Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12. 12. 2003. 21:57 

KoldVoid wrote:
Za Immortal mi je ekstra drago, nakon one cetiri zadnje kite koje su oni izdali a misle da su albumi. Sellout BM FUCK OFF!!!

ajde budi dobar pa ovo malo pojasni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 12. 2003. 22:02 

Poslusaj "Pure Holocaust" i "Battles in the North" pa mi reci da je onaj norsecore izrod na "At The Heart of Winter" pravi Immortal. Jes, ako ti je Manowar medju omiljenim bendovima, a mene gologuzi amerikanci nimalo ne impresiraju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 00:10 

Quote:
Poslusaj "Pure Holocaust" i "Battles in the North" pa mi reci da je onaj norsecore izrod na "At The Heart of Winter" pravi Immortal. Jes, ako ti je Manowar medju omiljenim bendovima, a mene gologuzi amerikanci nimalo ne impresiraju...

jel to samo pravi black moze da bude dobar?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 10:00 
Administrator

theAdversary wrote:

Zar pravi black moze biti dobar? :P :P :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 10:12 

IcedFlame wrote:
theAdversary wrote:

Zar pravi black moze biti dobar? :P :P :P

hehehe :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 12:41 

Quote:
Poslusaj "Pure Holocaust" i "Battles in the North" pa mi reci da je onaj norsecore izrod na "At The Heart of Winter" pravi Immortal.

kako je meni smjesno kad ljudi govore o black metal selloutu. pa kome, za ime boga, kome bi se mogli prodat sa zadnjih par albuma?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 13:54 

cudo je to kako je COF + gothic metal unakazio black metal scenu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2003. 21:14 

KoldVoid wrote:

Meni su i Pure holocaust i Battles in the north odlicni albumi, a at the heart of winter nisam jos cuo.

Za Manowar me boli kurac.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 00:42 

Ehhh, kova..

Ne, nije samo pravi Black dobar metal, al ono post-Black sranje od nekad dobrih Black bendova sigurno kurcu ne valja. A nije ni metal jedina muzika koja valja...

Kome su se prodali? Svima onima koje je kurac bolio za njih prije 5 godina. Nuclear Blastu. I hordi djece sirom svjeta. Garantujem ti da na bilo kojem mjestu na planeti danas ima proporcionalno 10 puta vise fanova Immortala nego bilo kojeg drugog "nekad true" ili jos uvjek "true" benda...zasto? Sam Abbath je izjavio da je njegov cilj da Immortal budu Manowar extreme metala. Nije uspio. Ovako su ostali samo keceri i poluprosjecni deatheri.

Bolje je krepati s cascu nego se posrat na sebe pa opet nestati...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 03:57 

meni je nakon mnogo preslušavanja damned in black odmah 2. iza battles in the north. čim više slušam to su mi bolji ti albumi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 13:49 

KoldVoid wrote:
Ehhh, kova..

Ne, nije samo pravi Black dobar metal, al ono post-Black sranje od nekad dobrih Black bendova sigurno kurcu ne valja. A nije ni metal jedina muzika koja valja...

Kome su se prodali? Svima onima koje je kurac bolio za njih prije 5 godina. Nuclear Blastu. I hordi djece sirom svjeta. Garantujem ti da na bilo kojem mjestu na planeti danas ima proporcionalno 10 puta vise fanova Immortala nego bilo kojeg drugog "nekad true" ili jos uvjek "true" benda...zasto? Sam Abbath je izjavio da je njegov cilj da Immortal budu Manowar extreme metala. Nije uspio. Ovako su ostali samo keceri i poluprosjecni deatheri.

oooooooo pa ti si strasni opaki true black metalac
kladim se da mrzis i heavy i power i progresive i ...
a da je samo black true i nije komercijala
(smucili su mi se takvi likovi)
jos samo reci da imas obrnuti pentagram oko vrata i sve ce mi biti jasno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 17:28 

KoldVoid wrote:
Ehhh, kova..

Pa mislim da Immortal bas i nije toliko poznat... neznam za ovo o Abbathovim namjerama, ali ako je to istina, bolje je da su se raspali.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 17:30 

Sixth Demon wrote:
oooooooo pa ti si strasni opaki true black metalac
kladim se da mrzis i heavy i power i progresive i ...
a da je samo black true i nije komercijala
(smucili su mi se takvi likovi)
jos samo reci da imas obrnuti pentagram oko vrata i sve ce mi biti jasno

Hahaha, pogodio si.

Ne podnosim ni ovaj novi lazni heavy (Judas Priestu, Maidenu, Saxonu i ostalima svaka cast, na tome sam odrastao) koji eto sad svi zovu power, a ni prog (Dream Theater), jer je progresiva (Yes, ELP...) nesto sasvim drugo, al nista vise interesantno meni licno. Kao striktni minimalista po pitanju muzickog ukusa, prekomjerne promjene teme i "feelinga" u jednoj pjesmi mene iritiraju. Dream Theater mi vazda izvade zivce. Nije ni takva muzika (sekvencijalno-dramaticna) za svakoga.

Ne, "true" je samo iskrena muzika. "True" je pridjev koji se moze staviti kao etiketa pri bilo kakvoj vrsti muzike. Sto se tice komerijalnosti, ima svasta nesta nekomercijalno na ovoj planeti, i to u svakom mogucem podzanru zanra. Meni licno ocito komercijalna muzika ide na kurac. Zasto? zato sto kao svaki hiperproizvod ostavlja prilicno gorak ukus u ustima (u ovom slucaju: usima) nakon konzumacije. Shvatam da je onima kojima neke cinjenice nisu toliko ocite ovaj efekt "gadjenja" i neshvatljiv i nevidljiv.

Sto se tice "takvih likova", zao mi je buraz, al se ipak nadam da mi neces poslati mamu da me izdegenjaci tasnom...pravo mi je interesantna ta pojava kod ljudi (pogotovo metalaca), da kad naidju na nekoga ko ima sustinski suprotno misljenje u muzici od vaseg odma pocnu da vrijedjaju zbog manjka validnog argumenta...

A po pitanju pentagrama (joj ova me odvalila), licno ne nosam nikakve simbole u kojim nevidim smisao meni licno kao covjeku. Ne nosim nista vec zadnjih 5 godina, osim odjece...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 18:48 

Ja u toj iskrenosti opet ne vidim nista specijalno. Pun je svijet marginalnih debila koji i pored svoje maximalne iskrenosti i dalje jesu debili. Zaboli mr bas za iskrenost punka kad mi je isti kao muzika uglavnom zakurac.
Meni je eto black jedini metal pravac koji ne mogu slusat. Jedino eto ponekad taj immortal al oni nusu true :)

Sto se komercijale tice, da mi je omiljeni band svaki dan na MTVu, uopce mi nebi smetalo ako mi se muzika i dalje svidja.

Strasno mi je bilo smijesno kad u nekom od postova(mozda ne na ovoj temi) nazivas gothic mainsteam muzikom. Siguran sam da osoba koje slusaju pravi gothic, makar kod nas, ima tri puta manje od blackera. Ista prica ko sa selloutom kreator il immortala. ranije je za njih u prosjeku cuo jedan od deset hiljada ljudi(posmatrajuci ukupnu svijetsku populaciju), sada mozda jedan koma dva :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2003. 23:52 

theAdversary wrote:
Ja u toj iskrenosti opet ne vidim nista specijalno. Pun je svijet marginalnih debila koji i pored svoje maximalne iskrenosti i dalje jesu debili. Zaboli mr bas za iskrenost punka kad mi je isti kao muzika uglavnom zakurac.
Meni je eto black jedini metal pravac koji ne mogu slusat. Jedino eto ponekad taj immortal al oni nusu true :)

Sto se komercijale tice, da mi je omiljeni band svaki dan na MTVu, uopce mi nebi smetalo ako mi se muzika i dalje svidja.

Strasno mi je bilo smijesno kad u nekom od postova(mozda ne na ovoj temi) nazivas gothic mainsteam muzikom. Siguran sam da osoba koje slusaju pravi gothic, makar kod nas, ima tri puta manje od blackera. Ista prica ko sa selloutom kreator il immortala. ranije je za njih u prosjeku cuo jedan od deset hiljada ljudi(posmatrajuci ukupnu svijetsku populaciju), sada mozda jedan koma dva :D

Pazi vako...mnogi ti ljudi su tebi "debili" jer ih nisi dobro (niti osjecam da si htio) shvatio. Da ne ulazimo u polemiku o tome, posto ti je punk kurac, nije mi neko ogromno cudo da black ne mozes slusati. U oba zanra minimalizam i jednostavnost, kao i repetitivnost su poveci faktor.

Oko MTV-a necu komentarisati. Otkako na njemu metala nema, puno se bolje stvari izdaju (ovo negira 80-e). A i u zlatno doba, za one koji su bili premladi, dok je Vanessa picila sa Headbanger's Ball-om, morao si prosjedit kroz dva sata Motley Cruea, Warranta, Kissa, i ne znam kojeg vec glam sranja da bi vidio jedan spot Kreatora ili Carcassa.

Kad sam ja to naveo da je gothic mainstream pravac? Molio bih jedan quote o tome...U ostalom, ne smatram sebe bilo kakvim darkerom (furka meni kao osobi nimalo ne lezi, lagao bih sebe kad bi rekao da je sve sjeb), ali Fields of the Nephilim su eto sasvim slucajno meni drugi najdrazi bend na planeti...istina nisu tipicni gotheri ali poslusam ponekad i starije radove The Curea, Sistersa, Bauhausa, Christian Deatha...svasta nesta tu uleti. 80-ih metalci nisu nista mrzili vise od synthpopera ko sto su Depeche Mode i Duran Duran. Tada je to bio jebeni mainstream. Danas nije al eto...

Blackera (pravih) u nas ima jako malo. Manje nego darkera garant. A svojevremeno je njih bilo po bivsoj jugoslaviji bruka. Tako da se ne slazem sa ovim iznesenim.

Kreatoru sellout nije uspio, da jest, ne vjerujem da bi Mille ikad vise zasvirao kao nekad. Ko to, na ovom forumu, ili generalno, smatra da je ijedan kasniji Kreator bolji od "Coma of Souls"??? A nasuprot tome jesu Metallica, Sepultura, i ostali koji su potrefili ukus klincadije...Kreator je samo bio malo intelektualniji u tom pristupu ka "evoluciji" (tako oni svi to zovu, jel de?) pa je zbog toga popusio. A mozda je i Kreator iskreno evoluirao, onako kako je sam Petrozza. Jednom sam gledao na Vivi 2 Virus kad je on bio VJ i pustao je nakakva tehno sranja cjelo vrijeme i nekakvu industrijal-gothiku (Mouse on Mars, Merzbow). Ne znam, po meni ta cetiri albuma su trebali biti Mille Petrozza solo ili vec nesto a ne Kreator. Ali na kraju, dobro je da je skonto sta stari ljubitelji hoce od Kreatora, dobru tresinu. Immortal su se dobro prodali. U Bosni barem, vise ljudi sada za njih zna nego onda, i to geometrijskom progresijom se razvio broj. Presli su na vecu kucu, izdali su seriju albuma koji se bitno ne razlikuju jedan od drugog (zadnja tri), i povecali broj fanova dobrom kolicinom. Ako to nije dovoljno, treba pogledati samo u kakvim su se casopisima pojavljivali i kolike koncerte odsvirali nakon njihovog "preobrazaja". Kurcev Metal Hammer ih je "PREDSTAVIO" publici 99 kad je izaso "At the Heart of Winter"...sta dalje reci...ne znam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 16:40 

Quote:
Immortal su se dobro prodali. U Bosni barem, vise ljudi sada za njih zna nego onda, i to geometrijskom progresijom se razvio broj. Presli su na vecu kucu, izdali su seriju albuma koji se bitno ne razlikuju jedan od drugog (zadnja tri), i povecali broj fanova dobrom kolicinom. Ako to nije dovoljno, treba pogledati samo u kakvim su se casopisima pojavljivali i kolike koncerte odsvirali nakon njihovog "preobrazaja". Kurcev Metal Hammer ih je "PREDSTAVIO" publici 99 kad je izaso "At the Heart of Winter"...sta dalje reci...ne znam.

pazi, ovako. to sto je bend posle nekoliko albuma povecao svoju popularnost je sasvim normalna stvar. kada izdaju vise albuma vise ljudi cuje za njih i naravno da ih vise ljudi slusa. to sto su presli u vecu izdavacku kucu ne vidim kao problem. veca izdavacka kuca ima i mnogo vece sanse da njihovu muziku predstavi svetu, a ispravi me ako gresim, cilj izdavanja albuma i jeste da bi ga ljudi culi. veca izdavacka kuca moze da distribuira album do mnogo vise ljudi i u tome ne vidim nista negativno. naravno, sa vecom popularnscu dolazi i do toga da odredjeni broj sminkera pocne da ih slusa da bi bili "cool". Ali, da li to utice na njihov kvalitet? po meni, definitivno ne. sad kad bi moja baba pocela da slusa moj omiljeni bend, da li bi to znacilo da su se oni prodali? Pa nisu oni krivi ako ih neko slusa da bi bio cool. isto vazi i za casopise.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 17:48 

KoldVoid wrote:
Ko to, na ovom forumu, ili generalno, smatra da je ijedan kasniji Kreator bolji od "Coma of Souls"???

ev ja i to nenadhebivi violent revolution, al ne obaziri se jer (kao sto se vidi iz prilozenog) nisam true :mrgreen:

KoldVoid wrote:
[Immortal su se dobro prodali. U Bosni barem, vise ljudi sada za njih zna nego onda, i to geometrijskom progresijom se razvio broj. Presli su na vecu kucu, izdali su seriju albuma koji se bitno ne razlikuju jedan od drugog (zadnja tri), i povecali broj fanova dobrom kolicinom.

nista cudno pa jer su postajali sve bolji sa svakim novim albumom, al ponavljam ne obaziri se jer ocigledno (i sad bez trunke dileme) nisam true :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 19:23 

Ne svidjaju mi se te true spike.......ako neki true metalac vidi nekog tipa/zensku sa evo npr. Cradle Of Filth majicom, da li on onda misli da je on/ona samo jadni pozer,dijete koje ne zna sto slusa itd jer su se COF prodali,pustaju im spotove na Vivi,u OK-ju ima njihovih postera itd itd....pa jebote,pusti ljude nek zive,nek slusaju ono sto vole,kakve sad ima veze da li je nesto 100% true ili ne...imas svoj zivot i svoja uvjerenja i ne obaziri se na druge.....

Ja slusam jos dosta bendova koji nisu metal,a pogotovo meni najdrazeg Davida Bowieja, koji mi vrijedi vise nego ijedan black/death/whatever bend.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 20:01 

KOLDVOID neznam kako bi na tvoje postove odgovorio Darkman , nadam se da je procitao to sto si napiaso a ako je mislim da nije odgovorio jer se nije htijeo diskultirat sa takvim glupostima a ako nije procitao .... vidjet ces sta ce reci kada bude!

ja ti mogu reci da drzis svoj pravac taj tvoj true ali da nekritiziras previse jer bi ti to moglo otici u stetu !!

usput mrzim likove koji se prave metalci a ujedno i pljuju po metalu!
pa prihvati covijece kakav god on vrsta metala bio!

svako ima svoj ukus!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 20:49 

Krypton wrote:
Ne svidjaju mi se te true spike.......
pa jebote,pusti ljude nek zive,nek slusaju ono sto vole,kakve sad ima veze da li je nesto 100% true ili ne...imas svoj zivot i svoja uvjerenja i ne obaziri se na druge.....

Ja slusam jos dosta bendova koji nisu metal,a pogotovo meni najdrazeg Davida Bowieja, koji mi vrijedi vise nego ijedan black/death/whatever bend.

Hey Krypt, ne obaziri se ti puno na ove true/untrue spike, pogotovo ogijeve. To ti je kod njega (nas) nešto interno ;). Nema veze sa true/untrue metalu o kojem priča KoldVoid.

A i ti vala, KoldVoid, de smanji te postove života ti, sve nešto počnem čitati, ali nekako nakon 3. reda odustanem :? (sad kad mi kaže "Pa nemoj čitat ako ti smeta. Ja ću pisat kako ja hoću." :mrgreen:). Btw, ni ja nisam TRUE :P :P :P Jel' tako ogi? :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]