Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 03. 07. 2025. 05:31

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 391 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Next
Author Message
 Post subject: Re: Motherpig / MOTHERPIG FORUM!!!
PostPosted: 30. 01. 2008. 15:16 

dobio sam bas nekidan promo package od Mental Abuse, par cedeja i tejpova, ok lik, al mi nije ubacio ovo, steta, heh.

Profile  

PostPosted: 31. 01. 2008. 09:30 
Moderator

posaljem ti ja :)

Daj mi na motherpig@gmail.com svoju kućnu adresu.

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 13:15 
Moderator

http://www.youtube.com/watch?v=xxcuRlgfpQY

Smontirani video sa prve svirke IKAD :)

Razlog zbog kojeg nijedna pjesma (osim Cut it Off!) nije čitava je to što smo bili preglasni, pa se kamera (jebeni HD (hard dick) digitalci) non stop gasila...

Eto, pogledajte ;)

Profile  

Post subject: Re: Motherpig / YOUTUBE VIDEO LINK UNUTRA :D
PostPosted: 23. 03. 2008. 18:52 
Moderator

http://www.numberonemusic.com/motherpig

Posjetite i prijavite se na mailing listu!

Profile  

PostPosted: 25. 03. 2008. 08:17 

pogledah video i mogu rec da ste izgledali puno vise talme neg KRV (nemoj se uzbuditi, kod mene oni osim Ceve Jr. ne prolaze kao jeben BM bend, ipak sam nekad svirao u istom)...

Napredovao si, al neke stvari moras skontat. Nadam se da ti Zvonce i Aleksa Santic pomognu. Bili su daleko kultniji od tebe iako si imao na sebi krv majtsu.

Mozda da prestanes bit "za picke" i pustis haru? I da se loma uozbiljis?

Znas da ti zelim najbolje...

Prao dobar klip, zika je sekundarna, al ste ga bas, old-skulerski, ko sto se u kita-sranjajevu ne umije, odrali...

osim ako se ja i preza i jos par likova ne ujedinimo pa vas sve kolektivno posaljemo u obdaniste :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 03. 2008. 19:02 
Moderator

Hahahaha, seratore stari, ti znaš da ja sve od tebe prihvatam ko od Boga dano, a znaš kakva je moja vjera u istog.

:)

Što se tiče hare, evo pokušavam opet, pa valjda će mi se dati. Da se loma uozbiljim...to sa godinama.

Preza i Tread hoće da započnu neki opasan punk bend, ali ne znaju svirati, pa kad se ti vratiš, mogli bi nas četvorica nešto izmisliti :) Preza ima ime za bend - Paklena Šutka :D

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 18:08 
Moderator

Dame i gospodo,

Još jedan bend je dobio svoje mjesto na And You Shall Live In Terror / Motherpig splitu. Radi se o bendu Burial Ground, provjerite ih na http://www.myspace.com/burialground666

Informacije o novim izdanjima uskoro.

Što se tiče svirke, Motherpig svira u Klubu TNT, 25.4.2008 godine u Slavonskom Brodu zajedno sa KRVi, Defiantom (Požega) i Nekristom.

Eto. :)

Profile  

Post subject: Re: Motherpig / NOVO IZDANJE, JUHUUUU :D
PostPosted: 17. 04. 2008. 05:31 
Moderator

Image

Novo izdanje, za sve one kojima smo nedostajali. 5Way Split. Nevjerovatan, ako mene pitate, a onda zbog bendova koji se zovu Esclerose i Blas Femia. Portugalci Esclerose deru neki crust grind preluuudo brzo :). Blas Femia su tri simpatične Brazilke koje bi ja ŽENIO da žive u Bosni...koje old schoolerke! Zvukovi crusta, HC-a, grindcorea, noise-a.

Čuj prije nego što skineš besplatno, a i skini na ovoj adresi:

http://www.archive.org/details/CapetaRecords.007

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 18:09 

u, skidam ovo pod must, vec sam skinuo samostalni demo od BLAS FEMIA s tog net labela. da se mene pita, zaboravite 90% sjevernoamerickog, zapadnoeuropskog i japanskog hc/punk/crusta i sl, BLAS FEMIA je prava stvar, rijetko ko se moze porediti, pogotovo ne izvikana imena ;)

Profile  

PostPosted: 17. 04. 2008. 20:00 

evo kume, proletarian union 5 way split; ESCLEROSE / BLAS FĘMIA / MOTHERPIG / COLICO / CAUSA MORTIS recenzija na http://kktz.blog.hr/

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 16:10 

moram priznati da mi se puno vsie svidja onaj stari motherpig..kad ste derali noise,grindcore,ovaj novi (crustpunk9 mi nekako puno ozbiljniji,stajaznam..
meni je draze kad pusitm good old laught,osjecaj isti ko kad slusam axcx ili sore throat..
ili jos bolje unrelease fuck-ups,e koja je ono gotiva...
drago mi je cuti da ste krenuli sa zivim svirkama,nadam se da cu vas uhvatiti uzivo,pa ako budem jaci od security da se popnem na binu i zapjevam halal anus...
halalite ,ovo je dobronamjerno svegami,
pozz iz grada metalaca,i vidimo se na nekoj svirci..

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 19:53 
Moderator

kktz wrote:
evo kume, proletarian union 5 way split; ESCLEROSE / BLAS FĘMIA / MOTHERPIG / COLICO / CAUSA MORTIS recenzija na http://kktz.blog.hr/

Ahhhh, divno, sve si rekao :) Blas Femijke su za oženit :)

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 20:00 
Moderator

tjeskoba wrote:
moram priznati da mi se puno vsie svidja onaj stari motherpig..kad ste derali noise,grindcore,ovaj novi (crustpunk9 mi nekako puno ozbiljniji,stajaznam..
meni je draze kad pusitm good old laught,osjecaj isti ko kad slusam axcx ili sore throat..
ili jos bolje unrelease fuck-ups,e koja je ono gotiva...
drago mi je cuti da ste krenuli sa zivim svirkama,nadam se da cu vas uhvatiti uzivo,pa ako budem jaci od security da se popnem na binu i zapjevam halal anus...
halalite ,ovo je dobronamjerno svegami,
pozz iz grada metalaca,i vidimo se na nekoj svirci..

Ma pazi, to ti je jednostavno utjecaj muzike koju slušaš...Motherpig je napredovao po nekim pitanjima, a jedno od njih i to najvažnije je moja naslušanost. Sutra ćemo svirati čisti rock'n'roll i rockabilly ako nam to bude kurcu ćeif. Mislim, nema nekog ograničavanja. A pošto znam da ima dosta ljudi koji vole taj old school noisecore pristup...snimit ćemo neke nove noisecore stvari uskoro. Nisam siguran kad jer imamo neke odavno najavljene projekte, ali uskoro bi mogli. Baš kad sam neki dan slušao ''Scene Smrti'' od Non-Sense-a, baš me bilo povuklo. Nadam se da ćemo uskoro snimiti nešto oldschoolersko za tebe i takve luđake kakav sam i sam :) (bio doduše, ali i dalje volim zapustiti opasno :D)

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 21:23 

hehe, treba samo derat! jednom snimit i neki noisecore rockabilly kakve smo ludje ;)

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 21:47 

sto da ne :D volim luda experimentiranja,i sam dosta experimentisem,tako da u nekim pjesmama idu zajedno akustara i blastbeat,ili jos gore,neke sam stvari radio HUMBEATOM (proizvodnje muzike ustima :D) ..e jebote,koji je to noise :twisted:

Profile  

PostPosted: 20. 04. 2008. 21:55 

hihi, gruuthaagy poceo sa polupokidanim volkmenom koji je mogo snimat, lupeto kojecime u sobi, kutije i sl i akustarom, al sve tolko distorziro sam volkmen da me i sad pitaju dali sam to snimo hidraulicni kompresor za razbijanje betona, treba se znat snac :mrgreen: neg, men je kod ovog sad MOTHERPIG jak i vokal, skroz kak treba a ne lici na ni jedan drugi, to je pravi old school ;)

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 02:09 
Moderator

U, jebote, pohvale na vokal...ne mogu da vjerujem :D

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 14:26 

Dobar video, prava oldskulaza... :D

Profile  

PostPosted: 21. 04. 2008. 19:37 
Moderator

Hvala, bejbe, drago mi je da ti se sviđa :)

Profile  

PostPosted: 29. 04. 2008. 18:15 
Moderator

Par vijesti iz kampa:

- Napokon, nađen izdavač za split Agathocles / Motherpig. Getupandkill Music će izdati split na CD-u u 300 komada. Vrijeme izdavanja juni/juli 2008. Što se tiče ploče, skontali smo da ima previše muzike za 7'', tako da se sad skupljaju pare za 10'' ili 12''. O tom više kad budemo imali više informacija.

- Uskoro ulazimo u studio opet da snimimo četiri nove pjesme. Malo su više u nekom old school death metal fazonu, iako nisam siguran još uvijek kako će to izgledati kad se Piggies sastanu ;) Pjesme su:

- Camp Arawak
- Nuke 'em High
- Full Moon Slaughterhouse
- Subway after midnight

Pjesme su horror orijentacije, vraćamo se malo na tu tematiku. Inspirisane su filmovima Sleepaway Camp (Camp Arawak), Class of Nuke 'em High (Nuke 'em High), An American Werewolf in London (Full Moon Slaughterhouse), Creep (Subway after Midnight). Veliki sam fan ovih filmova, osim Creepa, koje je novo govno iz 2004. godine, ali mi je tema poprilično inspirativna za tekst, pa sam napisao pjesmu ;)

- Potvrđen split sa Hëll Bëll. Odličan meksički bend. Datum izdavanja i izdavač još uvijek nepoznati, pregovori u toku. http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =372903097

- Stari prijatelji iz benda Urophagia i mi dogovorili live bootleg split. Dakle, u narednom periodu, snimit ćemo jedan koncert i odraditi live bootleg split. Najvjerovatnije kasetno izdanje.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 391 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]