Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 17:07

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Rok trajanja jednog metalca
PostPosted: 22. 05. 2008. 17:02 

vise stvarno ne slusam muziku zbog osjecaja pripadnosti, nerazlikuje se to meni toliko od nacionalnih iskljucivosti, heh, imam omiljenije zanrove, ali i u masi drugih se cesto nadje pokoji bend koji mi pravo legne, a imam i faze, kad okrijem nesto novo a dobro onda to i slusam, sad jel to post modernizam il nije, bas me briga, totalno mi je svejedno dali me neko smatra the most true ili najvecim pozerom, kome je to toliko bitno, obicno mu rok brzo istece. naravno, nacini zivota idu uz sve to, ali i moda koja je samo preslika onog mainstream na "drugaciji" nacin. il si covjek il nisi, os slusat turbo folk il acid jazz, tvoja stvar.

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 17:12 

kktz wrote:
vise stvarno ne slusam muziku zbog osjecaja pripadnosti, nerazlikuje se to meni toliko od nacionalnih iskljucivosti, heh, imam omiljenije zanrove, ali i u masi drugih se cesto nadje pokoji bend koji mi pravo legne, a imam i faze, kad okrijem nesto novo a dobro onda to i slusam, sad jel to post modernizam il nije, bas me briga, totalno mi je svejedno dali me neko smatra the most true ili najvecim pozerom, kome je to toliko bitno, obicno mu rok brzo istece. naravno, nacini zivota idu uz sve to, ali i moda koja je samo preslika onog mainstream na "drugaciji" nacin. il si covjek il nisi, os slusat turbo folk il acid jazz, tvoja stvar.

Svaka cast, napokon da neko nesto normalno kaze na ovoj temi

Quote:
kad okrijem nesto novo a dobro onda to i slusam, sad jel to post modernizam il nije, bas me briga, totalno mi je svejedno dali me neko smatra the most true ili najvecim pozerom, kome je to toliko bitno, obicno mu rok brzo istece.

To je to...

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 17:28 

Hedon wrote:
Quote:
kad okrijem nesto novo a dobro onda to i slusam, sad jel to post modernizam il nije, bas me briga, totalno mi je svejedno dali me neko smatra the most true ili najvecim pozerom, kome je to toliko bitno, obicno mu rok brzo istece.

To je to...

upravo, jer kome je to toliko bitno, jel neko true il pozer i ko se previse opterecuje s tim, samo pokazuje da taj isti samo "fura" to sto "predstavlja", bilo to metal, punk il bilo sta... ok je rec kad je neko levat,pa kazes nema pojma o tome i tome... al sad aaa nisi true jer ti se svidja neki hip hop il rock bend, to je maximalno komplexaski..... i znam da 100% tako nikog komentarisat nece niko ko stvarno voli metal i ko ga slusa zato sto to voli i jer se najezi kad cuje nesto sto mu lezi, a ne radi neke "lose" furke.... nazalost malo je takvih....

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 18:38 

postoji i dosta predrasuda prema metalcima, sa recimo nekih sa pank, dark, hip hop, techno etc... strane, i nekih metalaca prema drugima, kazem predrasuda, jer drugo je muzicki ukus i afiniteti, a drugo takmicenje medju subkulturama. za vecinu su sve to ionako padavicari i travari, heh, tako da je to sve skupa poprilicno bezveze. ako jednostavno nesto volis i to te ispunjava nemas potrebu kenjat po drugima da bi dokazao svoju velicinu, bas takvi su danas veliki klosari sutra menageri preko veze. naravno, vrijedi raspravljat, i nisu sve stvari iste i jednako autenticne, daleko od tog, ali cemu se tolko lozit na to koda niceg drugog nema na svijetu, ipak je muzika prije svega muzika, smisao joj je da u njoj uzivas ili se kroz nju izrazis, je odraz i mnogih socijalnih odnosa, ali stvarno nije centar svijeta. nekom je bitnija, nekom totalno nebitna, uziva u necem drugom, npr pecanju, i ok.

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 00:00 

kktz wrote:
muzika, smisao joj je da u njoj uzivas ili se kroz nju izrazis.

to je to

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 00:09 

Ispisalo se svasta na ovoj temi, nema se tu sta specijalno dodati. Reci cu samo kako je svaciji ukus njegova stvar, ali mislim da to itekako govori o covjeku. Postoji razlog zasto covjek godinama voli ovo ili ono. Sasvim logicno. Kao uostalom i ukusi u bilo cemu drugom. O tome ne vrijedi raspravljati, ali bih svakako voljela istraziti recimo konzumente turbo - folka u zivotnoj dobi od 12 do 25 godina. Vjerujem da bi se tu dosta toga pokazalo, jer ja nisam srela nijednu osobu koja intenzivno ide na koncerte te vrste muzike, a koja ima imalo dublje razmisljanje o bilo cemu. Ocit primjer, da dalje ne idem.

Covjekova opservacija zivota kroz prizmu muzike, stila oblacenja i slicnog zapravo jako puno govori o nacinju njegovog (ne)razmisljanja.

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 02:08 

SYMPHONY wrote:
Ispisalo se svasta na ovoj temi, nema se tu sta specijalno dodati. Reci cu samo kako je svaciji ukus njegova stvar, ali mislim da to itekako govori o covjeku. Postoji razlog zasto covjek godinama voli ovo ili ono. Sasvim logicno. Kao uostalom i ukusi u bilo cemu drugom. O tome ne vrijedi raspravljati, ali bih svakako voljela istraziti recimo konzumente turbo - folka u zivotnoj dobi od 12 do 25 godina. Vjerujem da bi se tu dosta toga pokazalo, jer ja nisam srela nijednu osobu koja intenzivno ide na koncerte te vrste muzike, a koja ima imalo dublje razmisljanje o bilo cemu. Ocit primjer, da dalje ne idem.

Covjekova opservacija zivota kroz prizmu muzike, stila oblacenja i slicnog zapravo jako puno govori o nacinju njegovog (ne)razmisljanja.

ma hajde pametna. ti nisi srela. preočit primjer. EOD. nema dalje (:
samo hoću reći da mi je preglupo i glumljenje nekog elitizma od strane metalaca / "alternativaca", jer eto kao ono što oni slušaju odražava duboke dubine njihove pameti i svijesti. znam pametnih i obrazovanih ljudi koji slušaju folk, a znam i idiota koji slušaju metal. mix ;-)

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 08:36 

Elitizam i Metal su neodvojivi. Metal je nesto poput klasike za sljam. Zvjezde otpada. Sve nekakvi "izvodjaci", "muzicari", "kompozitori"...

Ko da je majmunsko drkanje po instrumentu ikakva odlika genija.

Ne, upravo suprotno, genijalnost je pritisnut jedno usrano dugme i utopijski pustit masinu da posao radi za tebe...

Dok majmun drka li drka po svojoj prangiji, nebi li usavrsio neku svoju popisanu petominutnu proletersku ariju...i onda se satra da istu izvede uzivo. Ubjedljivost, emocija, sve nestaje u toj potrebi da se prosjecni Metalac izdigne iznad svog prokletog drustvenog hendikepa i kompleksa nize vrijednosti ;)

Nazalost u praksi jedno dugme ne rijesava nista. Pogotovo ne sa danasnjim softverskim rjesenjima, ako ista, moras ih vise drkat da izvuces nesto ubjedljivo nego analognu opremu iz pedesetih, al et. Absurdity is directly proportional to complexity

Koliko volim Metal kao muziku mrzim Metal kao podkulturu...

Podjele medju Metalcima su neophodne. Dal je neko "Metalac" ili nije uopste ne predstavlja nista meni licno. Dapace, kad vidim prosjecnu osobu necu je ni primjetiti. Kad vidim Krejdl of Filt majcu i nju rok cizme najradje bi pljuno doticnog/doticnu. Al ajd sad...

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 14:04 

@ amer: to ne mora nista znacit o tom liku. ne kazem ja za njega da je ljakse, neznam lika mislim al kazem ti da te cinjenice nista ne moraju znacit. (jer u metalu svako ko to slusa gleda se tako kroz albume, postave, produkciju... nema tu joj imam nekih pjesama od suffocation i sl....). jer to bi znacilo da je i svaki metalac "normala" sto bi se reklo. al nije. dobro je neko rekao iznad a i libijac, i "u metalcima" ima papanluka nevidjenog. identicnog narodnjackom papanluku. dosta manje naravno. vjerujem da ima raje koja slusa "zabavnu i narodnu" koji su skroz ok. znam ih nekoliko i skroz su super ljudi. ali opet to je drugi svijet nekako...
mislim ne "osudjujem" ni ja ljude po "metalstvu", libijac. uvijek sam medju najboljom rajom imao par likova koji nemaju nikakve veze s metalom. il su pop rokeri, reperi, alternativci, sminkeri, bilderi, veha-naziji :lol: i tako.... uvijek je bilo 2-3 lika. to je normalna stvar jebiga. al i slazem se to da me i """"metalaca"""" zna iznervirat da ih pljunes odma. al takvi to ubrzo prestanu furat i bilo sta slicno, vidi se to na pojedincima a uostalom i logicno je. il ih je skroz proslo, il se vidi da su u fazi "preobrazaja" hahaha.
eto da ne serem vise, dosadno mi, pijem kakao i zapalio pa reko malo... :-)

p.s. libija groso te puno pozdravlja i spominje nekakve podrume da ti kazemo da ti je spremio (valjda kao "suk" za podrumski blek metal) sa puno bubnjarskih palica kojih se trebas pazit, al ces imat moza par svijeca da se malo vidi :D

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 15:08 

Jebiga, kad smo freaks by choice, pa se dobro osjecamo u zooloskom vrtu gdje su svi cupavi/istetovirani/u crnini...al ono, u sustini, sve se to lako zaobidje ;)

Reci ti njemu da cu mu ja Sejdi poslat u detalje razlozeno gdje i koliko smo sve pusili, i kako mu je to prouzrokovalo bolest :lol:.

I da poruci mu da je Pedercina corava. Ni bez gandje nije zensko uspio nac :lol:

Dabogda mu Sudo platio taksi :lol:

Dabogda sa Muamerom i Bracom Lukavicku rakiju pio :lol:

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 15:47 
stari serator wrote:

Dapace, kad vidim prosjecnu osobu necu je ni primjetiti. Kad vidim Krejdl of Filt majcu i nju rok cizme najradje bi pljuno doticnog/doticnu. Al ajd sad...

e to ti ne valja.mozda momak/cura nije mogao/la nac nista metalskije od majce krejdla.jbg i ja hodam u duksu nirvane a ne podnosim ih,a oblacim je jer nemogu nac majce bendova koje volim.

PostPosted: 23. 05. 2008. 16:54 

haha, ja sam nosio RAGE AGAINST MACHINE majcu samo zato jer mi se svidjala kapuljaca. za narodnjake, za neke stvari u zivotu da mi treba konkrektna pomoc, prije bi zatrazio to od nekog ko to slusa nego klasicnog "urbanog" tipa, a i znao sam se super provesti uz tu muziku, nisam ju uopce sluso dok nisam poceo ici po terenima, gdje prakticki svi slusaju samo to. ima pravo dobrih stvari, naravno stara skola, ali i turbo je nekad hardcore samo takav, hehe.
ma, sve pet :D

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 17:17 

mene nekad zna puknut kad se napijem da zadam nesto narodno...ili barem domace...tipicna dijasporska...jebiga ne pokusavam suzbijati nikakve nagone pa ni takve :P

Svakako bolje od onih "urbanih" droida...

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 17:22 

Jaro poslusaj od Keme Malovcica "Tek Tek"

Znas kako izvlaci glascinu, ili pak "Ameriko Cemeriko" :mrgreen:

A legenda ima 23 albuma

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 17:28 

Sluso sam Kemu, njega najcesce, uz Tomu Colovica, znam zadat haha. Tek tek je himna. Al Mali Mrav. To je vec old skul. Nazalost lik je nedavno preselio u podzemlje al jebiga...

To, i onaj duet McCartneya i Jacksona su bile prve dvije pjesme na koje sam se otkido...

Volio bih jednog dana da mi Nazif Gljiva napise tekst za pjesmu :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 23. 05. 2008. 21:54 
Moderator

stari serator wrote:

Ne diraj mi Bracu,jos malo pa intelektualac. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 00:24 

stari serator wrote:
Reci ti njemu da cu mu ja Sejdi poslat u detalje razlozeno gdje i koliko smo sve pusili, i kako mu je to prouzrokovalo bolest :lol:.

I da poruci mu da je Pedercina corava. Ni bez gandje nije zensko uspio nac :lol:

Dabogda mu Sudo platio taksi :lol:

hahahahahahaha dje cu, pobudalio bi od bijesa :lol:
ma on kako ne cuga, ne pusi je malo neurozan, pa mu svasta smeta, sve shvata ozbiljno :-)

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 00:26 

SODOM wrote:
stari serator wrote:

Dapace, kad vidim prosjecnu osobu necu je ni primjetiti. Kad vidim Krejdl of Filt majcu i nju rok cizme najradje bi pljuno doticnog/doticnu. Al ajd sad...

e to ti ne valja.mozda momak/cura nije mogao/la nac nista metalskije od majce krejdla.jbg i ja hodam u duksu nirvane a ne podnosim ih,a oblacim je jer nemogu nac majce bendova koje volim.

u tom slucaju nosis obicne duxeve, zar mora bend bit :-)

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 02:39 
Moderator

joj jebote zar se metalci ne znaju drukcije obuc sem majica i duxeva bendova..dajte ba :)
i ja stalno nosam to, al nekad i obucem obicnu crvenu, crnu, plavu...nebitno majicu...
ha ya

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 11:08 

slusam svasta tako da mi to pitanje besmisleno!!! :shock:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]