Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:34

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 408 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: Pozeri
PostPosted: 28. 02. 2009. 13:04 

kratko i jasno :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 13:33 

ma nije ni nova generacija ba, i nemam ja nista protiv njih, cak cu im i pivu kupit, al oni s metalom veze nemaju, to je sve sto im zelim rec, oni su tu zalutali, ko ja da u dzamiju sutra krenem, nece slonce u lonce...

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 13:40 

respekt za staru ekipu :).. al libijo kralju, ovo je bilo too harsh..

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 14:20 

prica tipa "kad se zaposlis/krenes na fax, pa te prode furka, ali slusas metal i dalje" je odraz, upravo, ne shvatanja sustine. zar nije najbitnije upravo to, da i dalje slusas metal, poistovjecujes se sa necim u tom metalu i pronalazis se i dalje u svemu tome, a sad da li nosis lacoste rozu majicu ili "transilvanian hunger", da li imas kosu do poda ili "frizuru", to je najmanje bitno... to ko ne shvata, po meni ne shvata onda ni sustinu svega i pozer je... jer ako si metalac samo onda kada imas dugu kosu, furas majice i prisivke, motorke i pizdarije, cugas sa rajom po parku i pravis pizdarije nekakve, onda ja to nikad necu ni bit (mada je i toga bilo, ali to je nebitno).
najbitnije je to, da iako se oko tebe mijenjaju neke stvari (to je visa sila i protiv toga se ne moze, nazalost...jedino ako hoces da ostanes citav zivot starcima na grbaci, jebeni crv-parazit ili da budes ona mrtva socijala i nemas sta da jedes), ti i dalje ostajes isti i sama bit se ne mijenja.

znaci, pozer si ako iz nekih pogresnih razloga si u metalu (ili u tome necem vec sto jesi). ako cugas po parku do nekih doba sa rajom, nosas "opremu" (lanci, majice, prisivci, obrnuti krstovi, pentagrami, pirsinzi...), a kad ti neko pusti neki bend, ti nemas pojma ni o kome se radi, a ne kako se pjesma zove, da li te to cini metalcem? :lol:

uvijek sam vise cijenio likove koji su i nakon sto se zaposle, zavrse fax (znaci vec produ te neke adolescentske godine :-) ) i sl. i dalje slusali metal, pratili neke bendove, cekali nove albume, kupovali diskove, hodali po koncertima i bili fakat u tome, nego neke levate koji se busaju u prsa da su metalcine i ovo i ono, jer su se, jarane, nacugali sinoc sa rajom, pa onda sutradan pricaju "jo jesam se sinoc razvalio" i sl.

najgore je kada si radi nekog drugog nesto, a ne radi sebe i kada gledas da se drzis odredenih "normi" i ne odstupas od toga, jer si u strahu da onda mozda nije TO TO. to je pozerizam, haveru moj...

ukratko: pozer si kad na silu hoces da budes nesto sto nisi (i nikad neces bit) i kad drugima se trudis da objasnis kako si TI TO (u ovom slucaju metalac, jelte).

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 14:28 

samo zato sto ti imas jetru ko lastavica ne znaci da neko ko voli da pije i o tome prica=pozer, usput NIKAD nisam imao nijedan pirs nit IKAKVE govnarije na sebi (nemam cak ni jebeni sat na ruci) tako da, evo vam ga na.

Pijem, duvam, dobro mi je....zavrsio faks, radim, imam kosu, izgledam ko olos, radio kao cistac, radio sa "princovima", jebe mi se, ako nekome nabijam kompleks jer je meni dobro i sto sam ovakav sa 26, doticni zaista imaju kapitalnih problema 8)

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 14:36 

stari serator wrote:
samo zato sto ti imas jetru ko lastavica ne znaci da neko ko voli da pije i o tome prica=pozer, usput NIKAD nisam imao nijedan pirs nit IKAKVE govnarije na sebi (nemam cak ni jebeni sat na ruci) tako da, evo vam ga na.

jebiga, jel se pravis lud ili sta... to je sve OK, ali ako ti je to u 1. planu, a muzika i neka "poruka" koju ona nosi nede ko zadnja rupa na sviralu, e onda si karina...

stari serator wrote:
Pijem, duvam, dobro mi je....zavrsio faks, radim, imam kosu, izgledam ko olos, radio kao cistac, radio sa "princovima", jebe mi se, ako nekome nabijam kompleks jer je meni dobro i sto sam ovakav sa 26, doticni zaista imaju kapitalnih problema 8)

to je to ;-) .

po onom gore sto neko rece, ispada da ne bi trebo zavrsit ni fax nit radit, jer onda te "prosla furka"...i pozer si.

ja cu vjerovatno sa svojim poslom moc i nosat haru ispod supka i majice i izgledat kako hocu (u nekoj mjeri, ipak :lol: ), ali nisu svi te srece... sto ne znaci, opet da su pozeri...

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 14:41 
bas me zanima ima li u jazzu ili folku pozera.
ovdje kako god okrenes za nekog si pozer i neko je za tebe pozer.

pozer si ako nakacis 58 prisivaca na sebe, pozer si ako nemas niti jedan prisivac.

pozer si ako slusas metaliku al si i pozer ako slusas 264 ppodrumska benda.

jebo vas bog

PostPosted: 28. 02. 2009. 14:43 

uvijek sam vise cijenio likove koji su i nakon sto se zaposle, zavrse fax (znaci vec produ te neke adolescentske godine :-) ) i sl. i dalje slusali metal, pratili neke bendove, cekali nove albume, kupovali diskove, hodali po koncertima i bili fakat u tome, nego neke levate koji se busaju u prsa da su metalcine i ovo i ono, jer su se, jarane, nacugali sinoc sa rajom, pa onda sutradan pricaju "jo jesam se sinoc razvalio" i sl.

Sve je rečeno,isto je i moje mišljenje.

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 14:49 

SODOM wrote:
bas me zanima ima li u jazzu ili folku pozera.
ovdje kako god okrenes za nekog si pozer i neko je za tebe pozer.

pozer si ako nakacis 58 prisivaca na sebe, pozer si ako nemas niti jedan prisivac.

pozer si ako slusas metaliku al si i pozer ako slusas 264 ppodrumska benda.

jebo vas bog

evo jos jednom da i tebi kazem...prisivaci su old, bez daljnjeg... i nije problem ni u prisivacima, ni majicama, ni kurcima-palcima...to sve ide jedno sa drugim...ali ako ti je TO primarna stvar da se nadzidzas tim karinama, a o muzici i sl. veze nemas, onda si pozercina :lol:

isto tako ako te podrumase skupljas samo zato da bi ih skupio, e onda ga jebi... ali vjerovo ili ne, ima ljudi koji slusaju podrume i to fakat slusaju ono, znaju pjesme, jarane, ko sto ti znas ove od metalike :) . bendovi koji su za tebe podrum, nekom drugom su sasvim normalna stvar ko tebi metalika i slejer ;-) .

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 15:10 
ma nemoras ti nista objasnjavat ja samo kazem kako stvari danas stoje.
svako je nekom pozer, sigurno si i ti za neke ljude pozer.

a podrumase cu slusat ako valjaju a ako ne pravac risajkl bin kao sto cu slusat i novu pjesmu bullet for my valentinea ako mi se svidi, popljuvat cu neki "vama zakletva bend" ako mi se ne svidi...znaci boli me kurac.

PostPosted: 28. 02. 2009. 15:11 

tako je, ha ja.

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 16:09 

Ne znam koji ste kurac digli toliku prasinu za pozerima, jebat ih. Znala sam jednu, bila bi dvije sedmice metalac, druge dvije hip hopper, ali to je bila neka kriza identiteta, i dan danas ne znam jel se nasla :mrgreen: Pustite ljude nek se furaju na sta hoce, dok jednog dana se izfuraju i sebe pronadju u necemu drugom. Toliko me boli kurac kojeg nemam za pozere, furase i ostale ;-)

Last edited by biatch on 28. 02. 2009. 16:50, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 16:42 

biatch wrote:
Ne znam koji ste kurac digli toliku prasinu za pozerima, jebat ih. Znala sam jednu, bila bi dvije sedmice metalac, druge dvije hip hopper, ali to je bila neka kriza identitenta, i dan danas ne znam jel se nasla :mrgreen: Pustite ljude nek se furaju na sta hoce, dok jednog dana se izfuraju i sebe pronadju u necemu drugom. Toliko me boli kurac kojeg nemam za pozere furase i ostale ;-)

haahaah extraaaa.....

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 17:51 

ne znam stab' vam reko
u svemu ima istine, al niko nije 100% u pravu
ja samo znam da sam pozer za pozere...:)

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 18:52 

liberijac oplako sam ti na ovih zadnjih par postova brate, da budem precizniji evo jos se cerekam nad tvojim za'njim assaultom :razz: (popravio mi je bar malo raspolozenje nekon 0:2 od 'Boro-a) mada se sa 90% napisanog slazem

ne pratim temu, pa nisam u toku nesto specijalno, ali pogledao sam zadnjih par stranica brzinski i cudim se kako ljudi koji imaju potrebu da prozivaju druge i lijepe im nekakva imena ne kontajuci da su oni upravo ti pozeri, proseri i jade u svemu tome. valjda se u startu ogradjuju ili nesto tako, ne znam ...

tudje definicije nam stvarno nikom ne trebaju, pogotovo ne one vikipedijske, forum je svakako odavno postao jad i cemer zbog lijecenja kompleksa i djecijih bolesti

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 19:24 

aphazel wrote:
tudje definicije nam stvarno nikom ne trebaju, pogotovo ne one vikipedijske, forum je svakako odavno postao jad i cemer zbog lijecenja kompleksa i djecijih bolesti

ne samo forum, cijelo drustvo nazalost..

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 19:34 

pozer u danasnjem drustvu nije nista cudno .... koliko ih ima izlazi vanka i slusa narodnjake i vrati se doma slusa metal .... ili obuce majicu od metalike a nea veze sta je metalika(isto i sa mejdenima :mrgreen:) prije se znalo ko je sta,a sada se nezna .... prije je obicno bilo da starke i marte i vansice nose metalci,rokeri,pankeri,a sada ih svi nose .... znaci svi oce da budu nesto od toga , cak iako slusaju rihanu,cecu,bijons :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 19:40 

poslije libijinog traktata o pozi - svaka diskusija je suvisna...
al sacekajmo bastarda - osjecam da mu se nakuplja :)

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 20:25 

materijalizam

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 21:04 
Moderator

stari serator wrote:
Andrej, uz sve duzno postovanje, nabijem te na kurcinu, i tebe i te tvoje bendove, nabijem vas SVIJU na kilere na mom patch vestu, i prebijem vas i presavijem preko lakta, i pljunem vam u usta, zapisam se, naserem, i naguram petom da jos stane, i ja sam TRUE sine sa 26 i takvog ce me u grob strpat, u patch vestu na kojem pise BATHORY, MAYHEM, DISSECTION, IRON MAIDEN, KING DIAMOND, DARKTHRONE, MISFITS, MORBID ANGEL, jer se ta imena pisu sa VELIKIM SLOVIMA jer su se ti prisivaci minimalcem zaradili, i nije me stid, i nije me sram, i vazda cu rec svima u facu sta mislim, ako imaju problem sa mojim misljenjem mozemo to fizicki rijesit, meni frka nije, jer ja nikad necu nikog osinut ako mu se moja muzika ne svidja, nit svoj glas dignut, ali ja zivim svoj zivot, furam svoju pjesmu, a tvoji omiljeni bendovi postojat nece za tri godine, dok likovi sa mog prsluka ce svirat do groba, ionako ih je pola staro da ti mogu bit dede tako da, tisu misu ;)

Ja sam sinko takav, sa prisivacima bio sa osam kad je rat krenuo, takav sam bio na faksu kad sam ih opet skupio, takav sam bio na poslu u magacinu, u uredu petkom kad nisam morao da nosim kravatu, takav cu bit uvjek, jer ja se sebe ne stidim...a vi kontajte kako cete se uklopit u vase kurceve drustvene krugove i kako cete pokupit kakvu bjednicu (samo se sjetite da su najludje vazda u lateksu, a kod takvih vase kul zurke i fubalerke, tole u koje stanu hodzina djeca...nemaju sanse), sta cete, i serite o tome jebem li vam sve...gubitnici ucviljeni, zavidne picke...sta ces, vazda je eko drugi kriv sto ti il tvoja raja niste dovoljno "kul"

Ok :)

Ne vidim ni razlog da se osjecas uvrijedjenim il napadnutim, al haj udure.

Trueraj je i dalje djecija furka za mene, sorry. Nisam onda metalac, jebiga :)
Uz sve duzno postovanje i nista protiv tebe ili Bekima!
U biti, cak se za djelic ovog drugog dijela tvog posta i slazem malo. Kazem, malo.
Curke u lateksu, khm, moze. Ja sam uvijek imao uspjeha bar sto se cura tice (metalki svih vrsta kao i svih drugih na koje mi se vec kurac digao barit), a znam jos kolega koji su sa sirokim ili sa air-tight tolama uspjevali i realno uspjevaju bolje nego iko drugi bilo kako da je obucen (dakle, ocito nije do toga kako se ko odijeva).
Al mozda, ma cak mislim, da ce prije ovo "nase" upalit kod tih cura i opcenito u raji, ak cemo iskreni bit.
Al na kraju, ne kontam kakve veze sve tovo ima sa curama :? al fakat...Mislim opcenito rasprava ova kakve sad veze ima s tim sto si spomenuo, no dobro..

Ja sam to sto jesam, tako izgledam i tako se lijepo osjecam i tako sam "kul" ako ti je bas stalo da to kazem. Da se sutra osjecam ljepse sa tvojom vestom i killerima, obukao bih to, al ne - nisam to ja, tako se ne osjecam i to mi se ne svidja. Sta sad...mirna Bosna.

E i da, jebe se mene zivo koliko koji bend dugo svira. Meni to nista u zivotu ne znaci, isto ko i ona suplja prica " ee, on ti je devedesete slusao Death na kasetama"...boli me ba kurac. Ako cu nesto slusat/nekog postovat/gotivit onda zasigurno ne zbog nekog "staza", a ko god ce to radit je po meni i vecini normalnog svijeta zreo za ismijavanje od raje...debili.. :lol:

Ne kontam, kad malo bolje razmislim opcenito kakav ti je kompletan post i kakve veze ima s mojim postom (osim sto si se nasao uvrijedjen ili napadnut i to bezveze apsolutno, al haj..)

Last edited by Nameless on 28. 02. 2009. 22:18, edited 3 times in total.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 408 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]