Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 20:01

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: foul year of their lourde...2005
PostPosted: 20. 01. 2006. 14:09 

Iako sam dugo (jebiga, BH izolacija cini svoje) konto da nam bas nije nesto urodilo plodom, moram priznati da je gledajuci sveopste stanje prosle godine bilo fala kurcu malo razocarenja. Nekoliko dugo i zarko iscekivanih povrataka za slijedecu godinu valjda, za koje licno nemam nikakva ocekivanja. Dobro bi lego jos jean DarkThrone...neka neka sace....al zalost je, da u ono nesto kvalitetnijih izdanja godine, sve bilo prilicno neavanturisticno, solidno, ali bolno tradicionalno. Dobro 04-a je bila jebena, nema sta. Ali, da sumiram temu, ono sto ja pamtim, i na sta bih vam htio na moment privuci paznju...

Hell Militia - Canonisation of the Foul Spirit (ocekivao sam znatno vise, par pjesama su zaista satandernek samo takav...al)

Craft - Fuck the Universe (Craft su se, pored sto su ostali isti jebiga, opasno nafurali na Under a Funeral Moon/Carpathian Forest tempo, na papiru ne zvuci lose, u praksi, Total Soul Rape daleko jaca investicija, opet, dobar album, samo mogu oni i bolje)

Satanic Warmaster - Carelian Satanist Madness (Za mene licno, haman pa najbolji SW do sad. Par peglaona stvarki, i naravno vokal i produkcija su, iako znatno profesionalniji, jos uvjek za specificne ukuse, al ima himnica par samo takih koje nisu originalne z glave, al koga za to boli kurac a?)

Deathspell Omega - Kenose (mora da je to neka visa genijalnost koju moj primitivni um ne konta, sori)

Pest - In Total Contempt (Ovo se moglo zvati i In Total Panzerfaust. Vokal je sekundicu manje pjan Culto iz 94-e. Riffovanje je malo Svedskije, tj. bazdi na Craft, al je struktura i fraziranje mrtvo djonjenje, kao medley sta je ostalo na podu sa nekih DarkThrone, Gorgoroth, Burzum i naravski Celtic Frost proba, odsviran petnes godina kasnije. Jeben album, zaista na visini koju pokusava emulirati. Opet, kloniranje meni sekunde ne smeta. Ako se klonira DarkThrone. I jos se umije dobra stvarka napisat.)

Horna - Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne (gad bles kopi pejst, jebo finske naslove. Horna nikad nisu bili vanserijski bend, al ko Judas Iscariot, poznato nam je da neumiju sklepat los album cisto s riff aspekta. Ovaj put su ga bas dobro zalemili, nema sta. Nepropusno nosanje, svaki riff ala ala. To se trazi uz travku jelde? Jeste. Produkcija nije za Groshe al po mnogo cemu jedno od boljih izdanja)

Twilight - Twilight (Ovo je jebeni demo. Prosjecan demo. Nije bas sad demo od Krieg-a. To bi bilo kriminalno. Mozda prije album po Xasthur standardima. Kako god, zali boze dobrih ideja. NEprodukcija ubi ovo tele na porodjaju)

Marduk - Plague Angel (Meni licno barem, sasvim propisan. Nazalost takih na pasja preskakala, ko slijedeci)

Ad Hominem - Climax of Hatred (Najzad, vuk samotnjak je naso bubnjara. i to onaj iz brace po mininacizmu, Crystalium. dobar, solidan, impnaz/marduk klon. Brrrbrrr ode nevidis ga. Dobar album za guzvu u kuci i puno alkohola)

Leviathan - A Silhouette in Splinters (Bolji i od Lurker of Chalice-a. Ocam. Jeben ambijent. Nesto ko Varg za Casiom u najboljim danima, jos necuh Howl Mockery at the Cross, ali Demos 2000 i nije nesto)

Gehenna - WW (Zaista pozitivno iznenadjenje. Meni su vazda bili totalni zakurac, da cak i oni rani radovi, ali ovo je ipak malo previse umazano u Moonfag preseravanja i Norsecoreraj da bi bilo zaista izvanredno. Steta, moglo je bit, da nije praznih riffova i patent Rebel Extravaganza pa nadalje atonalnosti)

Ondskapt - Dodens Evangelium (Ja neznam, nekoliko sam puta pokusao prosjedit kroz ovo, radit, ucit...nisam mogao. Prepeglano. Jos sam i majcu kupio. Mozda mi se nekad album svidi :P)

Incriminated - The Promise of Worse to Come (Apsolutno genijalan bend kako samo jedan Finski kolektiv moze bit. Ubitacno RUZNA muzika, kao Hellhammer klon s inspiracijom. Licno sam dugo cekao na ovo, i nisam se razocarao ni sekunde. Odlucno invalidni, kao da je neko Van Goghu zamjenio zutu boju s psecim govnetom. Delikates!)

Lik - Besvartade Strofer (Jeeej, Fenriz je izdao novi Isengard, cuj nije novi Isengard. Mozda je cak i malo bolje. Neko je pozvao i bruku starih Gothera na bure pive...il dva.Jeben disk)

Old Wainds - Scalding Coldness (Jak zimski filing, ko Immortal u najboljim danima, sa zvukom gitara koji ocito podsjeca na Nattens Madrigal, sasvim solidan i nadasve zanimljiv tradicionalan BM album.)

Kriegsmaschine - Altered States of Divinity (Iza ortodoksne furke lezi prilicno standardan BM album pod teskim utjecajem Ofermod-a i Malign-a, valjda prababa te skole. Nije u pitanju nikakva visa genijalnost u Francuskom maniru, ali opet ovo se vadi na nekoliko zaista nezaboravnih pjesmica)

Morrigan - Headcult (Za neupucene, Svapski sastav Morrigan, jos od dana kad su se zvali Mayhemic Truth, zive u potpunom ubjedjenju da istorija muzike pocinje sa "Shores in Flames" i zavrsava sa "One Rode to Asa Bay". Jedino sto ja nerazumijem je otkud im toliko inspiracije za umjetnost u toliko striktnim tolerancijama, jer su po cetvrti put izdali sasvim slusljiv i interesantan disk. Plagijat uradjen po najvisim standardima.)

Vargsang - Throne of the Forgotten (Opet Svabe, opet djonatori. Dok je ovo prvi umjetnikov uspjeh koji nije totalna kopija "Under a Funeral Moon"-a (ha to bio Graven ha sadasnji Vargsang), za dobru stopu nize na inspiracijskom nivou od Morrigan-a, samim time, desetak stepeni toplije i penzionerski orijentisano iskustvo.)

Endstille - Navigator (Uvjek sam gajio posebno mjesto u srcu za ovaj bend iz sredista nekad slavnog Kriegsmarine-a. U sustini prosjecan Marduk klon, ono sto me se uvjek dojmilo kod njih je etika manje sranja-vise brzina i konzistentnost iz izdanja u izdanje. Ne bih zglave znao rec da li je novi ista bolji od proslogodisnjeg "Dominanz"-a, ali ako su vam legla ovogodsinja izdanja Marduk-a i Ad-Hominem-a, te zadnji Urgehal, nemojte preskociti)

Ammit - Hammer of Darkness (Najveci uzrok debilnih kezova i napusene crne radosti, maksimalno natankani Cileanci na ovom albumu prelaze u full-on vandal furku, sa aljkavoscu Sarcofaga i podloscu Bathory-a na "The Return..."-u, ovo je jedan jebeno mracan, haotican, ali definitivno uronjen u sveto crnilo osamdesetih, testament potencijalu kombinacije bijele dame i jeftinog alkohola...)

Bekhira - L'elu du Mal (Slicno aljkavi, ali u nekom Mutiilation "kronicnosuicidalnomaljosuvjekzajebanom" fazonu, ovo je jedno od jebeno peglativnijih i dosadnijih izdanja ove tegobne godine. Kad ce jebeni moroni skontat da je jedini razlog zasto su albumi kao "Remains..." i "Vampires..." legendarni feeling i atmosfera, koje u hiljadu katastrofalno losih kopija nema ni za lijeka, iako cu morati album jos jednom fino procijenit jer ga nisam sasvim svario, na prvih para dojama ovo nije nista posebno)

Zarathustra - Contempt (Direktan, kalkulisan projektil po poznatom Svedsko/Norveskom kroju, ali sa nekim ocito staronjemackim prenosima u aranzmanima koji vriste Kreator/Sodom, sto je definitivno utoliko bolje...)

Taake - Doedskvad (Najkompletniji, najagraseviniji, i najzajebaniji Taake dosad, haman pa operisan od beznadeznih lutanja koja su debilirala prosli pokusaj, definitivno osvaja titulu naj-Norveskog izdanja godine. Jos uvjek je ovo muzika tamnih planinskih vrhova, zamaka, carobnjaka, ali se po prvi put muda debelo osjete. Triumfalan albumcic!)

Kao sto vidimo iz prilozenog...2005-a je rodila ko dobra jabuka, ali nazalost, nije bilo nijedne vocke za zlatnu medalju na ovogodisnjem stocarskom sajmu. Nastavicu dopunjavati ovu temu kako se cega sjetim kroz THC maglu, zasad moram definitivno jos zbaviti Baptism - Morbid wings of Sathanas, Corpus Christii - The Torment Continues, Heresi - Psalm I, Legion Of Doom - God Is Dead, Morte Incandescente - Coffin Desecrators, Paragon Impure - To Gaius (For The Delivery Of Agrippina), Typhus - Profound Blasphemous Proclamation, Alcest - Le Secret, Lust - Genesis of a Satanic Race, Branikald - Winterkald, Dead Reptile Shrine - A Journey Through the Darkest of Forests, Graupel - Auf alten Wegen, Torturium - Misanthropic Angels Burning Winds, Goatpenis - Inhumanization, Beastcraft - Into the Burning Pit of Hell, Bloodhammer - The Passion of the Devil, Abigail - Ultimate Unholy Death, Lutomysl - Decadence, Darkspace - Darkspace II, Amon - The Return of the Black Metal, Rites of Thy Degringolade - An Ode to Sin, Bone Awl (bilo sta), Filii Nigrantium Infernalium - Fellatrix Discordia Pantokrator, Sólstafir - Masterpiece of Bitterness, novi Temple of Baal, Diapsiquir - Virus STN, Grand Belial's Key - Kosherat, te temeljito poslusati novi Graveland, Drudkh - Swan Road, Nattefrost - Terrorist, Blodulv - III - Burial, samozvani Make a Change...Kill Yourself, Glorior Belli - O Laudate Dominvs....brdo toga, ukratko, pa cemo detaljne zakljucke i pizdenje ostavit za jedan kasniji datum ;) Ako sam sta preskocio/izostavio, slobodno me opomenite, no uvjek postoji mogucnost da je u pitanju zadnje smece nedostojno komentara.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 14:25 

shit, what a post

edit: ovo bi ja stavio na RP site kao review 2005. u crnom metalu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 15:00 

libijac svaka cast, fakat mrak post, vakih nema puno po forumima. samo si zaboravio dodati Khold - Krek jarane. Extra album, Seji i meni se PRAVO svidio. Totalno Darhthrone worship uz hrpu masnih rifcuga la Motorhead..da ne kazem pankerije.

Jos samo da mi je gdje zbaviti ove albume...majku mu znas da ja nemam mp3 ljubavi... hajd valjda ti to imas pa ce hard leci ponovo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 00:59 

wuh... ne znam sad, po meni si zaboravio UVALL - Obsidian Torment, nenadjebivi split CRUSHING THE HOLY TRINITY... mozda bi se tu negdje mogao provuci Ganzmord - Monolithic In Darkness... hehe, nego bas kontam neki dan, ovo u vezi Endstille-a, fakat sve u svemu bas Marduk klon, nista posebno, nista licno, ali u globalu dobar bend... ne prosjecan, nit solidan, nego dobar... za Navigator, pa et, meni je ovaj slabiji od Dominanz-a, a Dominanz mi je slabiji od Operation Wintersturm-a... ne slabiji, vise kao malo manje zanimljiv, nema neke bitne razlike... ali sto zna cesto biti pohvalno ako kontam prema onom "ostati vjeran svom radu"... neam se sta puno dovezivati doduse, pola ovih izdanja sam tek skontala da su izasla, sam si rekao BH-izolacija... doduse, ja jedino s cim se bas trudim biti u nekom toku, jest izdanja Norme Evangelium Diaboli, definitivno svaki bend pod ovom kucom ima nesto vise vrijedno da ponudi... nego da nadjem bit sto sam i uopste krenula ista fol pisati, hocu da se nadovezem na komentar o Mutiilation-u, ne znam, ja nisam slusala L'elu du Mal, ali ajd pretpostavljam kao i svaki treci klon Mutiilation-ovog uistinu bolesnog osjecaja za atmosferu (a s tim ne pretvarajuci se i ne praveci neku amatersku, imitatorsku i laznu preformansu) mozda mogu biti i ubjedjena da nikad nista blizu tom nece prici, koliko god klon jak bio... ne znam, ja tu doduse ne mogu biti objektivna, ma ja nikad ne mogu biti objektivna, jebo to, moj prvi Mutiilation album je bio Black Millenium i mislila sam ono, covjece, nije valjda da su izdali nesto bolje od ovog... i dodje Vampires of Black Imperial Blood, pa i Remains... hocu da kazem, nije da nema niceg u klonovima, ali u poredjenju... zapitam se zasto slusam uopste ista drugo... ajd jebo i to, nova Horna i Leviathan i meni legli pofino, Kenose mi je pasivan skroz, neam volje, zelje, pustim II odmah poslije moram Jubilate Deo pa kazem e ovo je DsO... a onda slusam HIRILORN svati pa opet zbunjena... mada, mozda, s vremenom... i shvatim sta je Kenose... ili sta je trebo bit...
supljak znam, ali poslije cijelonocnog i cijelodanjeg citanja I magarica ugleda andjela od Cavea nisam ni za sta drugo hahha... i pored svih tih stvari koje ja nisam cula, i ja mislim da je '04 bila vanstandardna, ova je pofina, ali '04... ma meni dovoljan jean razlog :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 04:42 

Khold - Krek (nisam slusao. necu. ne zbog bar tri sata kad su mi se neizmjerno srali u cejf, dva na dva diska, jedan uzivo, a uopste, cuo sam najgore moguce o ovom zadnjem od ljudi kojima su prva dva legli...lose. Inace, ne kontam poentu strejt-edz penzionera/Skandinavskih izdrkotina u Metal-u. Nek idu svirat u nekakav Jazz bar il nesto za hljeb. Al zato treba vjezbe...eeee)

Mene polako prolazi NED opsesija. Prosle godine u isto doba su bili neunistivi...sad se sve vise bojim da im za koju godinu Katharsis nebude zadnji neispederisan bend...

Uvall nisam cuo. Ni taj Ganzmord.

Black Millenium je meni totalna karna, iskreno i posteno. Ko i Majestas Leprosus. Rattenkonig je za sekundicu bolji. Ali opet, sve je to u biti los pokusaj izlapjelog apstraktivca/narkomancine. Ta atmosfera samo moze proci u nekoj rusnoj rupetini, nikad za nekim racunarom.

"L'elu du Mal" je izdanje daleko blize kasnijem Mutiilation-u, gledano u cjelini, u biti to je neki kvazivampiraj sa postenim melodijama i klavijaturicama, predosadno.

Split izdanja sam generalno zaobisao. Previse ih je izaslo, premalo sam ih cuo. Horna/Tenebrae in Perpetuum sam cak na originalu na kraju morao uzet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 04:46 

Hvala za pozitivne komentare na post. trebalo je jedno tri dana da se to sve sklepa, izreze, triput procita. Valjda je to svrha foruma, ne? Od zaludjenika za zaludjene. No neki bi radje odgavarali na sta ih asocira prethodni post eh....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 13:51 

KoldVoid wrote:
No neki bi radje odgavarali na sta ih asocira prethodni post eh....

?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 01. 2006. 20:35 

ono znas, quick fun jebiga, ko ce se jebavat sumirat neka misljenja pa to sve sklepat. ljudi su krajnje sebicni, prvenstveno sa vremenom...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 01:02 

hails majstore, jos jednom si mi dao milijun primjera dobrih bendova. Jebes mi mater ako mi 50% naj bendova nije tvoja preporuka.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 05:42 

KoldVoid wrote:
ono znas, quick fun jebiga, ko ce se jebavat sumirat neka misljenja pa to sve sklepat. ljudi su krajnje sebicni, prvenstveno sa vremenom...

Jes vis'.. vecina tako i radi, a primijetih da mi se takodjer nesto ne da pisati globalno lately, nije kao da je ikad toga i bilo, a i nastranu to sto nikoga ne bi zanimalo vjerojatno sta imam rec i to jel, no eto.. lijenost I guess..
Uglavnom. odlicna lista, morao bi provjeriti neke stvari ocito..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 12:56 

fala na podrsci Foxinho, nadam se da te ovaj put necu iznevjerit ;)

Archi...kad te iscrpe politicki ignoramusi i jebena djeca sa debilnim raspravama, covjek i izgubi glavnu poentu zasto smo svi odvje, a to je, muzika braco...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 13:41 

El Foxinho wrote:
hails majstore, jos jednom si mi dao milijun primjera dobrih bendova. Jebes mi mater ako mi 50% naj bendova nije tvoja preporuka.

heh, ima jedno tri godine ja muziku nabavljam po libijcevim preporukama, neka njega na ovom forumu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 12:26 

jes vala ,da nije naseg nacitanog seratora Libije ovaj bi forum bio mnogo siromasniji.

Znas, libijac, ti si fakat primjer one izreke volimo da te mrzimo ili mrzimo sto te volimo!! :wink: Hajd shupak jedan poslusaj Krek, dobar je vidjeces!

nego oces biti kuci za UFF 2? Da zasviras malo?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 12:30 

Ne znam kako ste mogli zaboraviti Hellfire od 1349...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 13:00 

KoldVoid wrote:
Ni taj Ganzmord.

ček it aut, thrašin nihilistik usbm. gud staf.

http://www.myspace.com/ganzmord
http://www.ganzmord.com

super post, nastavi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 05:38 

KoldVoid wrote:
fala na podrsci Foxinho, nadam se da te ovaj put necu iznevjerit ;)

Archi...kad te iscrpe politicki ignoramusi i jebena djeca sa debilnim raspravama, covjek i izgubi glavnu poentu zasto smo svi odvje, a to je, muzika braco...

Vidis, malo bolje kad skontam u pravu si.. ocito podosta izgubim u zadnje vrijeme na taj vid diskusije, a i ne pomaze to sto me je vrlo lagano uvuci u tu problematiku, bez obzira koliki sugovornik bio ignoramus, urodjeno I guess.. it's a sikkness, sta's.. al you're right, krajnja poanta stoji, samo covjek nekad to izgubi iz vida iz 'raznih' razloga.. ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 01. 2006. 00:35 

Herr Kaufmann wrote:
Ne znam kako ste mogli zaboraviti Hellfire od 1349...

Iako je najbolji 1349 do sad, deset memorabilnih minuta ne cine album. Norsecore me slabo interesuje inace.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 01. 2006. 00:37 

Uriel wrote:
jes vala ,da nije naseg nacitanog seratora Libije ovaj bi forum bio mnogo siromasniji.

Znas, libijac, ti si fakat primjer one izreke volimo da te mrzimo ili mrzimo sto te volimo!! :wink: Hajd shupak jedan poslusaj Krek, dobar je vidjeces!

Hocu, kad si me tako fino zamolio ;)

Uriel wrote:
nego oces biti kuci za UFF 2? Da zasviras malo?

Kuci? Sta je to "kuca"?...nisam upoznat s terminom :lol: Ne ozbiljno, ako mislis na ovo nadolazece ljeto, mene tamo nema kako stvari stoje, bar ne za godinu i pol.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2006. 18:17 

ima jedan MCD iz '05 a ne vidim ga ovdje... :)
B.A.N. - Thematic Emanation of Archetypal Multiplicity (Soundtracks for Scientists of Occult Synchretism): za obavezno dodati.
Manje black nego the Work Which... slican progres kao DsO na Kenose samo ne u tolikom intenzitetu, puno blize i prihvatljivije slusaocu, i dalje su tu *oni* riffovi, ima crkvenih horova, ezana, jaukanja, psihodelije, naslucivanja transcendentalnosti kroz ono malo rijeci sto kaze... jedino mi ova Level-2 (Nothing Is Not) ima previse onog tup-tup-tras ritma koji mene zivcira ali bez obzira sve skupa jednostavno opija... ove godine izlazi valjda i novi full-length MoRT pa cemo vidjeti kako ce se to sve nadovezati...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2006. 04:30 

ah jes, kako sam mogao zaboravit zadnji BAN...

Glorior Belli su napravili jedan od albuma godine, sram me bilo sto mu ne posvetih paznju na vrijeme...

GBK - Kosherat, najbolji GBK do sada, iako je stari vokal bio vise po mom cejfu nego Rich, al et, bitno da je su najzad bubnjevi na mjestu.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]