Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 03. 07. 2025. 23:03

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: between everything and everything and nothing and nothing
PostPosted: 05. 01. 2006. 02:53 

...and in and around and above yet beneath and everything and everything
and nothing and nothing and in and around and above yet beneath

mozda hjest da sam previse pjana, il do tog jesam li cijeli jebeni dan provela sjedeci na podu jaucuci uz Si Monumentum i Kruzifixxion da bi na kraju zavrsila u kafani trpeci Bon Jovija... i krvava onda slusala psalme...

zar, stvarno, covjek moze da stvori nesto toliko CRNO, opojno, toliko olovno tesko, da stvori takav pritisak da zemlju ne osjecas vise, a pritom tako jebeno direktno iskreno da fakat pozelis da se nikad vise ne udaljis od grmfona i nikad vise ne stisas...
i ono, sto je meni najfascinantnije, jest taj 'fenomen' kao sto je neposrednost i prirodnost; sposobnost muzickog izraza, da i sam, nezavisno od nekog sireg duhovnog konteksta, bez posredstva neke vizije, tendencije... bude istinski crn, da bude mracan po samoj svojoj elementarnoj strukturi (sto je meni najuocljivije kod DsO
i Funeral Mist)... a evo sad jos ide Destruction Ritual, i to taman onaj sjeb uvod... Stop killing the dead... They're Mine... tako da sam se sva oduzela i neam pojam ocel me ko skontat i svejedno mi...

a kazu da nece da sviraju uzivo... i kako ja da zivim s tim...

Deathspell Omega is a collective entity of minds (or a force), not to be seen as band members/individuals. Why this approach? Can you say that this will remain a firm stance on your part? And, obviously this would mean no live stations, correct?

- First and foremost, we want to avoid at all costs this very human illusion of being important and gladly leave these fifteen minutes of fame, as Warhol brilliantly put it, to whoever wants them. In regard to what we are trying to understand and dare to praise despite the immense restrictions of human understanding, we are nothing. This being said, we are of course better than most humans, our humility lies on a metaphysical level. Eventually, it should also be considered that we honestly can not say how much of the artistic or intellectual impulses truly come from us, and which percentage of, for example, "Si monumentim requires, circumspice" was conceived through or maybe even despite us. Claiming the paternity of a child with such odd and uncontrollable origins would be very vain, indeed, even if -at least- the credit of being an instrument remains. ("I shall descend in humiliation before Thee - And ascend before men only if thy will ordains me")

You are right, we do not consider live performances to be suitable, as what Deathspell Omega conveys can not be understood in such a restrictive, purely sensorial, environment.

Appear! O catastrophe god.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2006. 07:12 

Htjedoh srat dugo i siroko o svemu i svacemu vezanim za spomenuti bend i njihove radove, ali izgubih se u vihoru svakodnevice...a i Hex - Or Printing in the Infernal Method mi nedade mira (jos jedno remek djelo ove fabulozno vanstandardne godine)...no, reci cu ovo, "Diabolus Absconditus" je genijalna pjesma, zaista su sami sebe nadjebali ovaj put, ali onaj ep i "Mass Grave Aesthetics" jos uvjek nisam skontao.

Neke od vas ce sokirat postrokerska zajebancija u ovoj zadnjoj, ali po meni, radi na istom principu ko maloprije spomenuti Earth, sasvim genijalno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2006. 21:56 

Diabolus Absconditus, doduse cijeli Father je meni definitivno highlight na cijelom Crushing the Holy Trinity... ma cijeli koncept ovog (Father, Son, Holy Spirit) mi je genijalna zamisao em i dobro odradjeno...

samo, koliko sam ja upucena, Diabolus Absconditus je pravo star materijal, koji je trebao izici jos '04, pojma neam sto nije...a Mass Grave Aesthetics nisam jos ni slusala. Valjda je sve to bilo sve osmisljeno prije Kenose-a, kako god okrenem, Kenose kao zadnji materijal, krivo ce mi biti ako 3. dio trilogije bude imalo slab kao Kenose...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2006. 15:37 

kad se vec pise....napisat cu nest i ja.....
dobila sam album Si Monuentum Requires koji vec spomenuste gore i stvarno, al zaista je fantastican....nemam nista puno dodavat na tvoju izjavu Nemesis ali et moradoh se nadodati na vas jer i mene je fascinirao bend.....drzali su me konstantno mjesec dana uzastopnog slusanja i stvarno ostavise crn dah...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2006. 00:46 

la la la, dobijam jos stvari od Georges Bataillea, ima da duboko zaronim...

Literature... is not innocent.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2006. 03:13 
JAH, ha bože moj, šta da se kaže, doli da je ovo sve lijepo i fino, al opet, meskalin je zakon! :D

Ova spika me debelo podsjeća na većinu današnjih punk rock bendova, ili alternativne guzijanere: svi uglavnom sebe vide kao dio kolektiva i bend kao cjelinu, bla bla bla, svi glume neke posebnjake i sranja kao to - halo ba, calm down!

A DSO me ne tangira u duši, nimalo, jer takve stvari sam već toliko puta čitao, a vjerujem da to više ide onima koji su u takvom duševnom raspoloženju, i ostavljam njima da uživaju!

Ja radije čitam Huxleyja i "Doors Of Perception"...

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2006. 03:29 

DSO nije literatura Ajnstajne, nego bend.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2006. 15:12 
KoldVoid wrote:
DSO nije literatura Ajnstajne, nego bend.

BOA EY! Ko bi reko da su Deathspell Omega bend?! :lol:

Ne bi reko to da nisam preslušo "Inquisitors..." i "Si Monumentum Requires...", ali izgleda da je nekima više stalo do literarnog dijela njihovog stvaralaštva (iliti opusa) nego do muzikalnog, pa zato sam napisao da sam čito i previpe toga!

Einsteine (Ajnštajn)! :lol:

Hej ti nisi čuo za Trifixion i tu se priča završava!

Za DSO jesi!Fino...

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2006. 17:23 

Perverted Taste wrote:
ali izgleda da je nekima više stalo do literarnog dijela njihovog stvaralaštva (iliti opusa) nego do muzikalnog, pa zato sam napisao da sam čito i previpe toga!

oj gospode boze...

We do not share this common conception that music and words are separate things, to us they are deeply linked and complementary. An evolution of one of these aspects necesssarily implies an evolution of the second aspect, and obviously, of the visual aspect as well; because the origin of these manifestations is the same, and this origin is an all-embracing phenomenon, to say the least

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2006. 11:46 

e vis, ja u mrtvom pjanluku i desperaciji posezem uglavnom za starim Gorgoroth-om hehehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2006. 12:09 

ili kao sada...u zescoj dobroti...recimo fino puscam Twilight of the Gods

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]