Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 18:09

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: ''Ja i moj side projekt''
PostPosted: 09. 11. 2005. 14:17 

Već se neko vrijeme pitam što ima tako privlačno u dark ambientu da se redovito iole poznatiji blekerčić odluči stiskati tipke u svom side projektu? Najbolji primjer za to bi bio ''zloglasni'' Rob Darken iz Gravelanda, čiji side projekt Lord Wind, je po meni, kvalitetniji od samoga main banda. Prava mala eksplozija ambient bendova se dogodila na slavenskoj sceni; Saltusov doduše ex-member Wojnar kljuca po klavijaturama i u Wojnaru i u Piorunu, skupa s multitalentom Knjazom Varggothom, koji još također svira u Vetcheu i tko zna čemu sve još ne. No ima i skandinavska scena svojih bisera. Tu je Wongraven, Satyrova igračka, koji je neloš no ne donosi apsolutno ništa novo. Svima nam je dobro poznato da se i gospodinčić Varg odlučio za dark ambient kojeg je počeo preferirati naspram bmetala kojeg je ionako sam stvorio.
Mnogi kritičari kažu da je dark ambient ipak adult oriented glazba. No može li nešto biti adult oriented ako tu glazbu stvara netko tko je do jučer tandrčio po gitarama u kakvom ''underground'' NS bendu? Šta vi mislite, vrijedi li to išta?
Daljni primjeri i komentari dobrodošli! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2005. 15:14 

hmm, da ti pravo kazem, 'ambijentala' je pozitivna stvar ako nadogradjuje zvuk metala, boji ga ili na neki nacin u smislu pozitivne interferencije, ako tako nesto postoji, hehe djeluju ka ostvarenju viseg cilja... audio orgazma. ovako me ne interesuje, to cut the crap: nema tu metala, nema mene.

i jos jedna stvar, fakat mi se povraca od nekakvog razvrstavanja 'prema razini intelekta'... ako hocu nesto pametno da saznam nabavit cu strucnu literaturu, ako hocu da razvalim dusu slusam metal... ne vidim potrebu da to dvoje interferira osim ispoljavanja komplexa... svaka cast onima kojima PRIRODNO dodje da pisu dubokoumno, a malo je takvih na poljskoj, chileanskoj i bilo kojoj sceni... malo OT, al kontas...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]