OverloRd wrote:
zaboravio si reci da ces vise uvjezbati u 10 sati vejzbe sedmicno nego u 50 sati vjezbe sedmicno.. smijesno, rekao sam mu kako da ubrza proces:D vjezbanja
usput svako sviranje je dio vjezbe.. vjezbanje nije, sviranjem pjesama usavrsavas te pjesme i slicnom, pravljenjem pjesama usavrsavas svoje skladateljske sposobnosti, sve je vjezba, nije vjezba samo derati dok ti ruka ne otpane jednu te istu stvar
Nisam bas siguran sta zelis da kazes ovim postom.
Kako je bolje vjezbati 10 nego 50 sati? To nema smisla nikako. Mozda nekoga ubijedis, neme nikako.
Quote:
usput svako sviranje je dio vjezbe.. vjezbanje nije
????? Sta ovo znaci?
Vjezbanje je praksa kojom pomices granicu svojih tehnickih sposobnosti, brzina, snaga, preciznost, koncentracija. To neces moci poboljsati sviruckanjem smoke on the water, vec moras da se guras do krajnjih granica, "dok ti ruka ne otpadne".
Meni se ovo neda, rijetko kada imam volju za ovo.
Komponovanjem izbjegavas da postanes kopija nekog drugog gitariste... siris vidike i mozda, mada malo vjerovatno, izmislis nesto novo... kao sto sam rekao, za komponovanje je potreban talent, to se ne vjezba. Inspiraciju za komponovanje dobijas kroz slusanje druge muzike, zvukova iz prirode... a u ovisnosti od sati vjezbe ces moci sve to sto si osmislio u glavi i kvalitetno to i odsvirati.