Na zalost, ja kontam da je najmanje do Miroslava... Kazem, na zalost, zato sto, da jeste do njega, stajalo bi KAKO TREBA!, il', u boljem slucaju, nasi (pa bi onda bilo, ciji si ti/on/ona/ono+mnozina). Nisam niciji avokat, al' sam se, evo, nakanila. Nije suplja ljudi, treba malo "prosetat" po forumima u RS-u i Srbiji...
Ako skontate "na prvu": Vidi je, ustaljena nacionalisticka spika! zajebali ste se u startu, ja cu da serem po "svojima".
Da vam ispisano bude jasnije, evo necega sto sam nedavno ustanovila, moglo bi se rec' da je anegdota... Naime, postavim ja, prije izvjesnog vremena, topic o nasem bandu na jednom srbijanskom forumu (nebitno kojem). I, kaze, treba odobrenje administratora. Ok., cool. Odem ja, nakon nekoliko dana, da provjerim dal' je topic odobren, kad ono nista. Ok., ponovim ja ponovo, dakle, postam novi topic. Nakon par dana ponovo svratim i nista. Tek negdje ovih dana, nakon izravne komunikacije sa moderatorom, ustanovim da je topic postavljen, ali kako
Na stranu to sto je post, biografija banda i ostale tehnikalije, bio editovan, tacnije otfikaren je, onako odokativno, najveci dio teksta, nego sto je moderator PROMIJENIO osnovne podatke o bandu, odnosno odakle je nas band. Bez obzira sto vecina Älanova, formalno-pravno, zivi u Istocnom Sarajevu (istocno od cega, hahaha, jadi moji
), mi se uvijek predstavljamo kao band iz Sarajeva i tako smo i naveli u tehnikalijama. Mislim, u gradu s tim nazivom smo se rodlili, u njemu zivimo i zvace se tako kako se zove... Al', ne dade vrag... Doticni moderator je uzeo sebi za pravo da izmjeni Sarajevo u Istocno Sarajevo.
Zasto ova prica?... Zato sto je sasvim dovoljan broj ljudi (citaj, PREVELIK!, cast izuzecima) iz RS-a neobicno senzitivno na taj svoj RS, ma, sta senzitivni, isfrustrirani! I da se, na forumima koje posjecuju, posta samo ta Bosna i Hercegovina (a da je slican kontekst, dakle, kompilacija iz cijele drzave) bilo bi hiljadu jezika (citaj, bas, bas svadja, vrijedjanja, prijetnji...) Nisam jedan put naletila na Miroslavove "obracune" sa takvim likovima... smiruj, objasnjavaj itd. varijanta.
E, sad ce neko postaviti, sasvim logicno, pitanje zasto se TAKVIM MALOUMNICIMA prilagodjavati? E, pa zato sto su ti maloumnici slucajno maloumnici koji zive u ovoj zemlji (mada njima treba lekcija gdje zive jer, valjda, jos nisu ukapirali sta im na pasosu pise)... Sta je alternativa? Svadjati se sa maloumnikom (donji si u startu, takvi ne popustaju), tuci se? A ti kontas, proci ce ih jednom, shvatice.
Valja nama, ljudi, zivjet ovdje zajedno (i sa budalama)... NE!, prilagodjavanje budali, odnosno takva vrsta kompromisa, nije najbolje rjesenje? Al' sta jeste? Izolacija u svoj tor?, diskriminacija i/ili ignor budale? (izdrzi se donekle), svadja?, tuca?, prijetnje?... Ja nemam odgovora na ovo pitanje...