Abigail wrote:
@Emir
Shvatam tvoje razocarenje Androidom, mada nisam mislila da baguje na dizajru ko na vajldfajru s obzirom na hardver mobitela. Mene je u posljednje vrijeme poceo zezati pri otvaranju i slanju poruka, sto je u sustini uz pozive glavna funkcionalnost koju koristim kod mobitela. Takodje, ovih dana mi jede bateriju vise nego inace, te je moram puniti jednom dnevno (cak i sa ugasenim gps-om, vajrlesom.. i smanjenim brajtnesom ekrana). Njega dosta zeza to sto je vecina aplikacija napisano u Javi, mada sam citala da namjeravaju preci na C++ i HTML5 sto bi bila idealna kombinacija. Ipak, bez obzira na mane, Android je sigurno platforma koja dominira trzistem mobilne telefonije. Sto se biznis aplikacija i tableta tice, tu ce iPad-u tj iOS-u tesko sta da se priblizi. S obzirom da nisam intenzivan korisnik mobitela sem za povremeni pristup netu, mape (koje mi dobro rade na Androidu), te, naravno, pozive i poruke, Wildfire s Android OS-om mi je dobra solucija. Mada sa ovim iskustvom mislim da ne bih uzimala vise mobitel koji ima samo touchscreen. btw moram priznati samo da sam slaba na one Androidove smajlije koji dodju u porukama..bas su kjut haha...
Svi vele da to treba rootat. Ja zaista ne shvatam tu ljubav prema hateceu, taj njihov nonsens od sucelja je tezak ko slon i nista ne doprinosi, pola widgeta ne radi, a ja nemam ni fejs ni tviter tako da mi je izlisan. Javu mrzim iz dna duse od studentskih dana ali ni ona ne objasnjava mizerne standarde aplikacija za android. Ja koristim ovaj smoj mobitel maksimalno, ali kao sve osim telefona. Usput hateceova aplikacija za sms je sranje mrtvo. Meni je tako gubio poruke/jeo kontakte, onda sam prebacio sve sa sima na sd, ali opet mi povremeno pojede po koji kontakt. Smajliji su kjut skroz ali ih ja neznam ubacit u poruku, jebem ti hatece. Da mi je neko htio kupit ovaj dizajer hade sto sam dobio dzabe za postenu cjenu davno bih ga zamjenio sa samsung galaxy dvojkom (nedam pare za ajfon). Nabasao sam na onaj Mobilism pa sad opet skidam crackovane aplikacije i fakat 90% softvera koji dodje standardno uz telefon je smetljarski totalno. PowerAmp za muziku i Opera mini majka. Usput telefon "stenje", sad na 2.3 malo manje al na 2.2 je bio prilican jad. Samo sto sad widgeti mahom ne rade. NIKAD HATECE. Istina tastatura je super stvar. Jos da moze kako telefon bit bez ovih kerefeka i sranja, komend lajn, mozda bi i radio kako treba (ne treba vise od tri dugmeta, telefon, poruke, CL).
Abigail wrote:
Sto se razvoja aplikacija za iOS tice, imam ti ja dosta knjiga (u elektronskom formatu, naravno), od objective C-a za iOS developere do onih sa HTML peticom za razvijanje appova za iPhone i iPad. Ni Mac Mini ti ne treba ako imas virtuelnu masinu koju postavis i podignes na racunaru i tu sasvim dobro ide razvijanje aplikacija, barem kako sam cula od lika koji je s time radio. Za nekoliko dana bih trebala dobiti instalaciju sa VM-om pa kad vidim koja je tacno, javicu ti ako te interesuje da skines. Inace, nasla sam savrsenu futrolu za ajped:D

Mene samo interesuje da li ce ti Apple halalit da stavis proizvod na appstore koji je razvijen na VM-u. Isp'o sam ja iz fola ja programiranja skroz, ubi me posao i zivotni problemi, ali hvala ti svakako na ponudjenoj asistenciji. Isprobaj pa nam svakako javi kako to ide. Ja sam negdje prosle godine imao prilike malo se zezati sa Xcodeom al nista od tog. Sad cu OPET da pisem smrdljive reporte iz ERP-a, samo sto cu umjesto kompletno nedokumentirane MSSQL baze imati solidno dokumentiranu bazu...u OMNIS-u 7 koji se prestao razvijati 93-e. Jebem ti moj posao...
A futrola...to je to!
NFS Shift 2 jos nisam igrao nikako. Kont'o sam uzet Xbox360 i forzu 3 al nemam ja za to vremena. Svi kazu da je to vrh trenutno. Mozda ako kuci podjem ponesem sa sobom. Inace Ado Immolation kaze da je carska, ja imam svoje sumnje ali namjeravam ga probat svakako (NFS SHIFT2), mozda sad za bajram. Imam najduzi odmor (cak pet dana!!!) u 12 mjeseci. Hljebarenje je bol neopisiva.