Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 21:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: nifelheim-war against christianity
PostPosted: 19. 08. 2008. 00:28 
Moderator

Jab sviro na Wackenu da guzim, tamo su one radodajke sve!
Ha ja..glup je ko kaze da ne bi :D

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 21:01 

anthrax wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
lord krvolok wrote:
the chasm i nifelheim jebo li te bogic,koji sretnik :razz: ,a uveliko su me razocarali sa wackenom nisam to od njih ocekivo!!!

Sta si ti mislio, vec odavno su van granica undergrounda i jedan od najpopularnijih bendova Skandivanije, a jebiga i oni osjetili miris pare hehe.

Sta sad nisi tr00 ako sviras na Wackenu? (Ako sam dobro shvatio)

nije to nego nisu oni za toga jednostavno,za njih je PARTY SAN il UNITED METAL MANIACS(a vise je ovaj drugi :razz: )!!!

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 21:10 

biatch wrote:
I ti bio na Wackenu :razz:, meni su dobri bili, imam slika i 2 videos, pa cu stavit..

nisam bio slab sam sa vremenom, sad kad polozim mogu i na mjesec onda jebat ga...

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 05:07 

Sta vi znate sta je za sta, ne serite, svega vam. Nidje veze, svirka je svirka... Pa, i da ti Varner Bros jebeni izda album, cuce ljudi, zato se i izdaje... Prvi bi Darkthrone da to ljudi 'oce kupovat masovno, odnosno da se neke tate dogovore da b' to htjeli, eto 'nako, iz hira, advejtazirat. Al', jok, nesto se, k'o biva, naka ideologija ganja... Koga boli kurac, to je ionako scenografija.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 18:18 

Naravno da je razlicito, vrsta festivala je neuporedivo drugacija. Al', ko ne svira za svoj gust nego da mu publika skace i skandira, taj nista vrijedno nikad i nece odsvirati niti ce trajati. Svira se za sebe, kraj!!!, sto nikako ne umanjuje zelju da ti sto vise ljudi cuje mjuzu jer si ti siguran u nju. U svoj proizvod. Raspolozenost za show, kao pretpostavka, ne bi trebao da ima imalo jebene veze sa kolicinom i odgovorom publike, bar kako ja to kontam. Jer, muzika je bas inner stanje, prije svega, svirka uzivo posebno. E, ako publika prihvati, ako joj je da joj bude fino, onda se desi magija trenutka i VRH!!! Da sumiram, ja, kao Metalac, volim muzicki raznovrsne festivale. Dodjem na nekoliko dana, ispljunem para, 'ocu da poslusam i blacka i thrasha i heavy-a i deatha i doom-a i alter metala jer sve to slusam privatno. Sijelo, veselje, da sta,... jok, nemoj slucajno na Wacken jer si izgradio anti anti anti anti ideologiju (prvo, kontao si da ce ti marketinski pomoci), al', jebi ga, sta sad, svirao bi sigurno bas na Wackenu, al' ne mozes preko upisane ideologije. Pocetni marketing se pretvorio u sustu suprotnost. Ljudi komplikuju, a sve u vezi s muzikom je tako jednostavno il' bi, bar, trebalo biti.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 18:22 
Moderator

Hijo rasprave..
A bas se tebe, Amere, sjetih sad na kampu kad sam bio i naletio na onoj pijaci na Nifelheim majicu..I vjerujes da bih ti je cak i uzeo da sam imao (viska) love...
Nije sarkazam nikakav ;-)

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 21:05 

Burnt iN Effigy wrote:
Uzeo bih i ja tebi od Triviuma, cak stavise prodao sam ti je, a mogao sam toni nekih klinaca :D

Ma rasprava kao rasprava, znas koja je poenta - Poenta je da sve ima svoje vrijeme i mjesto, e ja vjerujem da bendu kao sto je Nifelheim, veci gust svirati na nekom Party Sanu, gdje sviraju bendovi kalibra kao su oni sami, nego na Wackenu, jebiga moje vidjenje Wackena, odnosno domet su bendovi tipa Nigtwish, In Flames itd, znaci komercijalni proizvodi. Na kraju krajeva, tebi koji imas bend sigurno je draze svirati u mjestu gdje publika podrzava tvoj rad, i voli tvoju muziku, nego negdje gdje ces naletiti na masu pristalica sasvim drugacije vrste muzike, i koji ce se dosadjivati dok vi prasite.

E na to sam mislio, al ko mene jebe :)

to je to DESASTER sam gledo isto na jednom manjem festivalu u austriji,gdje je bilo svakakvih bendova,naravno 10-ak ljudi je doslo samo radi njih ostalih 300-400 ljudi radi ostalih!a s druge strane su jednom prasili u jednoj " sobici" sa MASTER-om gdje je doslo najvise 50-ak ljudi,naravno ovaj puta svi su dosli radi njih,RAZLIKA JE OGROMNA a to se vidi itekako na njima!!!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]