Jesam li sam u svojoj ljubavi za krakatim i rogatim zicnim instrumentima? Nadam se ne...
Znate na sta mislim jebiga, od Gibson revolucije iz 58-e (Explorer i Flying V) pa sve do danasnjih Moser, Lurch, i ostalih ludjackih oblika.
Iako imam neizmjernu kolicinu postovanja za gospodina Mosera, i fakat ne bih mogao naci vise rahatli coeka od njega da mi gitaru sklepa, nisam dosad vidio nijednu njegovu gitaru da je iole nalik na ono sto bi meni leglo.
Sto se tice BC Rich-a, samoproglasenih bogova ludjackih oblika, moram iskreno reci da, iako mi je Ironbird fascinantan oblik, jos bi samo za Warlock-a istreso kesu. Ostalo mi je jednostavno, ruzno.
Haj listajte, mozda sam ja previse Evropljanin pa mi je ergonomicnost ipak prva na ljestvici (jebes gitaru koju nemeres komotno povalit
), ali evo mojih izbora
:
1) Lado Earth (rad Josipa Kovacica i Adriana Smitha, apsolutno najljepsa varijacija na Explorer/Destroyer/Imperial temu, nenadjebiva u spotovima iz Powerslave ere sa onim bjelim rubovima...aaah. Dvije milje Americkih $ + za rucno radjenu vrat-kroz-tjelo bestiju sa EMG il DiMarzio magnetima po zelji, znaci, sanjajte, ko i ja)
2) BC Rich Ironbird (jebiga, ko sto rece Daz, nista ko ajronbrd)
3) Gibson Explorer (original & best)
4) Hamer Scepter (explorer na steroidima, jedan od malobrojnih valjanih pokusaja)
4) Jackson Kelly (jos jedna gitara koju se more karat haman)
5) Jackson Rhoads (najljepsa strijela, ako mene iko pita)
Kao sto je ocito ja trzam na explorere i varijacije, al mi Warrior/Stealth nisu "to", kao ni Dime i ostale zvjezdice.