Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 01:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: TAARMA - depresivni BM iz pakistana
PostPosted: 10. 11. 2007. 16:27 

http://www.freewebs.com/taarma/

prvo da rascistimo, ovo je one man bend, da. zasto mene zanimaju ovakve stvari? pa zato sto bas u ovoj vrsti BM-a geografski polozaj moze igrat veliku ulogu u samoj autenticnosti zvuka, i eventualno originalnosti. ako neko to ne kuzi, zasto onda provjeravat one man lo fi projekt BURZUM, ili BM iz bosne, amen.
TAARMA je XASTHUR stil, vidi se ocit utjecaj, ali meni XASTHUR i nije nest posebno napet, ok na svom zvuku, ali daleko je meni to od pravog mraka. dok ga TAARMA ipak ima, na onaj fucked up nacin. to je valjd razlika izmedju kalifornije i pakistana. presluso sam matrijal sa 7''-a, nije vrh, minimalisticki ambient BM, pomalo i prazan, sto je jelde "cold", malo po ugodjaju i na rani MUTIILATION, mozda ne toliko dramaticno, ali ono sto mi se svidja je ta dobro uklopljena grubost i prljavstina matrijala. ima jos dva oficijelna full length izdanja, i od raznih ambient / depressive / suicide BM stvari sto sam cuo, ovo zvuci medju boljim, nepretenciozno ali efektno.

Profile  

Post subject: Re: TAARMA - depresivni BM iz pakistana
PostPosted: 10. 11. 2007. 17:28 

iako sam prvo ga skuzio pod opisom pakistan, vidim da bi regija Balochistan trebala bit u afganistanu, nisam bas strucnjak za zemljopis :)

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2007. 22:48 

kktz wrote:
iako sam prvo ga skuzio pod opisom pakistan, vidim da bi regija Balochistan trebala bit u afganistanu, nisam bas strucnjak za zemljopis :)

Jebeno brale,inace divim se grind/HC/punk/death-blak metal bandovima sa netipicnih geografskih podrucja poput saudijske Arabije,Pakistana,...itd ili pak slobodoumnije ali zatvorene scene poput Mongolije ili Nove Gvineje...Lijepo da je Taarmi glava jos uvjek na ramenima,no samo je pitanje vremena -dokad :D

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2007. 23:03 

ne mora bit, npr neki misle da na balkanu samo zive divljaci, heh, i da je pitanje dana kad cemo se opet poklat. ima dost zanimljivih bendova sad i u kini, pa i africi, nemozes muziku zaustavit...

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2007. 19:23 

Tnx. kktz sto mi ih "otkri"... Uspjela izrovarit ponesto. Aha, poredjenje sa Connerovim vragolijama i analiza stoji.

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2007. 22:39 

nema frke, nije nest da se smrznes, al nije ni losije od onog sto se hvali kao takvo ;)

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 00:38 

ÄŒuj iz Pakistana, dobro su se onda ovi borili

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 05:17 

ko? partizani?

Profile  

PostPosted: 22. 11. 2007. 20:55 

Neznam, nije mi Taarma nesto...ko ni devedes posto tih musli BM-ovaca mada za pohvalu je svakako, kako cinjenica da ih je vise nego dederskih ratara, tako i da ikako postoje...

Northern Alliance su najzad izdali nesto...za Legion of Death (a za koga drugog), EP "Death Anthems for a World of Shit", to je vec nesto za poslusat od podkontinentalaca, uz bracu s druge strane Weapon...

http://northernalliance.metalhordes.com/

Profile  

PostPosted: 22. 11. 2007. 23:32 

cuo sam za NA podavno.. jedno vrijeme sam se relativno cesto 'cuo' s babarom preko maila, uglabvnom DUSK i Paki scene related.. nema neke poente al eto...

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 00:53 

ne znam, valjd razlika u ukusu, mene TAARMA vuce da joj se ponekad vratim poslusat, mada zapravo nije nist revolucionarno, ali ima nest u atmosferi, neku grubost koja mi pase a XASTHUR i sl ju npr nemaju. al ok, nisam cuo za NA, koji je djir? WEAPON sam sluso, ako mislimo na isti bend, to sto cuh je odlicno, ali taj lik je mislim preselio u kanadu i pridruzio se REVENGE ekipi. ma ima zapravo dost BM stvari svih varijacija u zemljama sa islamskim vecinskim stanovnistvom, pogotovo u aziji, nije to odavno nist "egzoticno", neke od najstarijih BM scena i jesu nastale tamo.

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 01:05 

nadjoh stream na NA sajtu, dobro je, stara skola i ima duha, mada isto nista vanserijski, isto mi dobro zbog te grubosti, thanx.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]