Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 13:01

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Tyrant (Å vedska)
PostPosted: 13. 11. 2007. 18:53 

vec par mjeseci sam pratio ovaj bend dok su jos bili u fazi snimanja albuma,i evo napokon meisterwerk je izaslo na svjetlo dana..naime radi se o bendu koji je osnovan ove god. u svedskoj i prije par mjeseci su izdali prvi album pod imenom "reclaim the flame"...ovaj album me je totalno obradovo pa mozda i vise nego ovogodisnja ostvarenja vecih black/thrash bendova...odma pri prvom slusanju vidi se da ljudi znaju "poso",prejeben black/thrash koji je vecim dijelom inspirisan celtic frost-om/hellhammer-om,dok su sa druge strane veliki uticaj na taj "prljavi" zvuk imali VENOM,BATHORY i DISCHARGE(opa kktz sta ima? 8) ..nista na ovom albumu nije "lijepo",prijatno,ispolirano i puno kica,nego nego samo metal u njegovoj izvornoj najsirovijoj formi!!!!!!vecina pjesama je uradjena u ultrateskom midtempo fazonu(samo "tunes of hate", i "hell has broken loose" prelaze granice brzine ),sa produkcijom koja je minimalisticki odradjena,prelijepa(bar za mene :lol: ) i prljava,kao i sama muzika ovog benda.....i evo na kraju sta sam bend kaze na sve to:

"This is not about overproducing, being modern, revolutionary. This is about the roots, the darkness, the very beginning...“

http://www.myspace.com/officialtyrant

pa ovo je jebeno savrsenstvo,bas kao i njemacki OLD :twisted:

Profile  

Post subject: Re: TYRANT
PostPosted: 13. 11. 2007. 21:15 

je, skuzio sam ih vec na myspace, heh, hvala za detaljniji info. men za oko zapeli i THE CARNIVAL, underground thrash/black tipa rani BATHORY, a koji se nastavlja i na finski gadni "fetish" hc tipa TERVEET KADET, mada meni vise zvuce ko isto finske sulude hc trash legende KUOLEMA meets najprljavije od DARKTHRONE - http://www.myspace.com/thecarnival1

btw, TERVEET KADET i BEHERIT su djelili istog bubnjara.

Profile  

PostPosted: 15. 11. 2007. 17:14 

offtopic:dobro sto si spomenuo The Carnival oni su ovdje bas ono poznati jebga, nije bas neki underground.

Profile  

PostPosted: 15. 11. 2007. 18:11 

da, al im je zvuk dobar, nije bas usminkan, heh, ne mogu ni zamislit da takav bend bude popularan npr u hrv, pa ni medju "najunderground" panksima i metalerima.

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 01:10 

Nova stvar na myspaceu DIE IN FIRE joj bog te kako mocna stvar,kidaaaaaaaaaaaaaaa

http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =154140115

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 15:29 

dje nece kidat

BATHORY je to!

a tebi minus sto kultnih poena sto klasiku nisi prepoznao, tvoj omiljeni Nifelheim je istu obradio svojevremeno ja mislim :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 16:32 

stari serator wrote:
dje nece kidat

BATHORY je to!

a tebi minus sto kultnih poena sto klasiku nisi prepoznao, tvoj omiljeni Nifelheim je istu obradio svojevremeno ja mislim :mrgreen:

Bathory samo prva 3 albuma sluso ,ostalo nisam ni stigo da poslusam kako treba vec onako povrsno(tako da nisam ni cuo ovu stvar :oops: )!!NIFELHEIM-ova verzija se ne pojavljuje ni na jednom oficijalnom izdanju ja mislim :?,samo ova TYRANT-ova je za razliku od NIFELHEIM-a dosta vise u MOTORHEAD-ovom fazonu,nema onaj heavyness ko NIFELHEIM!!!

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 16:45 

da bolja je i meni ova, Die in Fire je samo na Jubileum dvojki ja mislim, nije nikad izdata specificno.

Nisi sluso Blood Fire Death? Jebali te ti hevjaneri i treseri, idi slusaj MUZIKU :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 17:19 

stari serator wrote:
da bolja je i meni ova, Die in Fire je samo na Jubileum dvojki ja mislim, nije nikad izdata specificno.

Nisi sluso Blood Fire Death? Jebali te ti hevjaneri i treseri, idi slusaj MUZIKU :mrgreen:

Sluso al nisam ga "studiro",cuj MUZIKU hahha Ima se ba vremena,valja sve to preslusat,a tolko jos dobrih bendova ne znas dje prije :razz:

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 21:56 

ma neznam jel ima jarane, forma je tu ali nije i inspiracija, zato i kad me zelja krene da cujem kakvog dobrog blek metala neminovno pustim neku klasiku...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]