Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 20:42

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ophthalamia
PostPosted: 20. 01. 2008. 20:21 

Po meni jedan jako zanimljiv Bend.Uglavnom radi se o tome da je Ophthalamia ustvari fantazi svijet koji je smislio IT iz Abruptuma ,da taj svakom dragi True Grim To Evil to Have a human name Midget IT :mrgreen: :P .Enivej,smislio je kreature , jezik , geografiju znaci poprilicno sve.
Meni se najvise svida "A Journey in Darkness",gdje je Jon Nödtveidt odradio Vokale.
Muzika u najmanju ruku ima veoma misterioznu i mracnu atmosferu, ima tu dosta Sabbath-a i Nödtveidt tu ubacuje dosta Dissection Feeling-a svojim vokalima.
Kasniji albumi su takoder jako dobri, ali mislim da ovaj u slucaju Ophthalamie ostaje ne nadmasen zbog svoje mracne atmosfere, koja mi malo fali na ostalim albumima i Vokalima ali to je dosta subjektivno jer je meni Dissection najdrazi bend a Nödtveidt definitivno najdrazi vokal,tako da mi je ovaj uvijek ostao najdrazi zbog Nödtveidt-a.Dosta sam srao....Sta vi mislite o ovom bendu? :mrgreen:

Profile  

Post subject: Re: Ophthalamia
PostPosted: 22. 01. 2008. 00:06 

Svojevremeno kuriozitet, Ophthalamia su bili u najmanju ruku cudni, ko nekakav hibrid psihodelije rocka 70-ih i Gothenburg DM-a...u svakom slucaju des puta interesantniji od mnogih sabloniziranih bendova koji su bili aktivni u istom periodu. Vazda su me podsjecali na onaj Black Rose (pre-mercyful fate) u nekakvom DM folu...

Meni je lcno Jim Berger (ALL) bio bolji vokal od Jona, i po mnogo cemu najjaci od tih stereotipicnih Svedskih Black grlatora...neznam koji mi je album najvise lego, al je svaki vrijedan barem prolazne paznje za likove koji imaju imalo interesovanja za nekonvencionalne Metal bendove...

Profile  

Post subject: Re: Ophthalamia
PostPosted: 22. 01. 2008. 14:10 

Za me band koji je tako dobro izeksperimentisao sa blackom i tom nekom doom furkom, uz primjese tog nekog filinga hard rocka '70. kao sto rece Libija, ali ne bih samo ogranicila na Black Sabbath, u gitrama se meni pravo osjeti neki fol i stimung Briana Rankina aka Hank Marvin (ako se ko sjeca The Shadows). Pored pomenutog A Journey In Darkness meni je odlican i Dominion, a imam i nekakav kasetni sešn snimak boga-ti-pitaj-odakle gdje su pjesme A Lonely Ceremony i Via Dolorosa sa istoimenog albuma toliko poboljsane da je to UH! 'Ajd, valjda Tony ne slaze pa bude nekad i taj dugo najavljivani novi album, to bi bilo gotiva cuti nakon ovoliko godina.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]