Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 07. 2025. 06:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Fenriz presents...
PostPosted: 13. 09. 2005. 10:37 

THE BEST OF OLD SCHOOL BLACK METAL

By: Idriz Himself

1. Winds Of The Black Godz - Blasphemy
2. Satanic Lust - Sarcofago
3. Dawn Of Megiddo - Celtic Frost
4. Sluts Of Hell - Nattefrost
5. Evil - Mercyful Fate
6. Burst Command Til War - Sodom
7. Elisabeth Bathory - Tormentor
8. Blood Unity - Aura Noir
9. Curse The Gods - Destruction
10. Into The Pentagram - Samael
11. Whisky Time - Bulldozer
12. The Freezing Moon - Mayhem
13. The Third Of The Storms - Hellhammer
14. Ea, Lord Of The Deeps - Burzum
15. Warhead - Venom
16. Dies Irae - Bathory

Hajmo ljudi, je li ko sluso? Ja sinoc setao po kvartu ni blizu centra ZG i naletim na neki cd shop - i gle cuda imaju metal sekciju. Nakon pet minuta trazenja izadjem kao proud owner of "Idriz reko ovo valja" :D
Nisam jos booklet procito, ali je debel pravo..ko zna sta li se Idro isro :)

Anyway, je li vam se svidja odabir pjesama, da li bi stavili neku drugu pjesmu od benda i mislite li da se neki jos bend/stvar trebala pojaviti na cdu ?

"This is back when it was raw, fresh, fast, and hateful"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2005. 10:53 

Mene ovaj Samael voprao nervira ovdje i neznam sta mu bi da stavi Dies Irae od Bathory-a :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2005. 10:58 

Kompilacija mi je nepotrebna, svaku pjesmu znam napamet vec par godina...

Da se ovo kojim slucajem pojavilo pred izlazak "Vempire" od Kredla i da su raja postovali DarkThrone kao bend a kamoli Fenriza kao autoritet u Metalu (ko je vidio kako lik zivi i skolikim brdima kaseta i govana svakakvih je okruzen zna) upola koliko danas, mozda bi "The Grimness" bio i shvacen...al vako ovo je kompilacija ne za omaldinu, ne za Metalce, vec za prosjecnog prolaznika kojeg interesuje stvarna muzicka naprednost u jednom krajnje neshvacenom podzanru ekstremnog metala.

Uvod jednog ozbiljnog fenboja tebe dragi kupcu u istoriju i bitnost ove muzike, uz dva sponzorska uleta dobrih havera, samo da se podsjetimo da je ovo jos uvjek sitna finta :D

Naravno, Satanic Lust bi zamjenio sa Vomit of Hell il Sathanas, Dan of Megiddo sa The Usurper, Warhead sa 7 Gates of Hell il Leave Me in Hell, Winds of the Black Godz sa Hoarding of Evil Vengeance, Evil sa Come to the Sabbath, Curse the Gods sa Total Desaster, i na kraju za garanciju da se slucajni slusatelj ritualno ubije bih stavio najbolesniji dvojac u istoriji Metala..."Rite of Darkness/Reap of Evil" (mada Boro na cast zna skinut Quorthonov glas ofirno usporen na refrenu Born for Burning u bobu bez pomagala na sramnim decibelskim nivoima i to uz pomoc samo jedne rum kole)

Ostalo cu se morat slozit. Jebiga coik zna kasnije stvari prilicno dobro, iliti, sta drugo od Mejhema i Burzuma stavit? Ajte sad. I ne, bilo sta sa Hvis Lyset Tar Oss bi bilo besramno izvan konteksta pored Blasfemija i Betorija.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2005. 11:34 

KoldVoid wrote:
ovo je kompilacija ne za omaldinu, ne za Metalce, vec za prosjecnog prolaznika kojeg interesuje stvarna muzicka naprednost u jednom krajnje neshvacenom podzanru ekstremnog metala.

Ja bas mislim da je ovo savrsena kompilacija za omladinu, mlade metalce, i one koji trebaju prosiriti svoje horizonte neovisno o godinama.

I Born For Burning bi definitivno bio moj izbor za Bathory a ne jebeni dies irae :x Eventualno The Return, jer bi mozda ona onako fino, zlopako zatvorila ovu kompilaciju :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2005. 11:44 

nije losh odabir pjesama... vidje i Bulldozer stavio, to Idrize :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]