaju, gledajući u opake HellTigerse, a momci, uglavnom šminkeri u šarenim kupaćim šorcevima i polo majicama, se okupiše u grupice iz kojih izađe negativna energija kao iz mrtvaca kužni zadah.

DeathTiger Reuf, onako u odjeći, se baci naglavačke u bazen, a voda iste sekunde pocrni i proključa. Preronivši čitav bazen, i to sa upaljenom cigarom ispod vode, on izroni na suprotnoj strani, mahnu svojom Tiger kosom, i dohvati crijevo prikopčano na bačvu piva, pa je eksira odjednom. Jedan od mladića u šarenom šorcu mu tad priđe i reče: "Od kada se nisi kupao?", pri čemu se kezio kao da je najpametniji na svijetu, sve namigujući svojim pajdašima. "Od maloprije.", mirno reče DeathTiger Reuf, pa pripali novu cigaretu i otpuhnu mladiću dim u lice. Ovaj je to shvatio kao smrtnu uvredu, pa je insistirao na izvinjenju. Dobio je Tiger šamar, zbog čega neće morati da služi vojsku.

SexTiger Selver priđe mladim djevojkama, a ove mu odmah napraviše mjsta i zgodno mu se osmjehivaše. On je izveo jedan trik koji ih je oduševio: presjekao je sebi venu na oštre nitne kožne jakne, pa onda na nju popio flašu tekile, poslije čega se našalio: "Mogu li dobiti malo limuna?" Ubrzo je nestao u pratnji prekrasne mlade vlasnice, kojoj su grudi bile ogromne, a jezik dugačak, negdje u spavaćim odajama vile, odakle se koji časak docnije začuše Tiger poklici i riječi vlasnice izgovorene u ekstazi, a koje nisu prilične da se navode jer su bile prilično pokrupne, kao i njene grudi.

HellTigersi uzeše da se zabavljaju na svoj način, što od djevojaka načini Tiger djevojke, a to su, poznato je, najbolje djevojke na planeti. Mladići propustiše svoju šansu da postanu Tiger momci, što je dolazilo od njihovih 'rđavih karaktera, jer su oni furali priču kako su oni tu glavni macani i već su se bili dogovorili ko će s kojom djevojkom, kao da su djevojke neka roba, ali šta će mace naspram tigreva, i to ne bilo kakvih tigreva, nego HellTigers tigreva. Šteta za njih, imali su dobru priliku da uvide šta je pravi provod.

Primijetivši svoju neprimjetljivost, oni odlučiše da pokušaju omesti Tiger zabavu. Pošto su neki od njih imali nekakav bend Zlatne godine, oni odlučiše da udare na tom polju. Već je tu bila montirana mala improvizovana bina i na njoj oprema skupa da bog sačuva. Ovi što sviraju se ispeše na binu, a ovi ostali momci stadoše ispred da ih podrže. Pjevač pročisti glas u mikrofon i otpjeva disonancu, tercu i repeticiju na a'dađo, il' kako već, što izazva užasan napad smijeha kod HellTigersa.

A tek kad počeše da sviraju! Željeli su da pokažu da i oni imaju konja za trku, obnevidivši na činjenicu da su jedini konji oni sami, pa odmah udariše po neprevaziđenoj kompoziciji "Zlatne Godine", koja je, u njihovom viđenju, bila oličenje wild partija, pri čemu su se oni osjećali kao parti animals. HellTigersi su se naprosto valjali po podu od smijeha, toliko im je bilo smiješno da nisu mogli ni po tri grama spida od jednom da pošmrču i zaliju sa po litar viskija na oko, na eks.

Onda je već bog odnio šalu, i ovi stadoše da se upinju iz sve snage pri izvedbama yu rock hitova, što istančane uši HellTigersa najzad više ne mogaše da podnesu. Podnijeli bi oni sami, ali vidjevši jad, čemer i očaj na djevojačkim licima, odlučiše da ipak spase parti i vrate mu ono što mu pripada.

Momci su mislili da su oni tu glavni jer sviraju i pjevaju i zabavljaju se kao normalna raja, kao što su se i njihovi roditelji zabavljali i voljeli, uz yu rock hitove, klasičnu karakteristiku normalne raje koja nisu seljaci. No, grdno su se zajebali, jer HellTigersi obožavaju da sviraju na improvizovanim binama dok se ove ne raspadnu od siline zvuka.

HammerTiger Emin izvuče iz bisaga svog Tiger motora svoje Tiger palice - dva brutalna crna spid ćekića; SexTiger Selver donese svoj Tiger bejs u kovčegu oblika mrtvačkog sanduka sa naopakim krstovima - nemilosrdnu mašineriju za okretanje utroba; DeathTiger Reuf donese svoju Tiger đitru u kovčegu u obliku mrtvačkog sanduka sa naopakim krstovima - motornu pilu hazardne distorzije; EvilTiger Osman izvuče svoj mikrofon na stalku u obliku naopakog krsta - megafon za Satanine riječi. Bježite sa bine metal nevjernici, HellTigers attack!!!

666 Satanic Speed Black Thrash Metal Punk from Hell, tako to rade HellTigersi. Parti dobi apokalptične osobine - djevojke se opijaju, skidaju i đavolišu, puca staklo, eksplozije, vatra, Satana, grobovi, kosturi, demoni, šišmiši, štakori, vukovi, vampiri, vukodlaci, naopaki krstovi, krv.

Prljav sam i crn kao rudar, Satana je moj gospodar
Lice crno kao ugalj, Satana je moj drugar
Ja pišam po crkvama i guzim sa cukama
Po ustima se diram prljavim rukama
Ja volim da pijem svoju krv
Ja nosim obrnut krst
Živim po noći ko sova
Blek metal pravila su ova! Argh!
Ocam, bratam, hail Satan! Kssss... Urgh!!!

Vidjevši da je Vrag vratio šalu, jedan od momaka probi led i reče prvom do sebe: "Hej, šta misliš da započnemo šutku, ipak su to HellTigersi?", pa ga gurnu ne čekajući odgovora. Kako to onda već ide, drugi gurni trećeg, treći četvrtog i oni se bogami pošutaše. Isprva je to bilo jalovo, ali što su više, to su postajali žešći. Djevojke priskočiše, onako gole, da plešu sa njima tu svemoćnu Tiger šutku - najzabavniji ples ikada, a onda logično počeše i da se međusobno ljubakaju i maze i da rade one stvari. Jedan od momaka uspjede da uhvati komad Tiger kože DeathTigera Reufa, koji nije ni primijetio da ga je odsjekao sa sebe pri sviranju svoje đitre motorne pile, metnu je sebi na čelo i stade da riče kao tigar, zbog čeg jedna naročito lijepa i zgodna demonica reče svojoj drugarici: "Bog te mazo al je ovaj Toza zgodan i jebozovan!", pa se obruši na njega i tu se na zemlji i poznadoše. Toza urliknu još koji put i prodera se: "Ja sam Tiger Toza, argh!!!", ali kako nije baš, zbog tadašnje predrasude, najbolje čuo tekst, on otpjeva: "Lice crno kao drugar, Satana je moj ugalj!", što je ispalo naročito smiješno i zbog čega su HellTigersi odsvirali specijalno za Tozu Raping the Sphynx od Hellhuntera.

Parti potraja tri dana i tri noći, a Zlatne Godine se preimenovaše u Motorhell 666 i odaše se metal vjeri i speed thrash black death crust from hell full of punx zvuku. Poslije toga HellTigersi organizovaše akciju Tiger čišćenja koja je učinila da vila ponovo zablista kao što su je i roditelji od mlade i zgodne vlasnice njoj predali na čuvanje. Kada su odlazili, sva raja se iskupi da ih isprati; žene zaplakaše, a i poneki momci, koji požuriše da izjave da im je nešto upalo u oko. Pitaše ih: "Kako da vas opet nađemo?", na što se HellTigersi okrenuše ka njima na svojim motorima, i uglas zaurlikaše kao tigrevi, nakon čega odoše u vratolomnu kolovoziju. Iako se nisu nimalo umorli, jer njima je u prirodi takav stil života, ipak su otišli, čisto da ispoštuju tradiciju odmora poslije derneka, u lutriju na poker aparate.

HellTigers, 666 Satanic Speed Black Thrash Metal Punk from Hell!!!

FIN


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 07. 02. 2010. 22:39 
Offline

Joined: 19. 05. 2006. 01:38
Posts: 1177
Ja sam naprosto odusevljen :D . Aj da netko i kod nas napravi nesto u tom metal punk fazonu, posto, da citiram Syphilitic Vaginas:

Quote:
Is devil hardrock sound = metalpunk. We make no big difference between, metal is punk, punk is metal.


To je to, samo pankmetal, buka, sotona, opijati, seks i motori ImageImageImage

EDIT: Metal Punk stvar je kvlt :twisted: :twisted: :twisted: .


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 08. 02. 2010. 00:47 
Offline
User avatar

Joined: 06. 05. 2006. 03:59
Posts: 4543
Location: Lukavac/Hall in tirol
Odlicno,svaka cast :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 08. 02. 2010. 01:27 
Offline
User avatar

Joined: 15. 11. 2008. 22:07
Posts: 1629
Location: Sarajevo
jao BOGOVSKI hahahahha :D GRMI

veselica mrtva :twisted:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 08. 02. 2010. 16:46 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 14. 07. 2003. 19:20
Posts: 6275
hahah Osmanovo povremeno skidanje Neše je vrh

dobar bend nema govora, ja ovakve stvari podržavam maksimalno HAIL :) :) :) :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 08. 02. 2010. 18:06 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Hahaha Helltigersi :D zakon


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 08. 02. 2010. 18:57 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 09. 09. 2004. 00:32
Posts: 2445
Dobro ovo ba. Cijeli dan pjevusim "Mi smo metal pankeriii..." :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 08. 02. 2010. 21:42 
Offline
User avatar

Joined: 10. 12. 2009. 19:58
Posts: 413
Location: Živi najs/Kuvajt
Mi smo metal pankeeerii!!!
Znaju nas svi sankeerii!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 09. 02. 2010. 12:20 
Offline
User avatar

Joined: 01. 08. 2006. 13:34
Posts: 760
Location: Under A Funeral Moon
Boki oko moje, a koji si ti od HellTigersa? Jesi li se to bassa prihvatio?

Riffovi su mi odlicni, na momente premocni, ali glas malo usra... ili ja ne kontam furku.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 10. 02. 2010. 02:05 
Offline
User avatar

Joined: 02. 07. 2007. 14:08
Posts: 641
Location: In the Cold Winds of Nowhere...
Ovo je genijalno :lol: :lol:

Svaka čast :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 11. 02. 2010. 12:24 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Metal pankeri himna :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 11. 02. 2010. 12:25 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Osini i Borisovi Å¡ejtanluci... :twisted:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 14. 02. 2010. 15:02 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Eo konačno teksta od "Metal pankeri" :)




mi imamo duge kose

mi imamo duge brade

mi furamo koznjake

i naopake krstove

neko vjeruje u boga

nasa vjera je cuga

neko cak i ne pusi

a u nas se ne gasi pljuga

................

mi smo metal pankeri

znaju nas svi sankeri

ko nas zovne rokeri

jebacemo boga

..............


mi furamo motore

crveno svjetlo sta je to

picimo brzo gume gore

murija jebo vas bog

nekom je bog vrhovo bice

nama su kocka motori i pice

neko ruke kremom maze

a u nas po rukama tetovaze

................

mi smo metal pankeri

znaju nas svi sankeri

ko nas zovne rokeri

jebacemo boga

..............



Pa naučite :twisted:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 14. 02. 2010. 15:17 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Eo teksta i za "Daj malo horsa"





dolazim na groblje tako mi djavola

kad tamo vidim sepavog nihada

djesi nihade sta ima

sta radis to medju grobovima

.......................

skontah da lijevu ruku skriva

lijevu skriva u desnoj mu piva

uhvatih ga za ruku kad u njoj sprica

vikuh aha i pade ucjena

........................

daj malo horsa

recu te bratu

kredita imam

zvacu ti tatu

....................

uopste me ne brine sto ispadoh picka

jer mi se na groblju fura spica

metal satana alkohol sprica

kovceg smrt grobnica

......................

a nihad je levat i slusa bijelo dugme

takvi se sotoni ne svidjaju kume

naopaki krstovi se njima gade

i njihovi koznjaci su nidje veze

....................

daj malo horsa

recu te bratu

kredita imam

zvacu ti tatu

....................


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 14. 02. 2010. 15:17 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Osa mi govori i ovo da okačim - kaže interview Helltigersa na Metal Hammer radiju xD
Eo slušam i valjam se od smijeha, genijalno :lol:

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... 14ff834ed1


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 14. 02. 2010. 19:02 
Offline
User avatar

Joined: 06. 05. 2006. 03:59
Posts: 4543
Location: Lukavac/Hall in tirol
Za ovaj prvi ne znam,al ovaj drugi tekst je sigurno Shitpifterov :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 14. 02. 2010. 20:19 
Offline
User avatar

Joined: 12. 09. 2007. 23:49
Posts: 1577
Location: Zenica
hahhah intervju je kul!!! :twisted:

"...i rekao da je doslo do pojave nekog novog metala, Å¡to nikako ne dolazi u obzir" :lol: :lol:

hahah. slava HELLTIGERS!! :twisted:
sex evil speed satan thrash hell punk koznjaci motori tetovaze i sve to :twisted: 8)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 17. 02. 2010. 22:17 
Offline
User avatar

Joined: 20. 07. 2008. 18:34
Posts: 897
Location: Zenica
Satana će vas satrat snagom svojom nečastivom!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 17. 02. 2010. 22:53 
Offline
User avatar

Joined: 12. 09. 2007. 23:49
Posts: 1577
Location: Zenica
ocemo heltajgerse u zenicu!!!! :twisted:

i jos dovest sihiratore, i one cafire Blindgod i eto veselja


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: HELLTIGERS - Kvlt se vratio
PostPosted: 18. 02. 2010. 00:18 
Offline

Joined: 17. 02. 2010. 12:44
Posts: 10
i sado mazo usput


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group