Lee B Yatz wrote:
Ma sve je to ba fetisizacija.
Meni zaista nije bitno da li imam ili nemam originale.
Kada sam ja odrastao nije bilo originala, bile su kasete koje ti neko snimi. Nisam imao para, zivio sam u picki materini.
Neznam, ja od toga ne patim. Patim od skupljanja opreme. To je ona druga stvar koju nisam imao kao klinac. Ali to se nazalost nemoze skinut sa interneta

A i to sve, toliko je usranih klonova i retroida i svakakvih drugih bezidejnih, nemracnih, smarajucih pojava u Metalu danas da i ne rovim po govnima nesto previse. Svakih pet godina se pojave jedan/dva interesantna benda i ja to poslusam, negdje pokupim preporuku. Sve okej. Idemo dalje.
A sto se tice Blek Metala kao zanra, filozofski se tu nema sta ispostivat. Mozda Beherit donekle ali ovo ostalo su generalno likovi manjeg intelektualnog kapaciteta/fasisti/rasisti/svemirski kadeti/nafuranti/bjegunci od stvarnosti. Jebo to ba. Olos mrtvi.
nije bitna Äinjenica original ili ne, kilavo se odnosim prema muzici kada neke stvari koje ne mogu kupiti jer nemam para ili nemam ih gdje kupiti dobijem u par klikova.. jer taÄno znam i to je neosporivo da originalne ploÄe, diskove i kasete koje imam imale su toliku moju pažnju da su se izjebale od sluÅ¡anja.
po pitanju klonova i sl. istina nezgodna je to boljka i liÄno se pokuÅ¡avam tome oduprijeti time Å¡to u svom bendu Bestias koristim kakav takav literarni talenat da dobre tekstove napiÅ¡em, da ne bude tipiÄna Å¡ema i kopija neÄega i da nebude staroÅ¡kolski nazor. danas je najmanji problem tehiÄki skontati neÅ¡to i odsvirati, ali biti originalan, produktivan, imati kako da kažem karizmatiÄnu muziku ljudima na koje ciljaÅ¡ da bi to možda posluÅ¡ali već je problem. evo imali smo 4-5 proba dosada i niÅ¡ta nisam želio da objavljujem na internet joÅ¡, a biće par linkova da se može Äuti kad se u ove 2-3 stvarke nasnime vokali preko.