SODOM wrote:
nemojte mislit da vas sad podjebajem (zbog ranijih situacija) ali ja se ne mogu naslusat ovog albuma...OVO JE PREJAKO JEBOTE CEVAP...ne mgu da vjerujem da sam se ovako navuko na album koji sam odlucio preslusati samo iz znatizelje i da mogu podjebavati kolegu iz benda
nekako mi ima slicnosti (zbog onih "pozadinskih" rifova sa zadnjim Deicideom koji mi je betonjara od albuma)
osim Hordes of War (koja je najjaca i ne vidim nikakve veze sa blekom ondje i koja je za hedbenging i istresanje ) ostatak albuma je milina jebena i opusta me praaaavo
nisam se ovako izgotivio blekom jos od kad sam sluso Dissection pa bih zamolio da mi preporucite neke stvari poput ovog zadnjeg Immortala i starog Dissectiona
Sto se tice Dissection-a, sada mi stvarno ne pada mnogo stvari napamet, jer je stvarno unikatan bend.Bend kao "stari Dissection" definitivno ne postoji, tako da cu ti nabrojat neke stvari koje zvuce slicno.
Unanimated - Ancient God of Evil (Nema tu mnogo Black metala ali je dosta blizu tom Dissection zvuku).
Cardinal Sin - Spiteful Intents EP (Projekat Ex-Gitariste Dissection-a, svakako dragulj) Nazalost izdali su samo to.
Sacramentum - Far Away from the Sun Bilo sto od
Sorhin-aDraconis - The Highest of all dark powers EP, ma da i ostalo nije lose.
Watain - Sworn to the Dark (ranije stvari su bolje, ali su i vise tradicionalni black, tako da mislim da ti to bas i nece odgovarat, dok je ovaj poprilicno "pristupacan")
Meni je novi Immortal odron, ali koliko ja vidim da je poprilicno mid paced i sto ti kazes opustajuci.Tako da bi ti se vjerovatno mogao svidjeti
Weltmacht - And to Every Beast its Prey koji na mene ima slican efekat, i mozda
Judas Iscariot - Moonlight Butchery i To Embrace the Corpses Bleeding.
, i naravno ako nisi slusao
I - Between Two Worlds.
Enivej, svaki album koji sam naveo ovdje mi je definitivno blasfemicno uporedivati sa ovim novim immortalom, no eto, mozda ti se svidi.
Ako bude trebala kakva pomoc oko linkova, javi.