@ Serator
Ajde mi onda objasni zasto izbjegavas jumbo pragove, koji su konkretno razlozi zasto otpisujes gitaru sa jumbo pragovima?
Moj razlog za jumbo pragove je prvo taj sto jumbo pragovi pridonose reprodukcije jaceg, masnijeg tona sa vise sustaina .... isto tako dok sviras imas bolju kontrolu, bar ja, imam jaci osjecaj sta mu se desava pod prstima ... ta dodatna kontrola mi npr. daje mogucnost da lakse proizvodim vibrato i to one jebacke rockerske.... ne vidim koji bi mogao da bude prektican razlog zasto ih izbjegavas osim tvoje neke licne ideje (bez argumenata) da ne valjaju.
@moondust
Jako je bitno da ti instrument i anatomski odgovara, znaci da ti se svidja kako ti lezi dok sviras stojeci, sjedeci i slicno.... i na kraju krajeva, gitata ti mora biti lijepa!!!
Za 600 KM nemas bas neki veliki izbor da kupis kvalitetnu gitaru, pa ces morati da se zadovoljavas sa sitnicama vezano za svoj instrument kao sto je npr. oblik, ili solidan magnet i slicno. Sve za te pare ne moze biti ekstra.
Na zalost jeftine gitare koji bih ti ja preporucio su sve izmedju 700-800 KM pa nebih da onda nista govorim. Cini mi se da su tek preko 700 KM gitare malo kvalitetnije izrade ...
B.C. Rich Outlaw PX3Washburn X30Peavey V-Type NTB - ovo je skuplja verzija, ima jeftinija bez ovog sedefa, ova na slici je neck throug body, a u Artistu ima mislim iz dva dijela ...
B.C. Rich Kerry King VWashburn i Peavey imas u BiH u Artistu, a b.C. rich ces morati potraziti u SLO ili CRO ... ili SRB .. neznam gdje tacno ima, znam da ima u SLO ...
B.C. RichLM TRADE d.o.o.
STARA CESTA 9
CELJE, 3000-SI
SLOVENIA
Phone: +386 3 492 0092
Fax: +386 3 4920091
Email:
lm-trade.miha@eunet.siEvo ti jos neki prijedlozi, klikni na linkove dole >>>Squier Standard Double Fat StratocasterPeavey Rotor EX