Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 14. 08. 2025. 01:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 160 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next
Author Message
 Post subject: Ep u Wallu
PostPosted: 08. 10. 2002. 06:20 
E da sad jos dam komentar o tom mnogo spominjanom The Wall-u.
E ljudi moji dragi to je album kojem gledano kao cjelina ni jedan drugi album na svijetu ne moze prismrdit na kilometar. Citav album posvecen je samo jednoj temi i sve pjesme su dio jedne vece price o otudjenju covjeka od drustva. To naravno nije skup idiotskih pjesama kakve pjeva dobar dio metalaca gdje deranjem grla iskazuju neku debilnu frustraciju zbog svijeta koji ih okruzuje. Ovo je pravo remek djelo.
Ako ga nikad niste preslusali stvarno nemate pojma o zivotu.

Pozeljno je i da se pogleda film the wall koji pojasnjava one dijelove koji nisu bas dokucivi.

Post subject: Re: Ep u Wallu
PostPosted: 08. 10. 2002. 07:43 
Administrator

Morrison wrote:
E ljudi moji dragi to je album kojem gledano kao cjelina ni jedan drugi album na svijetu ne moze prismrdit na kilometar. Citav album posvecen je samo jednoj temi i sve pjesme su dio jedne vece price o otudjenju covjeka od drustva. To naravno nije skup idiotskih pjesama kakve pjeva dobar dio metalaca gdje deranjem grla iskazuju neku debilnu frustraciju zbog svijeta koji ih okruzuje. Ovo je pravo remek djelo.

Pozeljno je i da se pogleda film the wall koji pojasnjava one dijelove koji nisu bas dokucivi.

Reci im Kemo...... The Wall je jedno remek djelo kakvog vise nece biti... Gledo sam sve moguce filmove o tom Wallu, zadnji na HRT prije skoro 2 mjeseca..

Profile  

Post subject: Re: Ep u Wallu
PostPosted: 08. 10. 2002. 21:51 
Administrator

Morrison wrote:

Haj' oladi malo Morrison. Slusaj rock, ne petljej se u metal, jer je svima ocigledno da se ne razumijs i ne kontas metal.
Nego evo ti moj savjet, preslusavaj do ludila The Wall i poklopi se, i ne petljaj se u sta se ne razumijes i gdje si na ledu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2002. 22:54 

Slusaj, Morrison papak jedan, da imalo citas vijesti iz svjeta muzike vidio bi da je u vecini anketa Appetite For Destruction od starih Gunsa izabran za najbolji rock album svih vremena. Ja ne kazem da svi to smatraju ali je to vecina ipak izglasala.

Zato ona gore lista je samo tvoje misljenje i ne vrjedjaj druge koji misle drugacije. :evil:

Profile  

Post subject: pocetak jednog divnog dugog (ne)prijateljstva
PostPosted: 09. 10. 2002. 13:39 
Da vidimo. Prva tvrdnja je da nemam pojma o metalu. Momak imam 200-300 albuma metal muzike od trash-a do black i new age metala. Zakljucak: Metal je jedna idiotska nuspojava Rocka koja se evidentira kroz brze ritam gitare, upotrebu duple pape na basu bubnjeva, i bjedne solaze, sve to popraceno odvratnim urlanjem nekog majmuna koji u biti nema pojma o pjevanju. (Za solaze i pjevanje cast izuzetcima).
Dalje: Nemate pojma sta znaci dobra pjesma, jedino sta prepoznajete je ritam dovoljno brz za sutku.
Dakle darkman light znam i vise nego dovoljno o tom sranju od muzike (ako se moze uopce smatrat muzikom, vise odgovara izivljavanje na instrumentima) dok za razliku od mene ti nemas pojma o stvarima kao sto su Led Zeppelin ili Pink Floyd, a da ne spominjem manje poznate grupe tipa Grand Funk, Allman Brothers Band ili Iron butterfly.
Toliko.
S nestrpljenjem ocekujem tvoj novi umni isprdak na polju muzike.

Post subject: Longbows, swords, horses and all the other equipment...
PostPosted: 09. 10. 2002. 14:05 
Kad bi se sve mjerilo po glasovima koje daju idioti koji nemaju pojma o muzici a misle da imaju. Prihvatio bi' tu listu da ju je napravio tim od jedno 10000 muzickih kriticara koji znaju sve zivo o svim vrstama muzike al' posto nisu okaci to macku o rep. 90% ljudi koji su glasali na toj anketi nije bilo ni rodjeno kad su svirali Jimi Hendrix ili neko od starijih rockera.
Ipak slazem se s tobom kad kazes da je moja lista napravljena po mom ukusu ali ipak vjerujem da bi makar 3 moja izbora usla u prvih 10.
don't think I need anything at all,
No, don't think I need anything at all,
All in all you're just another brick in the wall.

Post subject:
PostPosted: 09. 10. 2002. 14:48 
Administrator

Kemo heavy metal kao pravac je najslicniji rocku i nadam se da on spada medju tvoje izuzetke, jer bandovi kao Iron Maiden i Judas Priest su vrhunski i po kvaliteteti ravnopravni svim rock bandovima.

Profile  

Post subject: Za Morrisona, zaboravljenog muzickog "experta"
PostPosted: 09. 10. 2002. 19:48 

Quote:
Kad bi se sve mjerilo po glasovima koje daju idioti koji nemaju pojma o muzici a misle da imaju. Prihvatio bi' tu listu da ju je napravio tim od jedno 10000 muzickih kriticara koji znaju sve zivo o svim vrstama muzike al' posto nisu okaci to macku o rep. 90% ljudi koji su glasali na toj anketi nije bilo ni rodjeno kad su svirali Jimi Hendrix ili neko od starijih rockera.
Ipak slazem se s tobom kad kazes da je moja lista napravljena po mom ukusu ali ipak vjerujem da bi makar 3 moja izbora usla u prvih 10.

Nisam znao da imamo takvog experta na forumu. Zato mozda treba i ukinuti forum i u budice pitati Morrisona sta je tacno a sta ne jer je on ocigledno pokupio svu pamet svjeta.

Argumenti su mu stvarno genijalni jer on ocigledno ima uvid kako se ankete sprovode i ko u njima ucestvuje. Jedino me zbunjuje kako nije primjetio s obzirom na njegovu upucenost u rad ovih novina da je u jednoj od anketa upravo album Led Zeppelina bio na drugom mjestu. U jednoj drugoj je opet Jimi Hendrix izabran za najboljeg gitaristu svih vremena. Cudno je to s obzirom na njegove tvrdnje da ankete rade i u njima ucestvuju ljudi koji nemaju pojima o muzici.

Jedno pitanje za "najpametnijeg"

Zanima me "gospodine" Morrison koliko je bitno da li se covjek rodio tokom 60-tih ili ne, da bi znao sta valja a sta ne s obzirom da se na primjer Jimi Hendrixovi albumi i dan danas prodaju ko' halva? :roll:

Profile  

Post subject: Re: pocetak jednog divnog dugog (ne)prijateljstva
PostPosted: 09. 10. 2002. 20:05 
Administrator

_Morrison_ wrote:
Da vidimo. Prva tvrdnja je da nemam pojma o metalu. Momak imam 200-300 albuma metal muzike od trash-a do black i new age metala. Zakljucak: Metal je jedna idiotska nuspojava Rocka koja se evidentira kroz brze ritam gitare, upotrebu duple pape na basu bubnjeva, i bjedne solaze, sve to popraceno odvratnim urlanjem nekog majmuna koji u biti nema pojma o pjevanju. (Za solaze i pjevanje cast izuzetcima).
Dalje: Nemate pojma sta znaci dobra pjesma, jedino sta prepoznajete je ritam dovoljno brz za sutku.
Dakle darkman light znam i vise nego dovoljno o tom sranju od muzike (ako se moze uopce smatrat muzikom, vise odgovara izivljavanje na instrumentima) dok za razliku od mene ti nemas pojma o stvarima kao sto su Led Zeppelin ili Pink Floyd, a da ne spominjem manje poznate grupe tipa Grand Funk, Allman Brothers Band ili Iron butterfly.
Toliko.

O mister Morrison "The Music Expert" brojke uopste nista ne govore, mogao si komotno jos koju nulu dodati, stvar ostaje ista. Tebi je metal u globalu stran pojam i da imalo pojma o pojmu imas ne bi se provaljivao. Ali ipak ti se veliki rocker, i poznavalac metala pa cemu diskusija. Interesantno samo kako niko nema pojma, a samo ti sve znas.
I ne laskaj si tako puno, niti imam namjeru, a ni vremena da se dalje objasnjavam s tobom i tebi slicnim (sve si rekao svojim vanserijskim postovima). Samo se pored tvoje debilne rockerske konstatacije nije moglo mirno proci. Najbolje ti je da se zatvoris u sobu i kao veliki rocker blejis u zid (the wall) i samozadovoljavas se mislju kako je rock vrhunas muzike, ti najpametniji pa si kao takav skontao da samo rock valja.
Long live metal!!! Dream Theater je zakon!

Profile  

Post subject: Re: pocetak jednog divnog dugog (ne)prijateljstva
PostPosted: 09. 10. 2002. 20:20 
Administrator

_Morrison_ wrote:
Toliko.

koji ti je kurac imas ti 200 - 300 metal albuma ali od toga nisi cuo ni jedan zato ne seri

Profile  

Post subject: ah kako je lijepo biti medju gomilom (ne)prijatelja
PostPosted: 10. 10. 2002. 12:52 
Slazem se dobrim dijelom sa Huletom za Iron Maiden i Judas Priest.
slazem se i sa Darkmanaom da su Dream Theater dobri.
Longbow nema pojma o cemu ja pricam ocito. Zeppelini i sve super genijalne grupe iz ranijih perioda su tu iz jednog razloga - Mogu se cut na MTV-u (i to Engleskom a ne Njemackom) gdje ih kuju u zvijezde dok druge grupe kao sto su npr. Shadows-i ili Quicksilver koje su takodjer bile odlicne grupe ne pominju jer nemaju pojma da su ikad postojale.
-Longbow ti se vrati puzenju po ravnom ziletu, i ne probudio se uskoro.
-Darkman vrati se crnoj braci u Afriku, mozda ce oni imat vise razumjevanja za tvoju divljacku muziku.
-Ihti nadam se da me neces sljedeci put docekat sa handzarom.
-Hule majstor. Jedan od rijetkih na ovom forumu.
-Bora oglasi se!

s obzirom da ovo moze ic u nedogled kao sto mi se vec jednom desilo sa izvjesnim glavonjom koji nije htio popustit ovu poruku sluzbeno proglasavam zadnjom na odjelu teme najbolji album.
Naravno ocekujem jos po koju pametnu od dueta darkbow&longman.
Vozdra!

this is the end.

Post subject: kome ba? meni ? njemu ? ma kome ?
PostPosted: 10. 10. 2002. 13:02 
bum

sta bi komsija

ma suti i pazi malog, izgleda da odnekle puca
------------------------------------------------------------

s-p-a-m

btw. jel ko donio ovom crncicu sto vi zovete server vode ovih dana?

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2002. 14:31 
Administrator

Joj ohladite ba.... hej.... :twisted: :twisted:

Long live rock and roll!!!!!

Quote:
btw. jel ko donio ovom crncicu sto vi zovete server vode ovih dana?

server jebeno trokira.... ali tako je to kad se nema para za bolji....... :? :cry: :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2002. 15:04 

Hvala, Morrison. I ja smatram diskusiju zavrsenom jer ocigledno nemas, niti si kad imao solidnih argumenata za tvoje tvrdnje. Cudno, da niko drugi nije cuo za tako dobre grupe kao sto su Shadows-i ili Quicksilver. Ah da zaboravio sam, kad su one bile popularne niko se drugi nije rodio osim tebe :wink:

Ako mislis da ja gledam MTV bilo Njemacki, Engleski, Americki a bogami i Kineski (ako su ga napravili) grdno se varas.

Jedini pravi muzicki kanal (bez 100 reklama po satu) je VH1 i njega gledam uglavnom petkom iza 23:00 jer tada pocinje Classic Rock. Tu se mogu cuti i vidjeti Led Zeppelin i sve ostale dobre rock grupe.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2002. 15:33 

Zaboravio sam jednu stvar Morrison. Tvoj jaran Bora se vjerovatno nece oglasiti jer uziva u nagradi koju je osvojio ovdje na forumu. O cemu se radi procitaj u rubrici "Generalne Rasprave"--->"Pogodi sta je". On je cak trazio nekoga da s njim podjeli nagradu pa mu se mozda mozes pridruziti.

Iz nekog razloga, uopste nisam iznenadjen da ste vas dvojica jarani 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2002. 16:54 
Administrator

Ja i _Morrison_ smo prijatelji a on i Bora su uopste ne poznaju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2002. 18:03 

Dajte ljudi ne serite toliko po ovom forumu.......
Kemo brate moj ohladi....
A i vi ostali nemojte mi jebavati brata da ja ne bi....uh...uh...uh...
A to koji su najbolji albumi tesko pitanje......
Ne mogu se skoncentrisati da vam kazem koji je album.......
Jebo te gdje me nadjoste??????
A Bora......To je.......ne znam....
Kemo je covjek.....
Ma i vi svi ostali........svi ste vi moja braca........mislim po muzici.......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 11. 2002. 03:53 

hehehehehehee, vi fakat niste normalni.
vidite da covjek slusa vise ove pihodelicne (kraut rock) bendove tako da ne konta da nije sav metal u vristanju urlanju i brzini.
za sve ima prvi put pa tako mozda i nauci nekad nesto.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2002. 11:38 

Tesko je reci ali evo mojih top 10

1. Guns N` Roses - Appetite for Destruction
2. Faith No More - The Real Thing
3. Metallica - Black Album
4. Guns N` Roses - Use Your Illusion I
5. Guns N` Roses - Use Your Illusion II
6. Nirvana - Unplugged In New York
7. Faith No More - Angel Dust
8. Led Zeppelin - Untitled
9. Nirvana - Nevermind
10.Guns N` Roses - GN`R Lies

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2002. 15:51 
Administrator

a nijednog albuma SMAKA!???? :oops:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 160 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]