Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 07. 2025. 22:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Nocternity (Grčka)
PostPosted: 22. 09. 2008. 22:07 

Ukratko,bend je iz Grcke.
Imaju zasad samo 2 albuma
En Oria i Onyx.
Od kojih ja samo imam ovaj zadnji i moram priznati da mi se jako svidjeo.
Muziku bih opisao kao neki Ambiental/Epic Black Metal sa primjesama Burzum-a.
Ali u nekom smislu dosta progresivnije.
Sada to moze znaciti svasta , ali u ovom slucaju je je jako dobro ispalo.
Moram dodati da inace nisam ljubitelj klavijatura u Metalu iako se ovdje jako lijepo slazu i doprinose atmosferi koji sam album stvara.

Ako koga zanima :
http://rs275.rapidshare.com/files/72215 ... 3_Onyx.rar --->Onyx (ocigledno :P)

Pa eto , recite sta vi mislite o ovome..

Profile  

Post subject: Re: Nocternity
PostPosted: 24. 09. 2008. 01:04 
Moderator

Mislim da ce mi se ovo dopasti, al prvo da skinem.
Inace me bas haverka iz Splita zarazila raznoraznim grckim bm bendovima, nisam znao da ima neka jebena bm scena izuzev par bendova, kad ono Grcka razvoznik pravih blaga..

Profile  

PostPosted: 24. 09. 2008. 14:17 

Nameless wrote:
Mislim da ce mi se ovo dopasti, al prvo da skinem.
Inace me bas haverka iz Splita zarazila raznoraznim grckim bm bendovima, nisam znao da ima neka jebena bm scena izuzev par bendova, kad ono Grcka razvoznik pravih blaga..

Mejbi, ja sam u meduvremenu poslusao i prvi album (En Oria) i mogu reci da mi se i on jako svidio, ma da je on kao album dosta ortodoksniji i vise se oslanja na tradicionalni nacin sviranja BM-a uz malu primjesu klavijatura,ne u tolikoj kolicini kao recimo jedan Emperor.
Mislim da ta 2 albuma nisu bas ni adekvatna za direktno poredenje ma da mogu reci da sam se i ja iznenadio grckom scenom.

Profile  

PostPosted: 24. 09. 2008. 15:23 
Moderator

Necromantia, Agathus, Varatron, Astarte koje vec svi znamo,...ima ih, ja sam jos dosta pozaboravljao, al evo ti par prijedloga..Ove upravo slusam, ok je zasad, atmosfera je haos od dobrote..

Profile  

PostPosted: 24. 09. 2008. 16:01 

dobar bend, jedan od malobrojnih koji furaju taj klavijature i macevi fol a da nije neka ljiga.

mislim da zvukom uopste nisu tipicni Grcki bend (Necromantia, Varathron, Rotting Christ), dosta vuku na Norveski pristup. Sve u svemu, preporuceno ;)

Profile  

PostPosted: 24. 09. 2008. 16:09 

stari serator wrote:
dobar bend, jedan od malobrojnih koji furaju taj klavijature i macevi fol a da nije neka ljiga.

mislim da zvukom uopste nisu tipicni Grcki bend (Necromantia, Varathron, Rotting Christ), dosta vuku na Norveski pristup. Sve u svemu, preporuceno ;)

Slazem se.A taj "Klavijature i Macevi" fol.
Mislim,ovo je jedan od rijetkih bendova gdje sam vidio album cover na kojem lik pozira u oklopu sa macem i ne izgleda retardirano.
To je vec uspjeh.

Profile  

PostPosted: 24. 09. 2008. 16:56 

Ima nacin na koji se to radi, a onda imas Amon Amarth :lol:

istina oni to rade s nekom dozom "cool"-a hehe

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 11:46 
Moderator

Ovi odnesoseeee :D bas kako ja volim!
De mi link i za drugi album!

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 14:56 

Nameless wrote:
Ovi odnesoseeee :D bas kako ja volim!
De mi link i za drugi album!

http://www.megaupload.com/?d=OPX4SFGE

Endzoi ;-)

Profile  

PostPosted: 25. 10. 2009. 17:54 
evo preslusao onyx
jako jako ambientalno (sto naravno i nije lose nego premocno) i jako jako jako dobro
za ove tmurne dane mi je odlicno
bas mi je sjelo i ovo uz Nagelfar, mada mi nagelfarov zvuk puno vise odgovara
odlicno fakat!

Post subject: Re: Nocternity (Grčka)
PostPosted: 12. 03. 2010. 00:07 

Baš ih danas slušam većinu dana i mogu reći da se definitivno radi o jako kvalitetnom bendu, i da sam uz to primjetio još par stvari koje mi se jako sviđaju.
Nocternity kao malo koji drugi bend dopušta da uistinu pratite i doživite sam razvoj zvuka od izdanja do izdanja.
Dok prvi Full Lenght "En Oria" nije ništa drugo nego Oda ranom Burzumu (doduše kao i ostatak izdanja), ne odstupa mnogo od tog tradicionalnog BM-a s klavijaturama, nebi rekao da je Simfonik, jer se čak i na ovom ranom izdanju vidi gdje ovi Heleni ciljaju sa svojim bendom.To naravno nije ništa loše, album je čak šta više jako kvalitetan i ima momenata u kojim sam doista uživao.
Na drugom Albumu već mogu primjetiti prerastanje zvuka, to znači sve manje tradicionalnih BM struktura (u smislu pristupa ranog DT-a,Mayhema itd), i prelazak na kompozicije koje se sastoje iz više slojeva instrumenata naslaganih jedni na druge koji prvenstveno stvaraju atmosferu, i ne postoji ta forsiranost Riffom i ne vrti se sve isključivo oko njega. Vokali su još uvijek manje više isti, ali i tu je već moguće primjetiti kako i oni sve više tonu u taj zid zvuka, i ne odskaču već više previše od muzike.
Na kraju sam si pustio ovaj zadnji EP "Harps of the Ancient Temples" i moram priznati da je ovo do sada za mene najkvalitetniji Nocternity, Iako se samo radi o jednoj originalnoj pjesmi. Ovdje primjećum da se Nocternity sve više, pa čak neminovno kreće prema bendovima poput Paysage d'Hiver i manje više Darkspace. Što znači da se tradicionalni BM element sve više gura u pozadinu i postaje svrha a ne cilj. Ovdje su već i sami vokali do te mjere tihi da ih čovjek više ne može tretirati kao takve, nego čisto kao jedan dodatni instrument. Ja ovu stvar, i generalno ovakav pristup preferiram preko Paysage d'Hiver-ovog i Darkspace-ovog, kod njih mi uglavnom ide na živce previše blast beatova i na nekim pjesmama ta forsirana Haotičnost. Uvijek postoje iznimke kao recimo Kerker od Paysage d'Hiver-a u kojem sam sasvim uživao.
Ali mi je definitivno draže ovo, ovdje dominira melodija, koja je sasvim dovoljna da se dočara atmosfera koju bend želi pokazati.
Ako nastave ovako, sljedeći Full Length bi trebao biti pravo dobar.

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2010. 01:08 

huh, nakon ovakvog opisa idem i ja dati sansu ovom bendu, negdje i na mojoj frekvenciji bi moglo biti.

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2010. 02:14 

posluso Onyx, na granici da mozd bude i "previse" slusljiv, al ima i one obskurnosti, fin album, posluso i ovaj novi EP, cista hipnoza, dobro je, definitivno iznad prosjeka, samo taj iduci full length ako tako nastavi i nece bit za svakog, taj minimalizam, heh, mene zanima. ima talenta za atmosferu, sto nedostaje brdu na silu atmosfericnih bendova. opet samo da ne pretjera sa nekim trendovskim artsy fartsy forama.

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2010. 15:24 

kktz wrote:
posluso Onyx, na granici da mozd bude i "previse" slusljiv, al ima i one obskurnosti, fin album, posluso i ovaj novi EP, cista hipnoza, dobro je, definitivno iznad prosjeka, samo taj iduci full length ako tako nastavi i nece bit za svakog, taj minimalizam, heh, mene zanima. ima talenta za atmosferu, sto nedostaje brdu na silu atmosfericnih bendova. opet samo da ne pretjera sa nekim trendovskim artsy fartsy forama.

Eto, drago mi je da ti se svidjelo, ma da i ne treba da bude za svakoga.
Ja stvarno sve manje slusam cisti BM kako godine prolaze, jel to nedostatak kvalitetnih bendova ili sveopca zasicenost. Ali u zadnje vrijeme ili je Black-Thrash, ili bas bendovi na ovaj fazon.
To za trendovske fazone sumnjam, samo da to urade sa ukusom kako su i krenuli.

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2010. 15:45 

slabo ima pravo dobrih cistak bleka, ispuco se izgleda, vecina je generic dosada i sama sebi smislom, al nadje se onih nadahnutijih, samo treba bas trazit.

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2010. 15:53 

ako nisi svakako provjeri ovo, meni najbolji norveski BM od relativno novijeg, skroz kao da je iz onog vremena kad je taj zvuk bio napet.

viewtopic.php?f=16&t=11966

Profile  

PostPosted: 03. 03. 2011. 05:54 

8 years after Onyx the new album "Harps of the Ancient Temples" is near completion and will be released within 2011 consisting of 10 tracks ,over 55 minutes. In the meantime a 7" will be released by Necromantic Gallery in Easter featuring 2 of the album tracks in their earlier/more raw demo form ( analoge 8 track). Vocals and mixing are the only things left and then promos will be sent to selected labels.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]