Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 17:10

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12. 04. 2007. 01:14 

Savjetujem preslusavanje ipak.. ;P ali zakljucak ne na prvo slusanje, ili drugo.. i po mogucnosti uz slusalice ili bolji zvucni sustav, dosta detalja za prokuziti..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 04. 2007. 14:31 

Podrazumijeva se...i seriozno preslusavanje...i bolji zvucni sistem...i S UZIVANJEM!

Profile  

Post subject: Re: Mercenary - 11 Dreams
PostPosted: 05. 08. 2008. 17:40 

Uglavnom, dizem temu iz mrtvih i... tugujem. Nije Architect Of Lies (2008) los, isprazan album, da se razumijemo, jer Mercenary to, prosto, ne mogu, al' je u odnosu na prethodnika The Hours That Remain, a POSEBNO 11 Dreams slabiji, uh, slabiji (ako se to moze izraziti matematickim putem) bar za 40%. Ovo je utisak na prvo slusanje, sad sam na osmoj od mogucih 10 pjesama, al' utisak da su sebi napravili ono sto i In Flames nezadrzivo gusi. Industralizacija mjuze, ne znam sta bih drugo rekla. Nema tu vise onih skrivenih momenata, zacinjenja kao u dobrog kuhara iz raznih muzickih stilova, majstorskih i ne tako predvidljivih aranzmana, sve je vise ocigledno i vise ISTO. Mislim, pjesme. Himnicna, skoro horska pjevanja na refrenima, ali problem je sto je, vise-manje, svaki taj refren jebeno isti. Pojeftinjeno jeste za moju viziju kvaliteta Mercenary-a, al' to ne znaci da ovaj album nece dobro leci ljubiteljima melodic death metala (uz primjese powera i heavy-a, a na ovom albumu ima i nesto onih specificnih brejkova danas tako modernih), posebno onima koji se prvi put susrecu sa mjuzom ovog banda. Savrsen bi scenario bio da se poslusa ovaj, pa The Hours That Remain i, kao cin krunisanja, 11 Dreams. Meni neopisivo zao sto u mom slucaju nije bilo tako.

Profile  

PostPosted: 11. 08. 2008. 00:58 

ejš. ja sam ga jednom preslušala i od tad se kanim da ga se prihvatim opet kako treba. džaba, mene još drže hours i dreams. tvoja mini recenzija ne ohrabruje :mrgreen: iako se više ni ne sjećam kako zvuči, govorim sebi da mercenary ionako svakim novim slušanjem postaje sve bolji. jesi li makla dalje od prvog slušanja? :D aj vidjećemo.

Profile  

PostPosted: 11. 08. 2008. 16:22 
Moderator

Dobar bend, imam tri albuma neka...Ipak nista prepre...Samo steta sto sam ih propustio na kampu, prerano su nastupali...
Redefine Me pjesme se jedino sjecam po imenu, taj mi je refren ostao u glavi :D
Ativa gonjo :)

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 14:41 

dronevil wrote:
ejš. ja sam ga jednom preslušala i od tad se kanim da ga se prihvatim opet kako treba. džaba, mene još drže hours i dreams. tvoja mini recenzija ne ohrabruje :mrgreen: iako se više ni ne sjećam kako zvuči, govorim sebi da mercenary ionako svakim novim slušanjem postaje sve bolji. jesi li makla dalje od prvog slušanja? :D aj vidjećemo.

Ne, nazalost. Nisam se pomakla od prvog slusanja, ali cu to svakako uciniti. Samo da me mine osjecaj da to MORAM, kontas? A ti, ba, prosudi sama za sebe, jebes tudje "recenzije"... Stavis na listu kad te zasvrbi i to je to. Iskreno, jako bih voljela da je prevario utisak prvog slusanja.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]