Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 13:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 401 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2004. 15:46 

Twiggy666 wrote:
Kneesaa citirat cu tvoje rijeci "Ne pravi nas muzika boljim covjekom." -sa ovim se nikako ne mogu sloziti,mislim da je muzika jak faktor u izgradnji naseg karaktera,daje nam podrsku da zaista budemo onakvi kakvi oduvijek zelimo biti i da takvi,kao sljedbenici svoje duse, budemo ponosi na sebe i uzivamo u tome.zar nije divno biti zaista ono sto zelis biti?

I ja mislim da muzika ostavlja uticaj na nasu licnost, ali ipak ne smatram da je sve u muzici. Imas jos toliko tih faktora koji stvaraju tvoju licnost i tvoju individualnost, i zbog toga za mene samo citav skup tih faktora pravi od tebe ono sto si ti ustvari.
I htjela sam reci da nas karakter ne ovisi iskljucivo o muzici koju slusamo. I zamisli da odjednom nestane muzika, zamisli da je jednostavno vise nema. Da li bi ti onda izgubio svoju individualnost? Da li bi prestao biti ono sto si?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2004. 16:16 

Kneesaa wrote:
I htjela sam reci da nas karakter ne ovisi iskljucivo o muzici koju slusamo. I zamisli da odjednom nestane muzika, zamisli da je jednostavno vise nema. Da li bi ti onda izgubio svoju individualnost? Da li bi prestao biti ono sto si?

Ovo mi se sviđa :) Ne, fakat, najlakse je nabaciti na sebe bodlje i biti "opasan metalac", a u sustini nemati nista...osim furke. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2004. 02:28 

Bathory Aria wrote:
Kneesaa wrote:

Ovo mi se sviđa :) Ne, fakat, najlakse je nabaciti na sebe bodlje i biti "opasan metalac", a u sustini nemati nista...osim furke. :lol:

METAL IS ME I AM METAL

NO FUCKIN COMPROMISE

tako to vec ide.

Ja ne vidim nista u muzici koju slusam sto se ne slaze sa mojim istinskim pogledima na svjet, moral, ideologiju, politiku...itd.

Ne znam sta vi to slusate pa je tako suho...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2004. 09:53 

Bathory Aria wrote:
Ne, fakat, najlakse je nabaciti na sebe bodlje i biti "opasan metalac", a u sustini nemati nista...osim furke. :lol:

Potpuno se slazem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2004. 13:50 

KoldVoid, meni se cini da ja rekoh kako mi muzika znaci sve i da mi je jako vazna (sto se kod mene moze vidjeti, za razliku od nekih kvazi metalaca, pogotovo muskih jer oni ionako prolaze kao metalci vecinom, pa taman i da su culi samo 1 metal bend :roll: ). Ali nisu svi takvi i dosta je onih koji misle da je samo muzika dovoljna da budu nesto, tj. da pripadaju određenom drustvu, određenoj skupini ljudi, da drugi, "obicni" ljudi jednostavno u njima vide "nesto". Zasto bi jedna furacica koja je naprasno uhvatila furat metal i stavila na sebe sve moguce rekvizite + naucila napamet nazive underground bendova, vrijedila vise od neke djevojke koja (lupam sad) slusa jazz, ali ne zato da bi nekom bila zanimljiva, nego zato sto to iskreno voli? Mrzim kada ljudi pokusavaju biti nesto sto nisu ili pogotovo kopirati nekoga, jer meni je individualnost vrlo vazna. Da, sve sto je u vezi s metalom bit ce i na meni (jer i ja to volim i to sam JA) i volim vidjeti metalce/metalke u nasem metal stilu, a i sa dugom kosom :D . Ono sto sam htjela reci je da, jednostavno ne mozes ocekivati respekt od ljudi koliko god ti koze imao na sebi, ako - pored pukog nabrajanja bendova i albuma - nemas nikakvog interesovanja, nikakve vizije i nikakvog stava u zivotu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2004. 14:00 

da...sve je fino ova cura iznad mene napisala.
Postoje pjesme koje se jako ili potpuno slazu sa mojim mislima, idejama i nekom mojom "filozofijom". Ali ja ne preuzimam svu zivotnu filozofiju iz pjesama. Kao sto vec rekoh, ima dosta drugih oblasti odakle crpim ono sto me interesuju i zanima. A najvaznija oblast je jos uvjek vjerovatno moje licno zivotno iskustvo, iz kojeg opet najvise ucim. Jer, kao sto neko rece, ne postoji bolja knjiga, od zivota samoga.
I muzika je i za mene jako vazna. Ali ne bi nikada mene smatrala vise vrednijom samo zato sto slusam tu i tu muziku.
Jednostavno, mi se ne svidja, kada ljudi kazu da su metalci bolji ljudi.
I da se to tako podrazumjeva. Pa covjece, po cemu?
Pa prvo cu popricati sa osobom licno, da bih mogla da skuzim kakav je covjek. Ne moze mi njegov stil oblacenja odmah reci kakva je to licnost. Ne mogu mi grupe koje slusa, reci kakva je to licnost. Jer onda bi fakticki svi ljudi koji slusaju te i te grupe bili isti ili slicni.
Ali nisu. Zato sto u svakome od nas ima ono individualno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2004. 20:26 

Ja sam razmisljao puno o tim trasama individualizma i slicnim stvarima...i iako to zvuci onako logicno, primamljivo, da smo svi mi posebni na svoj nacin, u principu nije tako. Nije tesko ljude kategorizirat, pri jednom "top-down" pristupu (s vrha do dna) ljudi mogu bit dobrocudni ili supci, onda se ti dobrocudni i supci se djele na glupe i pametne, i dalje idemo u spektar miniskulnih dusevno-intelektualno-socijalnih problema i oboljenja...koja mene fakat ne zanimaju, imam cetri kriterija i to je sasvim dovoljno da znam kako trebam postupit s nekim i da mogu biti miran sa svojim mislima o toj odredjenoj osobi. U biti mi smo svi ovce i svi pratimo nekakvog slijepog vodju. Samo vodja nema, ima samo nagon i pozuda koju svi moramo nahraniti da bi ispunili sebe. Ljestvica Maslow-a to dobro objasnjava, ali pomalo suho, neproduhovljeno. "Metalci" to produhovljenje nalaze u metalu, taj bjeg, ili potvrdu neizbjeznih surovosti i drazi egzistencije.

Pazte vako dame, gledajuci iz kompletno objektivne perspektive emotivno nevezane za ideale metala, svi mi mozemo zakljuciti da je metal jedna podkultura. U toj podkulturi (kao i u svakom smrdljivom coporu kerova) postoji neka hierarhija. No, ta se hierarhija ne zasluzuje izgledom (kao u labuda il pauna), a ni nabrajanjem bendova (kao u osnovnoj skoli) vec zaslugama. Ko je sta napravio, organizovao, promovisao, to su clanovi hierarhije kljucnih ljudi koji su motor svega u metalu. I onda, posto su oni sami mehanizam kao auto bez vozaca, tu dodje ono glavno, okorjeli metalci, kolekcionari, metalni psihopate (np. Tarik Groso) koje su u prvom redu na svakom koncertu, zbog kojih taj citav mehanizam i postoji. Svi ti ljudi nastoje uskladiti svoja stajalista radi opstanka toga u sta vjeruju. Ima tu dosta ispomaganja, altruizma, humanog ponasanja. 99% ljudi koje sam ja upoznao van obrazovnog sistema sam upoznao preko metala. 100% mojih dobrih "havera" su cistokrvni metalci. Ja sam kao metalac u bodljama i kozi drugim ljudima glup, neshvatljiv, djetinjast...a ako koju pametnu progovorim, potencialno i opasan, jer bih mogao pokazati da njihovo prazno pracenje socijalnih normi nije jedini skup inteligentnih stvorenja na ovoj planeti. A pozeri su pozerima haveri i braca, te ko ih jebe. Ljudi sa potrebama "posebnosti" i onda jos ceznjom da budu prihvaceni u neki drustveni krug su SLABI...a zakon divljine diktira da samo jaki prezivljavaju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 04. 2004. 12:03 

Pa eto, uglavnom se slazemo (mogla bih doduse sad o hijerarhiji u metalu ali to bi bio offtopic :lol: ). Metalci/rockeri su krug ljudi u kojem se nalazim, jer uglavnom oni mogu shvatiti moja razmisljanja, moju ljubav prema toj muzici i svemu sto ona nosi (ok, kao podkultura) i to je ujedno vjerovatno i jedina "podjela" koju mogu priznati. Predrasude o metalcima - znamo da ima pravih metalaca i pravih pozera :lol: Mislim da se pravi metalci ne bi trebali brinuti oko toga sta ce ko reci o njima - metal je, na kraju krajeva, ipak ono sto su sami izabrali i to ih na neki nacin određuje kao licnosti. Ime, naciju i sve ostale budalastine niko od nas nije birao. Ako smo se opredijelili za metal - to je iskljucivo nas izbor i onda mu trebamo biti vjerni, nebitno kakve cemo poglede i komentare dobijati na racun naseg izbora. Za mene je to onda jak karakter (naravno, ima jos toga sto određuje jak karakter).
Ne volim laznu skromnost. I ne zelim kriti da se ponosim svojim izborom. Isto tako ponosna sam na ljude koje znam. Procitala sam mnogo komentara tipa "metalci misle da su arijevska rasa". Ok, ne smijemo generalizirati, ali necu kriti da za mene uglavnom to i jesu. Izostavimo pozere, koji ce to furati dok im bude interesantno, pa kad vide da su ovog ljeta najmodernije pink cipelice sa spicem prebacit ce se na to. Iz svog iskustva mogu reci da je velik procenat metalaca/rockera koji su izuzetni i kao licnosti. I tacka. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2004. 16:05 

Bathory Aria wrote:
Pa eto, uglavnom se slazemo (mogla bih doduse sad o hijerarhiji u metalu ali to bi bio offtopic :lol: ). Metalci/rockeri su krug ljudi u kojem se nalazim, jer uglavnom oni mogu shvatiti moja razmisljanja, moju ljubav prema toj muzici i svemu sto ona nosi (ok, kao podkultura) i to je ujedno vjerovatno i jedina "podjela" koju mogu priznati. Predrasude o metalcima - znamo da ima pravih metalaca i pravih pozera :lol: Mislim da se pravi metalci ne bi trebali brinuti oko toga sta ce ko reci o njima - metal je, na kraju krajeva, ipak ono sto su sami izabrali i to ih na neki nacin određuje kao licnosti. Ime, naciju i sve ostale budalastine niko od nas nije birao. Ako smo se opredijelili za metal - to je iskljucivo nas izbor i onda mu trebamo biti vjerni, nebitno kakve cemo poglede i komentare dobijati na racun naseg izbora. Za mene je to onda jak karakter (naravno, ima jos toga sto određuje jak karakter).
Ne volim laznu skromnost. I ne zelim kriti da se ponosim svojim izborom. Isto tako ponosna sam na ljude koje znam. Procitala sam mnogo komentara tipa "metalci misle da su arijevska rasa". Ok, ne smijemo generalizirati, ali necu kriti da za mene uglavnom to i jesu. Izostavimo pozere, koji ce to furati dok im bude interesantno, pa kad vide da su ovog ljeta najmodernije pink cipelice sa spicem prebacit ce se na to. Iz svog iskustva mogu reci da je velik procenat metalaca/rockera koji su izuzetni i kao licnosti. I tacka. :D

ova zadnja recenica se odnosi na mene :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2004. 18:15 

Quote:
Procitala sam mnogo komentara tipa "metalci misle da su arijevska rasa". Ok, ne smijemo generalizirati, ali necu kriti da za mene uglavnom to i jesu. Izostavimo pozere, koji ce to furati dok im bude interesantno, pa kad vide da su ovog ljeta najmodernije pink cipelice sa spicem prebacit ce se na to. Iz svog iskustva mogu reci da je velik procenat metalaca/rockera koji su izuzetni i kao licnosti. I tacka.

dobro, to je verovatno tvoje iskustvo. recimo, od 5-6 ljudi koje mogu nazvati najboljim prijateljima samo su dvojica metalci. Tako da je verovatno zbog toga moj pogled na stvari malo drugaciji. mozda je tvoje iskustvo sa ljudima koji na slusaju metal drugacije (verovatno jeste), ali ja znam da medju njima ima itekako dobrih i veoma pametnih ljudi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 05. 2004. 21:01 

svidjalo se to nama ili ne, uvijek ce biti predrasuda, ne samo o metalcima, nego o svemu...Ljudima koji imaju tako malogradjanske poglede na zivot,( pa te, ako se oblacis darkerski smatraju sotonistom, narkomanom isl. i koji ) NE TREBA pridavati paznju.
Kada bi ti sminkeri i narodnjaci imali mozga u glavi koliko pudera na licu, svijet bi bio puno bolje mjesto...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 05. 2004. 02:20 

Paige___ wrote:
NE TREBA pridavati paznju.
Kada bi ti sminkeri i narodnjaci imali mozga u glavi koliko pudera na licu, svijet bi bio puno bolje mjesto...

HOLOKAUST..ili kako se već piše..znate na što mislim :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 05. 2004. 21:05 

meni se sminkeri cisto ono gade, a i zalim ih to je istina :x

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2004. 20:32 

ma predrasude o metalcima su mi sve jasnije
zato sto ljudi dobijaju takvu sliku gledajuci pozere
a ne znajuci da ih razlikuju od metalca

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 06. 2004. 03:20 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
Lena_Rose wrote:
Mr. Brownstone wrote:
bar ovde u kragujevcu, a verujem i na drugim mestima metalci (oni ortodoxni) prave zid izmedju sebe i ostalih ljudi. a to ne valja.

Zanimljivo. Oni makar prave zid između sebe i drugih ljudi. U Sarajevu grupe metalaca međusobno prave zidove. :?

e to je na zalost tacno...previse se opterecavamo tim stvarima,i zbog gluposti(kao sto je jednom bilo da je neko rekao za jedan bend da je black metal,drugi da je symphonic...i sta se desilo?!nastao konflikt,citav grad se podjelio...sve otislo u tri lepe...da bi se na kraju poceli medjusobno izbjegavati,i mahalati jedni o drugima)unistavamo sebe...joj,covjece...jeste sve to sad nekako u modi,furati da si metalac,i sve to...i predrasude su tu,i uvijek bile,uvijek neko o nekome prica...al znate da je to u vecini slucajeva zbog ljubomore,zavsiti...pa sad vas pitam,zar mi imamo razloga biti ljubomorni na narodnjake,ili hip-hopere(smao navodim primjere koje ste i vi...nista ciljano,neka ljudi,ne bi valjalo da smo svi isti,neka i njih,al nek nas puste na miru!)?!?!?!?!?!!?!?!?!!!??!
pa to nam stvarno nije potrebno.zbog takvih sranja zaboravljamo na muziku...jer,cak su i primitivci iz rodovskih zajednica znali da muzika sjedinjuje ljude,privlaci ih...pa ajmo da to ne zaboravimo!okrenimo se muzici i njenim kvalitetima a ne tome ko sta govori o nama...jer,najbole znamo kakvi smo,i da svako stado ima crnu ovcu...e sad,ako stado u prosjeku ima 50 ovaca...skontaj kolko nase "stado" ima crnih ovaca...
zato,stipu to,metal rulez,prepusti se mjuzi,i uzivaj!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 06. 2004. 16:27 

Nisam imala vremena citati sve postove prije mog,ali sam uvjerena da ljudi koji dolaze na ovaj forum imaju manje-vise slicno misljenje kao i ja,jer da nije tako ne bi ovdje raspravljali i nalazili se u sferi u kojoj se nalazimo.
Suvisno je govoriti koliko ljudi imaju predrasuda prema onome ko je drugaciji.Mada,to za mene nije nista drugacije,vec samo stvar izbora svakog pojedinca da se nadje u onom sto mu najvise odgovara.Govorim o dusevnom nalazenju,ne o furkama kojima se kite vecina danasnjih novopecenih "metalaca i rockera".Zivimo na Balkanu,podneblju koje niti je ikada prihvatalo nista sto je iole zdravom covjeku normalno,super je samo onaj ko zivi i razmislja kao papagaj,kao i stotine drugih.Na svojoj sam kozi milju puta osjetila sta znaci biti svoj u sredini u kojoj zivim.Znaci,na neki nacin biti osudjen.Ali pitajte me je li me to zanima.Ja sam ono sto jesam i nista drugo!!!!!Kolektivna razmisljanja i kolektivna svijest su doveli do toga da se o odredjenim grupacijama ljudi razmislja toliko stereotipno da bih sve iz sebe izbacila od muke.Ali to su gluposti da bih se i sama njima zamarala.Muzika je segment zivota covjeka koji na neki nacin odredjuje njegovo "ja",jer nije se bez razloga pronasao upravo u tome u cemu se pronasao.Ali to govorim o ljudima kojima je muzika na vaznijem mjestu u zivotu.Kome je na sporednom,ne moze se ni izgradjivati na osnovu nje.
Da ne duzim vise,prenijecu citat koji mi je rekao jedan lik:"E,bona,pa sto ode u metalce.Osakati se,bona.Nikad neces moci case razbiti niti uzivati ko mi.Znas sta?Jesi ti metalka zato sto u Zeljezari pravis zeljezo?Hahaha!"
Ovo i vise nego dovoljno govori!
PEACE!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 06. 2004. 23:54 

peace :shock: hahahahahahahaha, peace 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 06. 2004. 00:46 

Elektron wrote:
peace :shock: hahahahahahahaha, peace 8)

pojasni sta je smijesno...pls...da s ei mi malo nasmijemo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 06. 2004. 01:41 

Ajd dobro je, sta si se nafuro! Pa imal sta da zvuci gluplje od tog?? Nisam ni mislio da ces se ti smijat, kad napunis 15 godina bice ti jasno sta sam htio reci.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 06. 2004. 20:32 

da,da...kako da ne...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 401 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]