ovo je sve ontopički off, pa kom se da, nek čita
Kakve veze ima ko kako stoji za vrijeme svirke? Uvrijedili su me nja nja šmrc. Njihov performans, njihova stvar. A što se tiče Gloves off-a ja tu vidim i neke praktične razloge za ovakav položaj. Npr, ima tu mnogo dugih pauza pa je zgodnije ako vidiš bubnjara kao na probi, da ne bi bilo plink plonk bluub, nego kad je zdrš! da je zdrš!!! Ne kažem da je to razlog, jer šta će ti bolji od praktikovanja straight-a u Burbonu

, al' da je zgodnije tako, jest.
Pogo-u, normalno, jeste mjesto na ovakvim svirkama, al' uvijek je bio problem to gdje je tačno granica...Jednom sam svirao neki ska na trubi, krenu narod da se šuta, neko pade na stalak od mikrofona, mikrofon udari u trubu, tresnu me truba i umalo ne polupa zube...nije to fino, a-a. Ima tu još jedan problem, shvatam da to jeste sastavni dio ovakvog tipa zabave, al me je uvijek nervirao. Npr, sad vi vježbate neke pjesme, kao nešto se trudite, odete na svirku i onda: mikrofon je uvijek više u publici nego kod pjevača, a onaj za prateće možeš samo sanjati da će jednom da se vrati, u magnetima od gitare(koji na žalost nisu baš jeftina roba) je gomila piva, a kablove nakon jedne svirke moraš ili prelemiti ili baciti. Po logici stvari, trebali bi praviti samo instrumentale i nikad ne svirati na gitarama skupljim od 50 maraka, a i to je previše. Zato, iako je vrlo kul gledati neki vid veselog haosa oko sebe, ja ipak najviše volim svirke s malo višim podijumom, gdje fino izbacivači stoje ispred bine, pa ponekog pustiš da skoči s bine, ponekog da malo urla u mikrofon, a ponekog i ne i tako...
A ja svojoj kćerki ne bih preporučio da ide na ovakve svirke... sinu da, al ako nije baš presitan

.