Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 21:58

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 40 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Old schooleri gdje ste?
PostPosted: 26. 03. 2004. 04:29 

Ovaj topic sam postavio iz revolta, jer sada svako moze biti metalac i reci «ja slusam metal od kad znam za sebe»! Najlakse se uhvatiti Napstera ili nekog drugog net pretrazivaca, skinuti par nikadcuo grupa i praviti se pametan! Tako da i dijete moze ispasti veci metalac od nekoga ko slusa metal vise od desetljeca! Gdje su djecica bila kad je u Sarajevu bio «Rock Under Siege» sa plejadom extra metal bendova? Sjeca li se iko bendova kao sto su Almanah, Embodiment ili Incinerator ili Dickinsonovog posjeta Sarajevu? Old schooleri gdje ste? Ja za sebe ne mogu reci da sam old school, ali bar sam slusao Sepulturu, Metallicu, Slayer i Maiden dok je 99% mojih vrsnjaka slusalo Princess krofne!?
Tipican primjer jednog old schoolera je moj prijatelj Danko. Taj covjek ne ide dalje od Napalm Deatha ali je slusao metal dok sam ja gurao tutu u rikverc :) I sad treba da mu dodje neko dijete i kaze «Ja imam vise albuma od tebe (koje sam poskidao s interneta) i ja sam veci metalac???»

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2004. 05:19 

to zapazanje je veoma dobro... ima takvih klinaca, a i ljudi, ali najbolje ih je iskulirati, nasmejes se ili kazes, u redu imas vise i veci si metalac... to je dobro zapazanje, pogotovo kad dodje neki nafurani klinja u martinkama tek kupljenim pantalonama koje je iscepao i ciodama svuda po sebi i onda krene da sere o panku, rocku, i sto je najbolje , meni jos prica kakav si ti to metalac , ne oblacis se u crno ili ne nosis martinke itd... gluposti. ma fora je , ono sto sam vec reko, da neki lik japi u odelu , onako poslovan covek, mozda slusa metal duze i vise od tebe nego sto to mozes da zamislis, al on nije metalac...ustvari jeste , al iznutra :P :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2004. 17:25 

kao da je neki imperativ biti metalac...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2004. 19:46 

Heh, da adVers... sad cemo se jos pocet bavit podjelom ljudi na metalce i nemetalce i ko je veci metalac...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2004. 20:37 

Quote:
sad cemo se jos pocet bavit podjelom ljudi na metalce i nemetalce
nekad se zapitam da li bi se druzio sa nekim ljudima da ne slusaju rock/metal

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2004. 21:41 

Witch wrote:
Heh, da adVers... sad cemo se jos pocet bavit podjelom ljudi na metalce i nemetalce i ko je veci metalac...
ocemo da se bacimo na glasanje ?
ja sam cuo jednu do jaja recenicu sto mi se svidela... metalci ne govore za sebe da su metalci... ali evo ja cu reci da sam nemetalac 8) :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2004. 23:30 
Moderator

joj glupe teme,nije vazno kad si ti poceo slusati metal,vec je vazno da ti se istinski svidja,a to sto se neki hvale koliko albuma imaju,to je vec preseravanje i takvi ljudi se nazivaju pozeri

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2004. 23:58 

Dobra tema majke mi ma takvi klinci mi idu na zivce danas jedan sjedio pored mene u skoli odvrne mi linkin park :evil: :x nisi potrebni smajliji i jos mene vidje da sam na rnr forumu i rece me zar i ti volis rock kaze on njemu je system of down zakon i linkovci bizkviti i slicna sranja i jos kaze da su linkovci rock ja mu kazem da njih glupi mediji stavljaju u nu-metal a da to nikakve veze s metalom nema, jebes klince koje se hvale ja sam metalac ono ovo da on ima vise albuma njemu je mozda bitno da ima dosta albuma a dali mu se to svidza ma to su oni prolaznici pubertetlije , furaci neces nikad cut onog koji istinski voli metal da ti odma kaze da ima preko neznam koliko albuma i da je on veci metalac od tebe. Te izreke ja sam veci metalac od tebe to djeca samo govore da bi bili ko u centru paznje ma pustih ih ima takvih ihih jebes ih ko ih sisa

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 01:14 

znas sta je jedini problem tvoje "teme"? sto ces mene nazvati curom koja nema veze s metalom samo jer nije rodjena par godina kasnije?jebi ga, nisam ja kriva, a ne mozes to dijeliti ni po kakvim godinama...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 01:23 
Administrator

Quote:
Gdje su djecica bila kad je u Sarajevu bio «Rock Under Siege» sa plejadom extra metal bendova?

jebote tada sam imo 8 godina i hi-man i rafaelo iz nindja kornjaca su mi bili zakooon...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 02:39 

Tada sam imala 4-5 godina po huletovoj procjeni... i tad sam znala za miadene, metallicu and stuff jer ih je brat slusao, i koristili su bratu kao sredstvo da me preplasi...
I sad bih i ja po nekim procjenama bila pozer jer nisam bila na Kreatorovom koncertu i slicno bla bla.... pa nisam ni znala za Kreator a i da su mi zivot znacili i tad... kako bih otisla na koncert?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 02:50 

ja nisam metalac, ja sam bleker, pa me ovo ne tangira :D

shabane moj odgovor procitaj na aebyss-u, isto si i tam moetno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 12:17 

rock wrote:
Quote:
Gdje su djecica bila kad je u Sarajevu bio «Rock Under Siege» sa plejadom extra metal bendova?

jebote tada sam imo 8 godina i hi-man i rafaelo iz nindja kornjaca su mi bili zakooon...

Hahhahha, to care! :D Ja sam bila u podrumu sa zoharima, i imala sam 9 godina. Sto rece Gia, zar bi zbog toga bili pozeri? Mislim, jbga, shvatam tvoje razocarenje kada vidis milion furkica, i mene zivciraju, ali mislim da malo previse generaliziras.
Ljubav prema metalu ne mjeri se godinama, brojem albuma i slicnim stvarima. Bitno je da to slusas samo zato sto ti to istinski volis. Ja nisam imala srecu da imam brata ili sestru koji bi me naucili nekim stvarima, nisam imala srecu da rastem u normalnom okruzenju gdje bi mi se servirali metal albumi, nisam imala srecu da su ljudi oko mene to slusali. Slusala sam ga jedino ja, u samoci svoje sobe, kada sam se sama borila da cujem stvari za koje drugi nisu imali interesovanja. Imala sam srecu da mi je tata pravi ljubitelj rocka i da je tada (doduse vrlo kratko) postojao ISV radio. I to je sve. Nisam rasla okruzena metalcima. I zbog svih ovih stvari, ne dam nikome da me podcjenjuje iz bilo kojih razloga. Mnogo je teze zainteresirati se za metal sam, slusati metal sam (bez metalaca iza sebe), mnogo je teze pogotovo kad si zensko (jer sam u to vrijeme kada mi je trebala podrska i neko ko ce mi samo jos dodatno pomoci, gledana uglavnom s podsmijehom jer sam zaboga mlada i jos zensko, i jos nemam brata metalca). Furkice svakome idu na zivce, upravo zbog cinjenice da ce oni sve to isfurati za koju godinicu. Ali mlade metalce nikada ne treba podcjenjivati, bez obzira na to u koju grupu se kunu i koju su grupu culi. U njima treba prepoznati ljubav prema metalu i pomoci im da izađu na pravi put. Ja te podrske nisam imala i zato sam je danas spremna dati svakom pocetniku koga metal iskreno zanima. Poenta: furkice jesu iritantne, ali među grupom tih ljudi sigurno postoji neko ko voli metal. Mislim da se previse podcjenjuju mladi ljudi. Mislim da neko dijete koje prođe ulicom ponosan na svoju majicu Sepulture ne treba gledati s omalovazavanjem. Jer uostalom, sta bilo ko od nas zna o njemu?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 13:00 

zivio govornik :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 14:27 

...Nisam rasla okruzena metalcima. I zbog svih ovih stvari, ne dam nikome da me podcjenjuje iz bilo kojih razloga. Mnogo je teze zainteresirati se za metal sam, slusati metal sam (bez metalaca iza sebe)...

ej nemas pojma koliko si upravu s ovim...najlakse se prikljuciti nekoj masi i pripadati tome, nego sam spoznati neke iskonske vrijednosti u muzici koju slusas...jos pogotovo ako zivis u nekoj nedodjiji...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 18:22 

Eh, Bathory fino reče sve ono što je meni bilo mrsko pisati :). Ja sam imala samo tu sreću da sam se družila s njom i da sam preko nje upoznala dosta metala, dosta grupa i da sam stvarno zavoljela tu muziku. Zato danas mogu fino sjest u svoju sobu i odvrnut onu grupu koja mi se sviđa i slušat ono što mi je gušt i znati da ja to ne glumim, već da to stvarno volim. Bathory, thank you! :)
P.S. Sjećam se ja Almanaha, al najviše zbog Feđe Štukana :P :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 19:16 

pobesnelizmaj wrote:
ja sam cuo jednu do jaja recenicu sto mi se svidela... metalci ne govore za sebe da su metalci... ali evo ja cu reci da sam nemetalac 8) :)
evo ja cu za sebe da kazem da sam metalac (mada mi je omiljeni bend PINK FLOYD)

ti tripovi da je neko veci metalac od mene zato sto on cuti i nema kosu i sedi kuci i odvrne metal i "ne fura" se kao ja koji imam kosu nosim majice... :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 19:18 

rock wrote:
hi-man rules

jedno 4 -5 god

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 20:02 

More kova?

Da se "metalnost" mjeri po kolicini metala koju imas na sebi.

Naravno, peace znakovi, gandza listovi, anarhija emblemi, pentagrami, i ostale kerefeke oko vrata SE NE PIKAJU.

Pikaju se kileri, nitne, metci, metal u cizmama, ekseri, boreri...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2004. 21:35 

KoldVoid wrote:
More kova?

Da se "metalnost" mjeri po kolicini metala koju imas na sebi.

Naravno, peace znakovi, gandza listovi, anarhija emblemi, pentagrami, i ostale kerefeke oko vrata SE NE PIKAJU.

Pikaju se kileri, nitne, metci, metal u cizmama, ekseri, boreri...

a pentagram na koznjaku izradjen od nitni? :)

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 40 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]