Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 16:58

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Rok trajanja jednog metalca
PostPosted: 24. 05. 2008. 14:03 

slusas svasta pa ti je pitanje roka trajanja metalca besmisleno?
i metalci slusaju svasta, nije bit "metalstva" u ne slusanju niceg drugog :-)

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 15:36 
Moderator

Addi wrote:

Iako "metalstvo" ne poznajem dovoljno dobro uvijek mi je bilo čudno da, od metalaca koje ja znam, čujem kako im smetaju metalci koji samo to slušaju i pljuju po svemu ostalom i to je važilo najviše za ove sarajevske metalce, koje ja ne znam. Pa je li to istina, i možeš li, svojim rječima naravno objasniti fakat šta je bit "metalstva", interesuju me lična mišljenja i lični doživljaji u prvom redu a tek onda općenitosti?

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 15:48 
ma najbolje metalstvo ti je ono kad hodas gradom a ljudi misle da ti ne slusas nista il da slusas turbo folk,a kad dodjes kuci pustis sebi suffocation i otelembecis se.
vise postujem vake ljude nego one koji su cupavi,bradati u crnini a kad dodju na neku svirku stanu sa strane i samo gledaju.

PostPosted: 24. 05. 2008. 15:59 

neznam, al to kako ko hoda gradom, dal u bodi majici il u majici omiljnog benda, meni bar nema veze s "metalstvom". ja sam samo rekao da biti metalac ne znaci ne slusat apsolutno nista mimo toga. to je od osobe do osobe. a to da metalci u sarajevu pljuju one koji ne slusaju nista drugo nego metal i samo metal prvi put cujem :-) i po meni "bit" metalstva ne postoji. ti ako tezis da radis nesto il slusas samo zato sto je metal, a da nije nebi ti se ni svidjelo, to je onda nesto na silu, sto bi rekli kod nas "furka". budi to sto jesi (ne obracam se nikom, opcenito govorim :-)) pa sta god da je. u suprotnom, sto se da lako primjetit, to brzo prodje :-)

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 16:31 
SODOM wrote:
ma najbolje metalstvo ti je ono kad hodas gradom a ljudi misle da ti ne slusas nista il da slusas turbo folk,a kad dodjes kuci pustis sebi suffocation i otelembecis se.
vise postujem vake ljude nego one koji su cupavi,bradati u crnini a kad dodju na neku svirku stanu sa strane i samo gledaju.

pa eto recimo, za mene su se cudili kad bi rekao da slusam metal, jer sam uvjek bio "normalan", nisam furao crninu, kosa kratka, nist posebno
sad recimo furam crninu, imam dugu kosu, i opet nisam manje "metal" nego sto sam to bio
a i volim nekad na svirci samo stajati sa strane ili ponekad se zanesem bangom, sutke mi uopste nisu spektakularne, pa sad... ako sam manje "metal" onda neka budem, rok trajanja mozda imam ali mi je negdje ocrtan na tesko vidljivom mjestu (mozda na potiljku) pa ne bi znao reci kad ce mi isteci :razz: :mrgreen:

PostPosted: 24. 05. 2008. 17:51 
ma ni ja ne volim sutke jer previse volim svoje zube.
al jbg. metal slusas radi sebe ne radi drugih i to ti je bit svega.ja znam da si ti corer a to je nesto sto old schoolerima ide na zivce,a to sto im metal core ide na zivce ne znaci da ti moras radi njih pocet slusat ono sto ti ne lezi.

PostPosted: 24. 05. 2008. 17:58 

SODOM wrote:
ma ni ja ne volim sutke jer previse volim svoje zube.
al jbg. metal slusas radi sebe ne radi drugih i to ti je bit svega.ja znam da si ti corer a to je nesto sto old schoolerima ide na zivce,a to sto im metal core ide na zivce ne znaci da ti moras radi njih pocet slusat ono sto ti ne lezi.

nemojte nju bridere nazivat corerima, core je hc, hc je punk ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 18:04 
Moderator

joj ubijate ovom temom u pojam, zna se metal uber alles i kraj, a slusaj sa strane od Him-a, jenifer lopez, kurac palac..tvoja stvar end ju dont giv a flajing fak 8) , i slusas do kad te to bude ispunjavalo i dokle uzivas u tome :)

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 18:05 

NecrodaemoN wrote:
joj ubijate ovom temom u pojam, zna se metal uber alles i kraj, a slusaj sa strane od Him-a, jenifer lopez, kurac palac..tvoja stvar end ju dont giv a flajing fak 8) , i slusas do kad te to bude ispunjavalo i dokle uzivas u tome :)

TAKO JE!!!!!

windows media player za metal, winamp za JLO, him, mileta i tako te :D

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 18:48 

Addi wrote:

Naravno da mi je besmisleno pitanje,prvo ne slusam samo metal pa tako nisam metalac kapiras to ljudi brkaju uvjek,pored toga postoji i rock, funky rock, hard rock,punk,pop,pop rock,british pop,crossover,punk,hard core,etno,techno,rap,hip hop, i dr...Nije sve u metalu,mislite da hodate po nebu ako to slusate,to sta ko slusa i kako se oblaci nicna stvar i nista drugo. :D

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 19:01 

Moondust wrote:
SODOM wrote:

pa eto recimo, za mene su se cudili kad bi rekao da slusam metal, jer sam uvjek bio "normalan", nisam furao crninu, kosa kratka, nist posebno
sad recimo furam crninu, imam dugu kosu, i opet nisam manje "metal" nego sto sam to bio
a i volim nekad na svirci samo stajati sa strane ili ponekad se zanesem bangom, sutke mi uopste nisu spektakularne, pa sad... ako sam manje "metal" onda neka budem, rok trajanja mozda imam ali mi je negdje ocrtan na tesko vidljivom mjestu (mozda na potiljku) pa ne bi znao reci kad ce mi isteci :razz: :mrgreen:

Ljudi su puni predrasuda im etiketiranja prema drugima,mene zaboli sta ce neko reci kako da se nosim i dali komentarise kad prodjem pored njega,ima tipova koji oblace crninu,a nema ju veze s mozgom.Ljude cijenim po mozgu ,dali on slusao sinana ili motorhead svejedno mi je,a ne po odjeci i glupostima,ali ima izuzetaka naravno.Nosim sto mi se svidja,bijela majica mi je zakon,a isto tako mogu obuci majcu nekog benda,ali original,a ne ove otirace s pijace,s kojih spadaju slova.
Mrzim taj fol koji neki metalci,pa i rockeri korise,nisam pobornik onog sex, droga,rokenrol,vode neuredan zivot,sjebada teska n,straight edge je nesto fantasticno za mene sto pobornici hc-a smisili.

Profile  

PostPosted: 24. 05. 2008. 20:54 
NecrodaemoN wrote:

e ovako nekako je najbolje :lol: thumbs up ;-) :razz:

PostPosted: 25. 05. 2008. 00:31 

Untouchable wrote:
Addi wrote:

Naravno da mi je besmisleno pitanje,prvo ne slusam samo metal pa tako nisam metalac kapiras to ljudi brkaju uvjek,pored toga postoji i rock, funky rock, hard rock,punk,pop,pop rock,british pop,crossover,punk,hard core,etno,techno,rap,hip hop, i dr...Nije sve u metalu,mislite da hodate po nebu ako to slusate,to sta ko slusa i kako se oblaci nicna stvar i nista drugo. :D

ja ti opet ponavljam da ima metalaca koji vole i country i rap i elektroniku i punk i hc i svasta nesto... tj moze volit bilo sta. al zna se sta ti zauzima najveci precenat duse :-) i tako se i osjecas. isto ko sto imas recimo i korera koji slusaju metal. al se osjecaju ko koreri jer im je to najdraze i ne smatraju se metalcima. i ja praaavo volim country recimo pa se ne smatram kaubojem nekim :-) kontas sta govorim. a nikad mi nije bilo jasno ono narodno "slusam sve". moze neko slusat sve al ja recimo znam da mene neko pita to, normalno je da cu rec death metal il metal samo. bez obzira sto slusam jos desetine pravaca koji nemaju veze s metalom. to je nesto sporedno sto volim, metal glavno.
i ne kontam te izjave "mislite da hodate po nebu sto slusate metal" :) ne vidim razlog ni poentu takvih izjava...

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 12:06 

Ma ja besmisleno je raspravljati svakakvog svijeta danas ima,respect u svakom slučaju.

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 13:01 

Rok trajanja metalca obrunto je proporcionalan njegovoj "zakorjelosti" :lol:
...ako neko samo slusa npr. black, ili death (svejedno).. taj nece dugo. Ne volim bas takvu zakorjelost :roll: to je cista glupost

ali jbg., ako slusas nesto drugo, ne samo metal, onda nisi dovoljno troo :D

(ljudi, ambientala je dobra.. uhh..)

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 14:27 

slazem se s tim prvim dijelom posta, a drugi je zezancija, znam :-)

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 14:55 

Addi wrote:
a drugi je zezancija, znam :-)

...bolje receno ironija ;)

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 15:24 

Nameless wrote:
Ja to ovako gledam.
Imas metalce,ljude koji vole slusat metal i furace.
Rok trajanja ne postoji.
Ne mozes jedan dan bit metalac,punker,rocker,hardcorer il ista tako i sutra ne biti.
Ti ljudi koji su bili i nisu vise,nisu nikad ni bili nego su se furali na to(kao posljedica krize identiteta,koja te prodje kad navrsis 20 maksimalno) .Takodjer su tu ljudi koji vole slusat metal,al nisu metalci,usprkos izgledu,ne zive to,vec im je to samo muzika il jedna od vise vrsta muzike koju vole(najbanalniji su mi primjeri osoba koje vole slusat i metal i narodnjake i plesat na stolu uz rnb,sve zajedno...to ne ide!)

Najvise se pisam na one koji su bili,ko fol pa prerasli.Ti ljudi su za mene kurac i ne cijenim ih ko ljude,ko individue,jer su jebeni sistemasi koji se mijenjaju s godinama,kako bi se uklopili u okolinu,sto im prije kao nije smetalo,ali danas su "dosli sebi" pa to kao "slusaju za sebe",a ostalo...NABIJEM SVE TAKVE NA KURAC!!!!!!!
U tim ljudima nikad nije gorio metal kao filozofija,kao nacin zivota,kao nesto vise od samog zvuka.

Tako da je prica o roku trajanja metalca glupa.
To ne postoji.

samo ću njegovo kopirati pošto mislim isto to,a nisam toliko rječita :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 15:28 

danas nema pravih metalaca ! moje misljenje

Profile  

PostPosted: 25. 05. 2008. 16:05 

thrashtilldeath wrote:
danas nema pravih metalaca ! moje misljenje

a da definiras prave metalce?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]