AA wrote:
jes imao priliku Big Muff kontrolisat? kolko se krece?
Big Muff je fuzz, nije klasicni OD/Dirt...mislim ja nikako ne trzam na te glupe rano-Sabbathovske efekte, nit pase mom stilu sviranja nit ima ikakve definicije, nije ih dzabe vrijeme pregazilo. Mozda ispred nekog Orange-a, Hiwatta, Voxa, il starog Marshalla, al stavit to pred neku modernu Hi-Gain glavu tipa Pitbull, Powerball, Cobra, Uberschall, Herbert pa cak i Dual Rec.a ili JVM-a bi bio bezobrazluk. Mnogi porede Big Muff sa Boss-ovim Blues Driver-om. Meni je Blues Driver daleko kulturnija pedala.
Ono, if that's your bag, vecina mi kazu da su Sovtekove verzije dalekoo bolje od NYC izdanja, mada ih ja cuo nisam, a kvalitet konstrukcije je znatno losiji, kao i cinjenica da pored manjka true bypass-a nemaju ni prikljucak za adapter... al ona NYC me je tesko razocarala, jedina dva moguca rezultata iz nje su sustanje ili blato. OK ako sviras nesto ko Sunn O))), al jesil ubacio jedan pravi riff u jednacinu ode sve u vrazju mater...
Generalno, nov Big Muff Pi ne smije bit vise od 80 dolara, Little Big Muff 70, a Sovtek Pi 60. Oduzmi oko 30-40 za iste u polovnoj varijanti.
Slicno vazi i za English Muff'n, puno sam ocekivao od nje al jednostavno nema ni priblizno dovoljno muda za ista zesce od Iron Butterfly-a. Plus sto zuji ko trafo stanica. Valjda je do one kurceve 12AY7 lampe...al eto, za ocvale rokere san snova valjda...
Volim EH efekte kao sto su Deluxe Momory Man, te pogotovo Stereo Memory Man w/Hazarai (ako neko zeli my love and affection, get me one
), POG je definitivno najjebackiji Octaver na planeti, a tesko je naci premca i za Small Stone, Deluxe Electric Mistress, a ni PolyChorus nije za bacit. No imaju i oni totalnih promasaja kao sto je skoro citava nano serija, kao i Holiest Grail koji digitalci kao sto je T.C.-ev Nova Reverb pojedu za dorucak. Mada jebiga, neki ljudi bas moraju imati kompletno analognu opremu...ja sam ipak operisan od tog kompleksa...