~°~ wrote:
Ja ovo bas mogu slusati. Spora, umrtvljujuca, jednostavna muzika. Kako god da si snimio vokal, odlican je. Ovakav nacin snimanja vokala ne bih mijenjala ni kada bih imala solidne studijske uslove.
"Nordischer Sturm" ponajbolja, iako se to vec moglo cuti. No, sasvim logicno s obzirom da se radi o jednostavnoj muzici. Pocetnicki rad koji ima dosta osobnosti, zelim ti da to zadrzis ubuduce jer gubitak iste moze biti jedna od najvecih opasnosti u daljem progresu.
Jedina ozbiljna primjedba sa moje strane je da je uvodna "Winterkälte" morala biti mnogo razvijenija, u simfonijskom smislu, mnogo vise varijacija na temu jer zamisao prosto zove da se to uradi, a i ima dosta muzickog prostora za to.
Hvala na pohvalama i konstruktivnoj kritici, bas mi je drago da se nekom svidjelo
Ovakvi odgovori su uvijek motivacija za daljni rad.
Winterkalte nije ni po mom ukusu dobro ispala, pogotovo zato sto sam bass, odsviran na ovoj opremi uvijek zvuci prazno. Mislim da bi to dosta bolje zvucalo kada bi donjeo pojacalo i odsvirao to pred nekim, nego ovako. Ali o tom po tom.
Sa Vokalom sam i ja dosta zadovoljan, i kao sto se da primjetit Filosofem je bio uzor.
@Bekim
Bekime druze, ovo je moj projekat i uvijek sam govorio ako budem svirao sam da ce to dosta liciti na Burzum. A onaj projekat sto sam vam pricao (sa bubnjarem svabom) ce biti dosta brzi, znaci mix ranog Bathory-a + Darkthrone (otprilike UaFM). Ali zato mi ipak trebaju zivlji ritmovi, dok ovo sto radim sa Verschneite Walder sasvim lijepo funkcionise sa ovakvim bubnjem.